Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem,hogy a Sapphire HD4830 512Mb GDDR3 HDMI videókarim gyári hűtését megéri-e lecserélni egy ilyenre.Ha igen akkor mennyit nyerhetnék hőfokban és hangban?
Ja és a PWM-es venti csatiját a videókarira kell dugni?Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Új gépem lett,így kicsit ráhelyezem a hangsúlyt a halk működésre.(megjegyzem,hogy amióta olvasom a PH-t,azóta vájtfülű lettem )
Íme amik most vannak a gépben:
FSP ATX-400PNF
2db Cooler Master 120mm 800rpm(ezeket Coolink gumi felfogató pöckök tartják,hogy ne rezonáljanak)
AC Alpine 7 Pro(ez vagy passzívban megy vagy 1200-on,szal néma,ezt kijelenthetem)
Na és persze a Sapphire HD4830-am 80mm-es ventije(ami idle szintén néma,játék közben nem baj,ha hangosabb)A lényeg,hogy hallok valami búgó motorzajt,ami nagyon idegesít,de nem tudtam mi lehet az,mígnem egyszer elindítottam a gépen a GTA4-et és ez egyből megszűnt(persze utána újra előjött).A tápom ventije az,ami alacsony fordulaton undorító mackóhangot hallat.
Én egy Corsair CX400-ra cserélném,mivel az állítólag sokkal halkabb,ráadásul esztétikusabban is néz ki,meg még sorolhatnám az előnyeit.
Esetleg még valamit cseréljek a gépben,hogy még halkabb rendszert kapjak?(gondolom mindent lehetne,de maradjunk a relatíve olcsó megoldásoknál)Bocs a hosszúra nyúlt szövegért és kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
A CM ventiknél 10cm-ről csak szélzajt hallok,mert mint már írtam a Coolink gumipöckök használatával megszűnt a rezonancia.A Corsair táp ventijével meglesz a kellő halkság,a vinyó meg a házam teljesen hangszigetelt részén fekszik,szal az sem vészes annyira,még...
Az igazat megvallva egy AC Accelero L2 Pro-t akarnék még a VGA-ra,csak nem tom,hogy elférne-e rajta a PWM hűtő miatt.Mert ez a gyárinál nagyobb borda,nagyobb,halkabb ventivel(amit ugye a kari tudna szabályozni,mivel 4 pines csati van mindkettőn).De nem tudom,hogy annyival halkabb lenne-e,főleg terhelés alatt értem.(Sims3 alatt zavar a venti hangja,mert ott ugye nincs akció,így képtelen vagyok észrevenni a hangját).Szal röviden:Megérné a 4830 gyári hűtését egy AC Accelero L2 Pro-ra cserélni és hogy az elférne-e a karin?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Van egy kis gondom.
A házamból(CM Sileo 500) a jobb szellőzés érdekében kivettem a vinyókeretet,Így jobb is lett,minden hőfoka csökkent egy kicsit és halkabb lett sokkal,mert ugye nincs akkora szélzaja így az első ventinek.
A vinyót egy vastag szivacsra helyeztem.
Na már most nekem erre itt a PH-n azt mondták,hogy nem jó ez így,mert leég az elektronika,stb.A vinyóm most 30fokos,nem ment fel még magasabbra amióta így használom.
Sztetek van félnivalóm vagy csak riogattak?Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
-
gooool
őstag
Hát én is nézegettem és végül meg is veszem,mivel iszonyatos olcsón hozzá tudok majd jutni egy kiállítási darabhoz.
Az Enermax most ehhez képest nekem mocskos drága.Még egy kérdés:
Ha a VGA-mon(tuningolt Sapphire HD4830) le szeretném cserélni a hűtőt,akkor azt milyenre érdemes?(gondolom AC S1-re)
És ha az off-ban említett hűtőt venném,akkor egy 800-as Noctua elég volna rá,hogy halk és hűs legyen?Kösz!
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Nordic #13499 üzenetére
Hali!
Tudtommal nem kapható 2-nél több ágú elosztó.De viszont több megoldás is van.
-vagy veszel két 2-es elosztót és úgy kötöd be,ami jó megoldás,de nézd meg,hogy a ventik mekkora motorerejűek
-vagy veszel egy Xigmtek Monocool Fan Controllert,ami egyszerre tud szabályozni 3 ventit és 10W a terhelhetőségeÉn speciel a Xigma megoldását választanám,mert nem terheli az alaplapot.Ráadásul személyes tapasztalatom is van.
Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Nordic #13501 üzenetére
A 3 venti maximum 11,52W-ot kajál.Eszerint a Xigma szabályzó nem ajánlott,de így már azon is kételkednék,hogy a lap elbírja-e.
Egy próbát mindenesetre a 2x2-es elosztó megér.Egyik ismerősömnek egy szivattyút is majdnem elvitt az alaplapi 3 pines,szal van benne kraft.Üdv, Balázs
-
gooool
őstag
válasz Nordic #13503 üzenetére
Tudom ajánlani jaja1981 kollégát,Ő jó erős szabályzókat épít igény szerint.
Egyébként én a helyedben átgondolnám a ház szellőzését,mert nem indokolt ennyi venti egy házba.Könnyen előfordulhat,hogy még rontják is így egymás hatékonyságát.
Ez szvsz optimális lenne:
2db venti a Mugen 2-őn(a komoly tuningolt 4 magos megköveteli)
elöl egy 20-as venti,felül 2db 20-as(HAF X-be úgy látom elfér)
a videókarin a 12-es
A két 14-es házventit lazán ki lehet hagyni,nem fogod észrevenni a hiányukat,de könnyebb lesz megoldani a szabályzást.Üdv, Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Video konvertálás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest