Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
Nekem van ilyen ügyem folyamatban!
Amikre szükség van:
- CN22 vagy 23 másolata (érdemes a visszaküldéskor 2-t kitölteni, mert az egyik megy a csomaggal és le is pecsételtetni a postán)
- A beérkezési vámkezelésről egy határozat
- A visszaküldés feladóvevénye
- A visszautalásról egy másolat (én itt beraktam a bankszámla másolatot és a paypalon látható refundot is)Aztán írni kell egy szabadszavas kérelmet, én ilyesmit írtam:
"NAV
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei
Vám- és Pénzügyőri IgazgatóságaTárgy: kérelem
Tisztelt Cím!
Azzal a kéréssel fordulok a T. Címhez, hogy legyen szíves részemre a korábban megfizetett XXXX Ft-ot visszatéríteni!
A kérésem indoka:.
2015. szeptember 20-án vásároltam egy Mini PC/Telefont/Vibrátort/Amit vettélt egy Kínai webáruházból. A termékre 2015. október 11-én a XXXXX számú határozat alapján XXXX Ft ÁFA került megállapításra, melyet DHL Express Kft (csomagszállító) cég részére meg is fizettem!
A későbbiekben kiderült, hogy a termék hibás volt, amelyet a webáruház kérésére visszaküldtem a feladónak és annak teljes vételárát a feladó visszatérítette!
Kérem a fenti összeget erre a bankszámlára utalni szíveskedjen: XXXXXXXXX-XXXXXXXXX (Számlatulaj neve)!Mellékelt dokumentumok:
- Paypal igazolás a termék megfizetéséről és az összeg visszatérítéséről
- Másolat a tranzakcióról, amelyen a számlámon jóváírt összeg látható
- Másolat a vámkezelési határozatról
- Másolat a CN23 (Vámáru nyilatkozat) dokumentumról
- Másolat a postai feladóvevényrőlNyíregyháza, 2016. január 13.
Tisztelettel
Az a személy, aki a pénzt akarja "Megjegyzés: Kaptam a NAVtól (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyeitől) egy levelet, hogy a Repülőtéri vámhatóság az illetékes és oda átnyomták (ez van amúgy a határozaton is), tehát érdemes rögtön odaküldeni!
Illetve ne felejtkezzetek meg soha, ha visszament a termék, akkor a paypal megtéríti (12x egy évben) a visszaküldés postaköltségét. Erről bővebben a Paypal topikban találtok infót!
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Thony.80
tag
Sőt, mondok jobbat. Már akkor értesítettek a vámkezelésről, amikor még csak az indulási oldalon volt (Hongkong-ban). Ebből gondolom, hogy 100% már a vámolás eshetősége...
Továbbá:
"ÁFA alapja: (áru értéke + szállítási és biztosítási díj teljes szakaszra eső része + DHL szolgáltatási díj + számított vám)"
Ennek lesz a 27%-a (tehát a 4725 az nettó összeg). A valutárfolyamot pedig havonta kalkulálják, azaz a hónap elején lévő árfolyam érvényes egész hónapban. Így lett nekem 278 Ft-os árfolyamból 288, mert 1 azaz EGY nappal később kezdődött a vámkezelés itthon..
Innentől kezdve DHL-es szállítás nem éri meg, vagy kínai posta (ami talán nem bukik meg vámon) vagy csak EU-s raktárból (azok meg eleve 27%-al drágábbak, de legalább nem megy rá + 6000..)
Kivéve, ha 22 EUR alatt van a csomag értéke, érdemes erről számlát kérni, azt elfogadják vámkezeléskor.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A kék sávban valami holnapi dátum szerepl.
A futárnak is esik a hó.
De ezek a kis Kínaiak még az Anyámra is képesek mindent ráfogni, hogy ő miatta késik a csomag.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
hevizms
addikt
Hűha.Ezt sajnálattal hallom.Pont szombaton rendeltem telót tőlük.
Inditásnak mondjuk küldtek rá tegnap trackinget,bár a rendszer szerint még fizikálisan nem lett feladva csak a trackinget jegyezték be.Mert ugye ez valami ilyesmit jelent nem?
Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Hát meglátom majd.[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
-
hevizms
addikt
Minideal a 4PX szerint most sem rosszabb mint amire emlékeztem.
Szombaton rendeltem,hétfőn már eljuttatták Szingapúrig.2016-02-02 23:59SINGAPORE / Arrive at Airport
2016-02-02 18:00 HONGKONG / Depart from Airport
2016-02-02 16:00 HONGKONG / Depart from facility
2016-02-02 14:00 HONGKONG / Arrive at facility
2016-02-02 03:12 Mingle,Shenzhen,China / Shipment arrived at facility
2016-02-02 03:12 Mingle,Shenzhen,China / Shipment operation completed
2016-02-01 17:08
Shipment information receivedElnézve a mozdulatlanságot valószínüleg ez már az ünnepeket ott vészeli át
Nem baj.Annyira nem sűrgős -
hevizms
addikt
Igen emlékszem az esetre.
Ja miattam lehet semleges,meg az idők változnak.
Romolhat egy webshop értékelése.
Csak 2 éve nem rendeltem és nem tudtam hogy rosszak a visszajelzések.
Voltak akiket átvágtak amúgy?
Vagy csak az ominózus oldalfeltörés volt az oka?
Amúgy annyira már tényleg nem olyan jók,mert az áraik is kissé magasabbak,pedig abban is jók voltak pár éve[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Kis info meg:
Par hete, amikor a gariztatas indult mar erdeklodtem a postan, telefonon, ott egy kedves (es naiv ) holgyike azt mondta nem lesz gond, mivel ennek a csomagnak az erteke 0 tehat nem vam es afa koteles... Mondom neki, csokolom es ezt majd ott maguk siman el is hiszik?? Erre o is csak nevetett es mondta hogy elv akkor mutassak majd valami papirt, ami igazolja hogy gariztatas volt (pl a levelvaltas vagy valami)
De mondom, naiv volt a holgyike....
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Mien kamu, az elozo is ugyanilyennel jott lelehetett kovetni es miutan beerkezett ra 2 napra megerkezett.
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
senior tag
Ok.koszi...mar nem erdekel majd visszafizettetem paypalon
[ Szerkesztve ]
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
Bocsánat hogy érdeklődők csak ti jártasabbak vagytok benne azért kérdeztem.
-
senior tag
-
senior tag
Ja én is ezt furcsálltal hogy ilyen sok a szám meg az összefoglalóba se találtam ilyennel kezdődőt
-
bpmcwap
senior tag
szia
az ügy odáig fajult, hogy jövőhéten elkezdek levelezni a Companies House-sal Angliában és felhívom a figyelmüket a GearBestre, mert nem csak engem húztak le, de ha jól értesültem a Royal Mailt is.
Azt gondolom a semlegesről nem ajánlottra kellene tenni a céget, mert ha a CH felfüggeszti a tevékenységüket, akkor pár rendelés beragadhat....
Azt gondolom ez úgy korrekt ha itt is jelzem, a GB topikban már írtam.
PH-n sokan segítettek már nekem, ezért a minimum, hogy ne toljak ki senkivel. Az hogy egyetértesz-e velem vagy sem már másodlagos, azt gondolom ez már nem a mi nézeteltérésünk.
ÜdvTúrista vagyok
-
totron
addikt
hogy ne a sima posta hozza és vámolja
Eddig világos, az nem, hogy egy sima belföldi DHL-szállítási tarifa fog nekem megjelenni vagy worldwide mód van csak? Az összefoglalóban ez nem egyértelmű számomra. "a világ másik végéről" Tehát a feladói oldalon van-e olyan lehetőség, hogy sima posta a vámig, majd onnan futár?
A vámot még mindig nem világos, hogy hogy számolják és mekkora hányadát teszi ki az összértéknek. 300e-nek a vonzatait kellene számolni, azért kellene a pontosság. Ha kell valakinek 1Terás SSD, akkor akár még nullszaldóra is kijöhet. Vagy nem. -
bb71
őstag
Köszönöm a gyors válaszod.
És a magyar vám és a kínai vám nem fog kötekedni, hogy hol a vámáru-nyilatkozat, hiszen EU-n kívülre megy?
[link]
"A vámeljárás alá eső (EU-n kívülre feladott) nemzetközi levélpostai küldeményeket Vámjelző cédulának (CN22) és/vagy Vámáru-nyilatkozatnak (CN23) kell kísérnie, amelyet a feladónak kell kiállítania. A küldeményhez Kiviteli Kisérő Okmányt (KKO) is csatolni kell, ha a tartalom feladó által nyilvánított értéke az 1000 eurót meghaladja. Vámkezeléshez kapcsolódó nyomtatványokat ide kattintva talál."
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest