Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    Sziasztok!

    Ért itt valaki lakáskábelezéshez (koax és optika egyaránt)?

    Arról lenne szó, hogy veszek egy új építésű lakást, amit átmenetileg pár hónapig bérlők, mielőtt mi meg nem vettük. Minden lakószobában (összesen 4 van) az egyik konnektor csoportban van egy fali koax és UTP dugalj. Azt sajnos még nem tudtam megnézni, hogy csak az aljzat van ott, vagy be is van kábelezve, mert még nincs átadva a lakás. Az viszont feltűnt, hogy a koax aljzat mellett lóg kifele egy koax kábel. Feltételezem, hogy ezt a UPC emberei húzták be, mert amikor még bérlők laktak bent, akkor Ubee modemet látta a nappaliban + itt is olvastam egy másik topicban, hogy szolgáltatók jellemzően akkor is behúzzák saját kábelüket ha a lakás kábelezve van, mert nem akarnak a más által behúzott kábal esetleges problémáival később vacakolni. Ami az ő szempontjukból érthető is...

    Na most kérdéseim az alábbiak lennének:

    1) Az eladó szerint a kábelek a padlóban futnak csőben. Tudja valaki, hogy milyen topológiával szokták ezt csinálni? Úgy értem van valahol a bejárat közelében egy villanyóra és egy doboz, és onnan egyenként minden egyes konnektorhoz külön csőben megy az áram, illetve szobánként egy konnektorhoz, az áram, koax és utp kábel is? Vagy szobánként egy közös csőben fut az összes kábel, és szobán belül valahol szétoszlik a az egyes konnektorokhoz?

    2) Amennyiben koax aljazok be vannak kábelezve, akkor meg lehet-e azt csinálni, hogy az ajtónál bejövő UPC-s kábelt (ami csak 2 szobába megy el a négyből, egy 4-es F elosztóval rákötöm azokra a koax kábelekre, amelyek az egyes szobákban lévő aljzatokhoz mennek?

    3) Meg lehet-e azt csinálni, hogy a saját UPC-s Ubee modem&router eszközömet a bejárati ajtó mellett lévő bejővő UPC koax-ra egyből rákötöm (ez esetben már 5-ös koax elosztó kell ugyebár) és az egyes konnektorokhoz menu UTP kábeleket egyenként bele dugom, ezáltal biztosítva minden egyes szobába UTP kábeles internet kapcsolatot, illetve saját belső hálózatot.

    Bocsi, ha hosszú lett, de próbáltam elég részletesen megírni, hogy megértsétek mit is szeretnék.

    Előre is köszi a válaszokat!:))

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák