Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz MrCsiT #1925 üzenetére

    "Azt nem értem, miért úgy tervezik meg a terméket, hogy a tartálya - ahogyan írod - napi 3x utántöltős legyen"

    Gondolom nem akarnak végtelen méretű tartályt csinálni, meg azért ha 53%-ról akarod felvinni 60-ra akkor bőven elég / tovább elég egy kisebb tartály víz is. Sajnos nem a tartály kicsi hanem a levegőnk túl száraz, hogy klasszikust idézzek kicsit másként :)

    Gondolom a víz pangása sem lenne jó egy nagyobb tartályban (tölthetsz bele desztillált vizet is, akkor is előbb-utóbb elkezd büdösödni = a bacik elszaporodnak), én pl. cserekor minimum átöblítem, 24 óránként át is mosom. Gondolom a kis tartály valamennyire implicit ezt kényszeríti ki. Legalábbis nem hozzáértő véleményem szerint :)

    "Azzal a problémával, amit írnak tulajok, hogy vízköves lesz a szűrő a csapvíztől, te mit teszel?" A tárcsás párásítót kb. hetente mosom, és gyakran utántöltöm, így nem szárad rá a vízkő, és mivel nincs szűrő amiben elszaporodjanak a bacik, nem is büdösödik.

    A szűrős Philipsekben betartom az előírt karbantartást (heti 1-szer ki kell áztatni teljesen a szűrőt, illetve minden utántöltéskor hideg vízzel kiöblítem, nem tudom a légmosónak mit ír a manualja, úgy látom az is szűrős).

    A vízkő/vas miatt pár hét után szép pirosas lesz a szűrő, meg a széle már ropog a vízkőtől bármit csinálok, kb. 1.5-2 hónap után cserélem, ennyi a "titka". 4000 forint leosztva nem nagy költség.

    A felforralás lágyítja a vizet, nem lesz annyira lágy mint az eleve desztillált víz, de sokkal kevesebb vízkő fog kicsapódni utána. Macera, de ingyen van, nem úgy mint a palackos desztillált / ioncserélt víz, meg boltba se kell menni érte :)

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák