Hirdetés

Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz DigitXT #25275 üzenetére

    Ha érdekel a mozgóképfelbontás mérése és magyarázata, akkor rengeteg cikket találsz róla a neten.
    De mesélek egy példát: tévéadást néztem, Boborján állt egy színpadon és jobbra-balra ingatta a testét. Az arca csak a két vég- vagy holtponton volt éles, a kettő között elmosódtak a vonásai, méghozzá zavaró mértékben.
    Az LCD tévéknek interpoláció, és/vagy háttérfény villogtatás nélkül csupán 300 soros a mozgóképfelbontása, ez okozza a leírt jelenséget.

    Mivel szinte mindenki, Te is a látvány alapján döntesz, amikor tévét veszel, én is csak azt mondom, amit látok. Nem vagyok képes felfogni, milyen alátámasztást szeretnél olvasni? Szerintem egy sommás vélemény bőven elegendő, felesleges ragozni, hogy miért jobb egyik TV a másiknál. Arra ott vannak a részletes tesztek, tele grafikonokkal, mérési eredményekkel. Akár a mi honlapunkon is [link] találsz olyanokat.

    Animációs filmekkel ne hasonlíts össze tévéket, mert semmi értelme, azon nem jönnek ki sem a hibák, sem a pozitív tulajdonságok. Illetve csak nagyon kis mértékben, arányban.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Aktív témák