Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz kunberci #123244 üzenetére

    A laminált padló az nem fa, hanem HDF "műfa", ami a rendes fánál jóval keményebb, szóval finomabb fogazatú fűrészlappal szebben, egyenesebben lehet vágni. Maximum 1,4-1,8 as (vagyis 1,4-1,8 mm fogtávolságú) dekopír lapot javaslok, amit te linkeltél, az kb. 2,5 mm fogtávolságú, ráadásul eléggé kiterpesztett fogazású, ami laminált padló pontos vágására nem túl jó.

    Ha a dekopír fűrészeden lehet állítani a penge előre-hátra (tehát nem a le-fel!) mozgásának a nagyságát (ez a pendulum), akkor nulla, vagy a lehető legkisebb előre-hátra mozgást állítsd be, minél kisebb a fűrészlap előre-hátra mozgása, annál szebben lehet vágni a laminált padlólapokat.

    Ami még fontos, hogy ha viszonylag szép (mert szép sose lesz) vágásfelületet akarsz, akkor a dekopír fűrésszel a hátulja felől kell vágni a laminált lapokat, úgy, hogy a fűrészlap felfelé húzáskor vágjon bele a járófelületbe, akkor lesz kevésbé sorjás, kirepedezett a a laminált lap felülről nézve.

    Létezik olyan laminált padlóhoz hirdetett fűrészlap , aminek fordított a fogazása, ez lefelé toláskor vág, hát ezt nem ajánlom, mert nagyon stabil fogás kell a használatához, ezt csak stabil asztallaphoz nagyon fixen rögzített laminált padló vágására lehet használni. A fordított fogazás nem "behúzza" az anyagot a dekopír fűrészhez, hanem megpróbálja eltolni, mind a vágandó anyagot, mind a dekopír fűrészt nagyom emberesen kell fogni, hogy lehessen vágni.

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák