Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Minstrel #2839 üzenetére

    Üdv!

    Olyan előfordult már olcsó eBay-es külső rack kapcsán, hogy állítólag elszállt a belerakott merevlemez partíciója [link], [link].
    Viszont bad sector szerintem az STB miatt lehet inkább... én rápróbáltam rövid időre pár külső házat egy WayteQ HD-95CX set-top box csodára. Azt vettem észre, hogy a merevlemeznek kicsit fura, kerregő hangja volt és a LED is pislákolt a házon. Lehet az USB tápellátás nem volt egyenletes és stabil, ugyanis csak 1 db USB 2.0 port van rajta. Továbbá még üresjáratban is eléggé melegedett a külső ház burkolata, amit megint kicsit rendellenesnek találtam. Hasonló tünetek voltak egy BluePanther HD DVB-T vevőegységnél is. Ezeket viszont a laptop USB 2.0/ 3.0 portjára csatlakoztatva nem nagyon tapasztaltam. Na meg persze, érdemes odafigyelni a menüben az USB eszköz biztonságos leválasztására és utána való kábel kihúzásra is, ellenben a szimpla kábel kihúzással. Valamint, ha folyamatosan rá van csatlakoztatva a külső merevlemez, akkor a sok indulás-leállás, fejparkolás stb. sem feltétlen tesz jót hosszabb távon a HDD-nek.

    Valamint én a saját elvem szerint, a jobb külső merevlemezeimet eleve nem használom TV, médialejátszó, STB, router és hasonló eszközökön. Ugyanis elsődlegesen nem ezekhez valók, hanem PC, notebook + desktop OS... Előbbi eszközökhöz leginkább olyanokat használok, amikért nem kár és nincsenek rajta fontos adatok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák