- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz turikoczka #57495 üzenetére
Szépen kicsavartad a dolgot.
Most szépen olvasd el újra a kommentjét és az enyémet is, hogy melyik részére reflektáltam. -
turikoczka
aktív tag
válasz #75376384 #57502 üzenetére
Jaaaa, h te komolyan a védelmedbe vetted a fontos ügyekre figyelmet felhívó fiatalokat. (Tisztelet a kivételnek persze)de, mi lenne ha esetleg kitanulna egy szakmát amivel beleszólása lesz a dolgokba és nem leönt egy festményt? Szerencsére ez még az ügynek is rosszat tehet ami elvileg fontos neki.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
válasz turikoczka #57504 üzenetére
Abban igazságot lehet adni mindazoknak, akik szerint ez így gáz tiltakozási forma, hogy mások munkájának megrongálása, legyen az festmény, lego szobor, vagy bármi más, elítélendő, nem követendő példa. Ilyenkor nem érdekes az, hogy mi van a háttérben. Ilyen hülyeségekre korábban csak az elborult, a south parkban is kifigurázott PETA vetemedett, hogy válogatás nélkül rongáltak amit csak értek.
Jelen eseménysorban nem ez a megfelelő tiltakozási forma, mert harmadik félnek okoz kárt.
Az oroszlán felgyújtása meg minden bizonnyal egy “hú de kemény vagyok, gyújtsuk fel brahiból” hozzáállás volt.
[ Szerkesztve ]
-
gaga33
tag
válasz HUN_Sector #57503 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyet értek
-
gaga33
tag
Már kettő email jött a Legótól az új csocsó készlet vásárlására biztatva. Förtelmes amit kiadtak, kicsi csúnya és kb 10x túlárazott. Én veszek elég sok nem is igazán érdekes készletet, de ezt 20.000Ft-ért nem venném meg nem hogy több mint 90 ezerért. Felfoghatatlan ezt hogy képzelték. A párduc ehhez képest olcsó, pedig az sem kéne csak max ingyen....
-
Crus
őstag
válasz gaga33 #57507 üzenetére
Aztán majd a végén levonják azt a konzekvenciát, hogy az ötlet nem volt jó. Pedig nagyon is jó volt. Meg lehet nézni YT-on, hogy Technic alkatrészekből lehet olyan szerkezetet készíteni, ami eltöri pl. a fémet is. Ergo nem fogadom el azt az érvet, hogy mer' nem lehetett volna úgy megcsinálni, hogy az tartós legyen és játszható legyen. De. Lehetett volna és akkor most nem szánakozna rajta a fél világ.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Jó sokat írtok arról, hogy ki és mit és miért rongál, pedig rém egyszerű: Aki az emberiség kollektív műtárgyait, vagy éppen egy ártatlan Lego oroszlánt rongál, az zártosztályra való elmebeteg, de a beutaló előtt még jól el is kéne agyalni.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Mauzes
addikt
válasz HUN_Sector #57503 üzenetére
A funky-ban 2 db malac van csak, nem 4. Ettől függetlenül lehet sokat ér, nem tudom. A husky-s vip meg 1000 pont, az 2500 ft, és ha elviszik 4000-ért, akkor nyertél rajta 1500-at. Szóval a -10k sem jön ki, de amúgy 1500 ft nyereségért nem tudom, megéri-e bármit megvenni és kockáztatni, hogy nem jön össze, vagy ami fontosabb, foglalkozni az egésszel ennyi - sajnos ma már nem sok - pénzért.
Meg amúgy tényleg nem értem, hogy ki fizet 6 ezret ilyen vip pakkokért, akkor már jobban megéri bármilyen random 20k-s szettet rendelni és megkapja az ember plusz kap egy kis vip pontot is.
A takaró mondjuk más, mert ott tényleg magas a limit, ilyen drága szettet még ajándékkal sem feltétlenül éri meg. Pont sikerült úgy belőni, hogy a 64900-as szettek még ne legyenek elég. -
Throme
veterán
válasz #75376384 #57494 üzenetére
1., szeretném ha a legó oroszlánt nem érné több atrocitás. Ide se hoznak többet ilyet kiállítani....
2., az aktivisták nagyon könnyen vannak itt Európában, de amiért tüntetnek, pl klíma problémák, az jellemzően nem itt a legnagyobb probléma. Miért nem mennek el a legnagyobb kibocsájtóhoz? Ja mert az Kína és ott nem hallgatják meg, hanem szó nélkül kivégzik egy ilyenért? Nagyon bátrak....
3., szerinted ez a megoldás, hogy pótolhatatlan művészeti tárgyakat tönkrevágnak, ezzel majd kitisztul a levegő a folyó...
hát bravó4., az unokámat rendre nevelem, de látom már, hogy a fiatalabb korosztályból hiányzik ez és csak jogaik vannak.
5., ugyanolyan bűnös vagy mint mindenki más, mert a szennyező gyárak termékeit vásárolod.
-
Mozaart
aktív tag
Szerintem ez inkább ott gyökeredzik, hogy sokan a Legot nem kezelik még műtárgyként. Képzavar, hogy ez csak egy játék semmi több. Nem kell messzire mennem a párom se lát egyelőre benne többet, pedig aktívan szemléli ahogy milliő órákat beletolok a BBUCS AT-AT-omba (ne haragudj de ezt használni fogom Tony21 ).
Nem érdemelné meg hogy védeni próbáljam, lehet csak egy fiatal suhanc semmi több. Mondjuk nem értem a képek alapján, nincs kordon körülötte. Nem őrzik. Dániában lehet nem kell kordon neki, itt kellene sajnos. De ez csak egy Lego. Semmi több..
Más: mérnökként ámulok, hogy a 2,8 tonna súlyt hogy alakíthatták ki belülről Balázsék, a saját súlyát elbírja maga alatt. Tuti minél nagyobb a súly annál több kocka kell hogy merevítse ördögi kör.. ahh de lennék már LegoLandben építő mester.. annyira tetszik, műtárgy tehát ázik odakin, süti a nap, nagyon érdekes, védeni kell bevonni szerekkel stb.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
HUN_Sector
őstag
válasz Mauzes #57510 üzenetére
Ó, 4-re emlékeztem. Kár érte, kiváló ügynök volt (akkor várom továbbra is türelmesen az érkező 50 darabos kondát a postával)
Mivel kb ezer pontért rendeltem, a felhasznált ezer pontot nem veszem figyelembe. Minekutána olyat vettem, ami itthon fényévekkel drágább áron megy, ha már árában adom is, a végén a VIP packok eladása tiszta haszon. Legrosszabb esetben meg megy a gyereknek[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Megint Sesame Street. Elkészült kivéve a matricázást. Most is azt mondom, hogy az eddig összerakott készletek közül szerintem az egyik legszebb, legszínesebb, legjobban berendezett, legötletesebb, legjobb készlet.
A koktélbár része, sütiszörny szobája, az oldalsó tüzlépcső, alatta a szellőző és felette a virág csendélet, a gyerekszoba a játékokkal és ággyal, a fenti hálószoba a fürdővel, az ablakok, a tető a madarakkal, a homlokzati rész, az oldalsó dézsa fürdő, tipikus amerikai kisvárosi hangulat, színekkel, vidámsággal, nagyon jó minifigurákkal. Imádom, csak ódákat tudok zengeni róla. A százezres készletek elbújhatnak mellette, ki merem jelenteni, hogy számomra eddig ez az egyik legszebb és legjobb készlet.
[ Szerkesztve ]
-
edgR
őstag
#akció #nepperkedd
Chiron 118, Bowser 78 az eMAGnál.
Galaxy Explorer 35 a Kockashopnál -
hami85
tag
Bowser ausztriában néztem tegnap interspar 200 euro, és fel lehet rà használni 25% kupont. Sajnos még így is sokallom…
-
sb
veterán
válasz Mauzes #57510 üzenetére
Nálam lenne még mit rendelni PaB-ról de valahogy engem sem győzött meg az egész.
A kalózos, spooky kellett a gyerekeknek, utóbbiról le is maradtam de szerencsére innen segítettek a fórumtársak.Ezeket viszont nem érzem átütőnek, malac van (lesz) a City készletből de ha kell 750-ért* ott a PaB-on, a többi cucc annyira "funky", hogy nem nagyon tudnék vele mit kezdeni. Téliből ugyanez a fele a hercegnős cuccokkal. A többi apróság is kezd átbillenni a vótmá kategóriába.
Eladni meg macera és pl. az 1000pont->4000HUF a dupla VIP alatt van amit el se kell adni. Az ajándékok is jobbak talán eladásra is, ha nem akarja vki megtartani. Egyedül a magas limit lehet gond, az az egy ami jobban passzol pl. ehhez a PaB-os, kisebb értékű rendeléshez. Szetteknél sajnos már nem gond átvinni a 40-50k-s limiteket.
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #57402 üzenetére
Épp ez az amiért azt írtam, hogy mennek webshopot programozni (ironikusan, nyilván inkább amúgy szélnek...)
Az egyik téma a soha komolyan nem vett, most is épp rövid távon nem hihető, hosszú távon semmilyen tervekkel nem rendelkező PU.
A másik meg a szintén nem túl erősen tolt és épp most beszántott vonal újratervezése (hasonló/ugyanaz... jobb? megalkotása többszörös befektetéssel) lenne. Egy olyan megújulás ami már a PU-nál is elhalt még mielőtt belelendültek volna.
Hááát...Az elszántságot látva talán még annak is nagyobb esélye van, hogy AI-t fejlesztenek arra, hogy hátha lefejleszti helyettük a következő Mindstorms vonalat.
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #57516 üzenetére
Nem véletlenül csaptam le rá én is. Nem kell 4000 darabszám ahhoz, hogy kisebb csodát alkossunk. Nekem 33k-ba fájt és GWP is járt. Gyönyörűség.
-
Crus
őstag
válasz Mozaart #57512 üzenetére
BÁRMI amibe emberek sok munkát tesznek, azt kutya kötelessége másoknak legalább annyival megtisztelni, hogy békén hagyják! Ezen az öngyújtós gyereken nagyon szívesen megnézném én is, hogy fogja-e a láng. Ezernyi dolgot tehetett volna abban az órában, de mégis inkább azt választotta, hogy energiát tesz abba, hogy valamit tönkretegyen, amihez semmi köze. Na ez az igazi gonoszság!
És nem sokkal jobbak a művészeti értékeket leöntő férgek sem. Az olajfúrótoronyhoz ragassza magát, meg a benzinkúthoz, ne egy ártalmatlan festményhez!
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Inkább témázzunk:
LEGO Galaxy Explorer 10497 - 35290ft ingyenes szállítással
[link][ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz HUN_Sector #57528 üzenetére
Igaz, inkább Lego.
Nagyon randa ez a 3in1 banya, de maga a készlet azért használható:
-
42122-es Jeep ldd fájl, meg 42139 nincs meg véletlenül valakinek? Kerestem neten, de nem találtam. Vagy ha nem LDD, akkor mit szoktatok használni?
szerk. közben rájöttem, hogy a Stud.io volt a másik[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Crus
őstag
Semmi vicces nincs abban, hogy műremekeket tesznek tönkre olyan kretének, akik azt hiszik, hogy az olajfestmény ásványi olajból készül. Ez amúgy remekül mutatja a szellemi szintjüket.
-
Mozaart
aktív tag
Erre akartam kilyukadni. A talapzata is legobol van ha jol tudom.
De biztosan nem tomor. Vagy ezeket a mocokat ekkora tomegnel nincs mar ertelme vazszerkezettel kialakitani?Lehet kis naiv voltam. Akkor viszont nem akkora nagy kihivas. Ugy ertem. Akkor a 3D szkenner altal letrehozott pontfelho halot kell beimportalni a Stud.IOhoz hasonlo programjukba ami sztem meg ez alapjan tud egy nyers geometriat is letrehozni.
Majd ezt kell finomitani. Ezt még en is csinalnam.. :) Ha valaki tud ennel tobb infot ossza meg batran. En csak logikusan probalom megerteni a MasterBuilder life-size moc epitesi technikait.
Majd utanaolvasok jobban. :)
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
sb
veterán
válasz Tony21 #57533 üzenetére
Ráadásul a gyáriból is kettő röpképes (boszi+sárkány), így különösen nagy mellényúlásnak tűnik a hajó!
Ha egyszer kijön a Lego egy 3in1 készlettel amiből 3 heli építhető akkor tudjuk, hogy felvettek tervezőnek.
A többi szettre még nem írtam de nekem nagyon bejönnek. Talán jobban is mint a helik.
A kisebb elemszám limitációjában, a felhasznált elemek/formák miatt szerintem még inkább átjön a kreativitás. Sűrítve kapja az ember elemszámra visszaosztva.És érdekes, hogy ehhez a sablonos ismeret is elég a nézőtől: ahogy SW sem, úgy nem vagyok Star Trek rajongó sem, nekem fő formára vannak csak meg a hajók/lépegetők de így is átjönnek a kreatív részletek.
A városrészleteknél meg ugye még ennyi konkrét kapaszkodó sincs mégis minden kis sarokba belelátni miről is lehet szó.Nagyon király!
-
sb
veterán
Nem akarom továbbvinni de egyszerű a válasz: ez figyelemfelkeltés. Nem azért öntik le mert attól megmenekül egy fókabébi direktben.
Mint ilyen túlzás. Ettől kelti fel a figyelmet.
Azért is túlzás mert a többi, pl. szemétszedés nem segít(ett) az elmúlt 10-20 évben.
Az is hülyeség, hogy mindenki ott tegyen érte ott ahol értelme lenne. Mi értelme a fúrótoronyhoz láncolásnak? Vagy készüljön 40 évet amerikai elnöknek/kínai pártfőtitkárnak, hogy tudjon is valóban tenni érte? Elég extrém elvárás...
Ha van vmi amit az utóbbi évek bizonyítanak, hogy a tömeget - még ha egyénileg értelmes lenne is egy nagyobb része - orbitális sz*pópályára lehet tenni. Semmit nem tudnak elérni, sőt tapsolnak egy ingyen gumicukorért is ha az 10 év múlva okoz csak katasztrófát.
Ha pedig nem tesznek érte és más nem jött be akkor ebben benne van az extremitás is... jogosan szerintem.
Kár pedig mindig van, a tanársztrájk is okoz kárt. Mégis jogos és nem nagyon van más út. Tetszenének pedig ugye nem rombolni és felépíteni a rendszert ha nem tetszik...Az meg már nekem csak külön fura, hogy ne okozzunk minimális kárt se, de ha valaki valamit csinál - esetleg bénán de kb. (meg)érthető okkal - akkor vágjuk le a kezét.
A Lego gyújtogatásnak, mint üzenet nélküli céltalan barbárságnak semmi értelme viszont. Nyilván büntetendő és megvetendő.
(Fura mód ha olajfestmény helyett soktonnányi olajból készült Lego ellen kelnének ki az "értelmesebb" lenne a fentiek alapján.) -
Mozaart
aktív tag
Gyors számolást végeztem Stud.IO-val.
100 db 2x4-es kocka súlya: 232 gramm
Az oroszlán elemszáma 850 000 db
850 000/100 = 8 500
8 500*232 = 1 972 000 gram
1 972 000÷1000 = 1 972 kg
Szóval ha 2x4-es kockából lenne 1,972 tonna lenne, ő pedig 2,800 tonna. Nyílván csalok hogy csak 2x4-es kockákkal számolok.
De várjatok árnyalom fele fele kockával. Teljesen értelmetlen amit csinálok, de élvezem.
50 db 2x4-es kocka + 50 db 2x2-es kocka súlya: 183.5 gramm
Ezzel márcsak 1,559 tonna az oroszlán.
Érdekes amúgy, hogy könnyebb mert a 2x4-es súlya 2.300 gramm (2.320 gramm valójában a Stud.IO lebuktatta magát, nyílván kerekít, de kiírhatná attól még.. ) a 2x2 pedig 1.400 gramm. ( Ha hihetünk a Stud.IO-nak ) Minél apróbb egy elem annál könnyebb, de valahol több is kell belőle a térfogata miatt mert kisebb. Imádom..
Csak érdekesség, nem vit közelebb a válaszhoz, talán annyibban, hogy nem feltétlen tömör a jószág.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Pötyi
őstag
válasz Mozaart #57547 üzenetére
Azon ne agyalj, hogy vajon tömör-e, mert harminckét hírportál számolt be a dologról és az egyiken voltak fényképek az építés folyamatáról is, ahol tökéletesen látszott, hogy térhálót alakítottak ki a szerkezet belsejében.
Kiegészítés:
Engem sokkal inkább az érdekel, hogy a hírfolyamban mennyi a torzulás, míg az építőtől a sajtóson át eljut a médiákig a hír. Arra gondolok, hogy az egész szobrot (talapzat+oroszlán) értik-e az "oroszlán" kifejezés alatt? Mert én csak az állatot és nagy ojróösszegben mernék fogadni arra, hogy a homokszínű kockák tömege tuti nincs 2,8 tonna. De akkor meg minek megy újságírónak az a paraszt, aki még tényszerűen fogalmazni se tud magyarul...
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest