Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • scansat

    tag

    válasz dozzer #2550 üzenetére

    Szia
    Én most vettem egy 85 colost ugyanezen célra és nem bántam meg. Majd egy éve rágtam a témán és átnéztem elolvastam minden tesztet és minden véleményt a techradartól a hazai oldalakig. Ez alapján 3 tv család körvonalazódott. Az LG CX szériája amiket Nanocell néven hirdet....a Sony KD-XH9096 szériája amit Full Array néven fut és a Samsung Q80-as sorozata ami Quantum LED vagy Q-Led néven megy.
    Hirdetnek OLED tévéket is gaming tv-ként de ez erősen megtévesztő. Ezek szinte kizárólag Xbox és Playstation eszközökre vannak felkészítve. PC monitorként hamar elhaláloznak. Tudván ezt a gyártók, hozták létre a fent említett sorozatokat. Ezek megközelítik, sőt kevésbé vájt-szemű néző számára szinte azonos képminőséget adnak mint egy OLED. Egymás mellé téve látható a különbség, de ez mennyire életszerű?
    Full HD megjelenítőket én már hagynám. Amúgy is a jó tv a Full HD-t simán és szépen feljavítja 4K-ra. Nem 1-2 évre veszi az ember a tv-t..pláne 50' felett. Ezeket a típusokat nézd át és itt érdemes keresgélni.
    -Én a Sony TV-t vettem, lévén előtte LG-m volt és a Web OS meg a Samsung Tizen ramatyaihoz képest a Sony Android ezeken már zökkenőmentesen fut. Részemről ennyi volt az LG..pedig az OLED-el nagyot alkottak, és még a hűtőnk is LG, de ha nem értik meg hogy a gányolt firmware/oprendszerek ideje lejárt hát az ő bajuk. Öcsémnek Samsung van. Detto!
    A másik, hogy ugyanez a tudás még drágább is lett volna LG-nél. Hja a nagy TV Brand..
    Sokat hezitáltam a méreten, 5x5 méteres szobába lett. Próbáltam meggyőzni magam hogy a 75' is elég lesz, de nem. Többször is szembeálltam vele az üzletben, már az eladók ha megláttak küldték a diákot aztán NAS-ról, Pendrive-ról ment a tesztvideó. 1,5-2 méternél messzebbről már van értelme a 4K 85'-nek (4K játék). 3 méternél messzebbről meg ugyanezen a Full HD-nak.
    Természetesen a pénz meghatározó. A lányomnak egy 4K LG 43' monitora (nem tv) van és teljesen elégedett vele. 3x2 méteres szoba. Laptopról is használja dokkolóval. Ezen WOT-ozik...Minecraft-ozik 4K-ban.
    https://www.lg.com/hu/monitorok/lg-43UD79
    Kb fél méterről tökéletes és ez monitor nem Tv. Ha már az 50' környékén gondolkodsz. És azért TV és monitor közt még mindig nagy a különbség képjavító áramkörök (késleltetés) tekintetében. Ha nem akarsz TV-zni...vagy boxról nézel műholdat/kábelt akkor ez is tökéletes lehet lévén HDMI bemeneten bármit fogad.ű
    Én most épp még harcolok a Sony képviselettel, mert szokásom szerint sárig innám a vizet és a 2 műholdas tuner szuper, de a beállítások menü egy katyvasz. Sony sosem gyártott műholdvevőt..honnan tudnák. Szerencsére az angol support már felvette a listára hogy a következő frissítések valamelyikében javítja és lesz diseqc 4 helyett diseqc 16.
    Merem mondani hogy a piacon a legjobb ár-érték arányú tv lesz.
    Mivel árat nem írtál, azt még hozzáteszem, hogy evés közben jön meg az étvágy. Én most az IPTV-világba merültem el. De király módon megy a PLEX-en a külső médiatárról a film is. A PC-t bátran bekapcsolva hagyhatom rajt ha megállok játék vagy munka közben és elmegyek enni. Nem kell félni beégéstől. HDMI 2.1 csatlakozóból 2 darab van és HDMI 2.0-ból is kettő. 1 darab USB 3 és 1 darab USB 2 van rajt. bőven elég mert ahogy a falhoz simul, képtelenség ki-be huzigálni bármit. HUB van mindegyiken. És még egy jó tanács. Egy bizonyos összeg felett, érdemes extra garancia éveket venni. 5 év gari 36 ezer...de van ahol 100 ezer. Ezt is érdemes figyelembe venni. :)

  • dozzer

    tag

    válasz scansat #2551 üzenetére

    Nagy király vagy köszönöm szépen a kielégítő választ 😁 megnezem hol tudnám ezeket a típusokat megnezni élőben, mert sajnos vagy nem sajnos de a dizájn fontos 😁 monitor igen.. Gondolkodtam már ilyenen is.. :DDD

    Ha már szép nem vagy... legalább hülye ne legyél!

  • asprey

    tag

    Sziasztok! Valahogy meg lehet oldani, hogy ne keljen mindig távkapcsolóval be és ki kapcsolgatni a Tv-t? Be kapcsolom a gépet és kapcsolja be a tv-t? LG49uk6950, gtx1060.
    A szobában 2db Lg tv van és szinte mindig be kapcsol mind a 2 tv.
    köszönöm!

  • kabi79

    csendes tag

    Sziasztok!
    Asztali PC-m Gigabyte nvidia kártyájára monitor mellé hdmi-n rá van kötve a Samsung tv-m is. Kb 2 hete a win 10 nem érzékeli a tv-t, nem lehet kiválasztani a kijelző beállításoknál.
    Tünetek, eddig megpróbált dolgok:
    1. win 10 kijelző beállításoknál az érzékelés gombra nyomva nem történik semmi
    2. win+p kombóra se a duplikálás se a kiterjesztés nem oldja meg a problémát
    3. nvidia vezérlőpultban a több megjelenítő beállításoknál a szigorú megjelenítőészlelés sem segít
    4. visszaraktam egy jóval korábbi nvidia illesztőprogramot tiszta telepítéssel, nem segített
    5. tv érzékeli, hogy a hdmi kábel be van dugva, source-okból kiválasztható a port, csak jel nem jön rajta
    6. hdmi kábel rendben van, tv hdmi kábelével a monitor működik
    TV-re nem jött firmware frissítés. Én a win10 frissítésekre gyanakszom, elmúlt hetekben volt pár kisebb is, de már nem tudom visszaállítani a korábbi állapotot (túl régen frissült már utoljára) és nem tudom melyiket is kellene manuálisan törölni.
    Vkinek ötlet v tapasztalat?
    köszi!

  • Gambito

    tag

    Sziasztok

    nem tudom jó helyen járok, de tv-t szeretnek használni a gamer pchez. LgUn85006la tv-n szeretnék legalább 60 fps játszani( hdmi 2.0 ) pcre kötve. 2080ti 2.0 hdmi és display port kimenettel. Későbirekben dp-hdmi 2.1 átalakítóval később 120 hrzben is reménykedek.
    a probelmam az imput lag , ami pl forza esetében pc-hez csatlakoztatott ps karnál nagyon észrevehető. A tv elmeletileg 8-13 ms között mozog. Mégis hatalmasnak tünik a késés.
    hogyan tudnám ezt feljavítani ? Csak a gyorsabb kábel segít vagy esetleg valami beállítás lehet a bibi ? Koszi

  • thotzoltan

    tag

    Sziasztok! Dell precision HDMI-HDMI kábellel se kép se hang SABA ld22dv134 tv-vel összekötve. Ezt szeretném monitornak használni. Az LG tévénken gond nélkül megjelenik... felbontás gond lehet? Win 11 van már a PC-én.

  • tkesy

    őstag

    válasz Gambito #2555 üzenetére

    Meg kellene nézni melyik hdmi csati az ami fel van készítve pc-s használatra, valamint a TV üzemmódját is át kellene állítani pc / játék üzemmódra.

    >>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

  • tkesy

    őstag

    válasz thotzoltan #2556 üzenetére

    Operációs rendszer egyáltalán látja? amúgy vagy felbontás / képfrissítési frekvencia szokott ilyenkor gond lenni, vagy hogy valamiért nem hajlandó jelet küldeni az OS a tv-nek.
    Más eszközt rákötve esetleg ad képet a tv?

    >>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

  • Zaja2

    senior tag

    Sziasztok! Hozzám került egy LG 42LF2510 tv. Monitorként HDMI-vel használom géphez kötve.( a fölösleges kérdéseket megelőzve: no signal állapotban is ezt csinálja)
    Bekapcsolás után kb. 15-20 perc múlva egyre világosabb rajta a kép.
    A beállításokban állítva minimális változást lehet tapasztalni a fényerőben,illetve a kontrasztban . De így is élvezhetetlen rajta pl. egy film,amiben sok a sötét jelenet.
    Némikor a gamma saját életet él.
    Grafikus kártya beállításaival sem javítható .
    Tudnátok segíteni ? Köszi!

    Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon

  • illjo

    senior tag

    Sziasztok! Egy HP Probook 640G1 notebook kijelzőjét szeretném HDMI kábellel kivetíteni egy LG 43nano753PR 4K TV-re Windows 10 alatt. A TV sajnos nem "látja" a notebookot, "no signal" üzenet ad a csatlakoztatott HDMI bemenet kiválasztásakor.. A csatlakozás, mivel a notebookon csak displayport van, dp to HDMI aktív átalakítóval és HDMI kábellel történik. A HDMI kábel biztos, hogy nem hibás, mert egy HP Probook 650G4 notebookról ezzel a kábellel működik ugyanerre a TV-re, azon a gépen már HDMI csatlakozó van, nem display port.. Az átalakító pedig működödtt még nemrég egy másik, full HD TV-vel és a Probook 640 G1 notebook-al összekötve. Az eszközlezelőben a "digitális lejátszó eszközök" sorban a TV látható, A gépben egy integrált: Intel HD Graphics 4600 VGA van.
    Előre is köszi, akinnek van valami ötlete..

    https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

  • atus72

    senior tag

    Sziasztok,
    Van egy NAVON 32"-os lcd tv amiből a kedves felhasználók kitörték a hdmi csatlakozót, a kérdés hogy hol lehetne szerezni ilyen alaplapi csatlakozót?
    A nehézséget az okozza hogy álló smd hdmi csatlakozók azok 19 pin-esek de ez meg 21 és sehol nem találok ilyen csatlakozót, max hibás alaplapbol kivenni esetleg?
    köszi

Új hozzászólás Aktív témák