- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacko32
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok ezen a vízhűtéses pályán,azonban váltanék csendesebbre - megbízhatóbbra (?).
Jelen pillanatban egy Raijintek Ereboss hűti az i7-4790K processzoromat.
Nem kis darab,a ház oldallapját nem tudom felrakni,mert szétkarcolja a plexit. További aggodalomra ad okot a súlya,ami nem kicsi,tehát hajlítani képes az alaplapomat.
A segítségetekre volna szükségem,hogy maximum 30.000ft-ból (ami úgy érzem az itt olvasottak közül) hogy nem egy nagy összeg egy vízhűtésre,de mit tudnátok ebben az árban ajánlani?!
Néztem a 2 ventis változatokat,1 ventiseket,meg a Corsairt; Enermaxot,meg a többieket,de mint hozzá nem értő,számomra nehéz megítélni,mi az amiért pénzt lehet/szabad adni.
Ami rendelkezésemre áll:
Ház: Zalman R1 (nem túl tágas)
Ár: Maximum 30.000ft
Amit hűteni fog: Intel Core i7-4790K
Amire szerelném a hűtést: Asus Maximus VI Hero
Összességében ennyi infót tudtam kifacsarni,segítségeteket előre is nagyon köszönöm!Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
Windex
tag
Sziasztok!
Jövőhéten cserélek fx8320-ról 6700K-ra és gondoltam belekóstolok a kompakt hűtők világába. Olvasgattam nagyon sok tesztet, illetve az itteni topikot, de kicsit tanácstalan vagyok. Define r4 házam van, ahol láttam többeknél, hogy fentre nehézkesen megy be a 240es blokk (amúgy sem szívesen bontanám meg), így jutottam el a 12/14cm-es, vastag radiátoros, dupla ventillátoros megoldásokhoz.
Az Arctic Liquid Freezer 120 jó választás lenne OC mellett? A gyári ventillátorokat tudnám cserélni két ilyenre, ha van értelme.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Lacko32 #5757 üzenetére
Én továbbra is az Arctic Liquid Freezer 240-re tenném a voksom és 2 rendes ventivel(a gyári 4 kuka-helyette Alpehfoehn Wing Boost 2,Lepa Bol.Quiet vagy Akasa Apache) szerelném fel.
(#5758) Windex
Azok a ventik 152*140-sek,120-s lyuktávval.Fel lehet rakni,de nem teljes felületen érintkezik a radival-mondjuk a gyáriaknál még így is jobb.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
törölt tag
Sziasztok!
Manapság mennyiből jönne ki legolcsóbban egy ajánlott, jól működő kompakt vízhűtés?
1060-as Nvidia kari, i7 6700k lenne a gépben. Köszönöm. -
Pro!Petya
addikt
Szevasztok!!
Én kb 2 hete vettem egy Enermax Liqtech 120X-t (majdnem 70euro is megvolt ) , és oda vissza megvagyok vele elégedve!! Úgy megfogja a a huzott procim ahogy csak kell!! 58-60 fok 3 óra bf4 után.. pl de a primeban és az ibt-ben sem éri el a 70et. (egy kis midi házban)
Eddig csak a 2. állásba van kapcsolva.
Majd ha megjön már az uj lapom és remélem meglesz a 4.8-5GHz
Akkor már tuti feljebb kell kapcsolnom. Hangja az annyira nem vészes mert kb a vga-nak hangosabb a hűtője az egyedi beállítás miatt. Ergo eddig nagyon tetszik[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Lacko32 #5757 üzenetére
30-ig vagy én is az Arcticot mondom, vagy az ajánlottak közül amit találsz 3 év garival. túl nagy különbség a hűtési teljesítményben nincs ezek között, a gyári venti nagyjából az összesen kuka, ha csendes rendszert akarsz és mindnek a gyenge pontja a pumpa, amire jó, ha van több gari. az Arctic amúgy egy elég jó cucc, leszabályozva halk a pumpa, könnyen szerelhető és elég nagy a radiátora a többihez képest. csodákat ez sem tesz, mert a hűtőközeg nem lesz több benne, de azért valami. ha esetleg kifogsz egy ellenőrizhető garis NZXT-t, vagy Asetek gyártmányú Corsairt (a kerek pumpások), akkor az is jó választás lehet.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Lacko32
tag
válasz fogtunder #5765 üzenetére
A kérdés "poénos",de ezek mennyire bírják?! Tehát kell-e tartani attól,hogy egyszer menet közben gondol egyet,és elengedi a vizet?
Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
Pro!Petya
addikt
Nagyjából átfutottam a topicot, látom sokan azzal kezdik hogy a gyári ventiket lecserélik.... na itt lenne pár kérdésem
EZ csak bizonyos márkánál fontos - javasolt vagy az összesnél?
Szinte mindenki más más ventire esküszik így nehéz tovább mennem a keresgélésben
Személyszerint nem érzem hogy a kis Enermaxom igényelné a más fajta ventiket, de ha késöbb szükségem lenne rájuk a magasabb OC miatt ,akkor leírnátok párat hogy melyikek az absolut favoritok?!
olvastam olyat pl aki a noctua ventiket akasa-ra cseréli , de van akinek a noctua a best, szval így nehéz[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Pro!Petya #5767 üzenetére
Találtam egy 120mm venti tesztet a radiátorokhoz, de mondjuk hiányolok olyat hogy akasa, TT, arctic cooling...... 120mm fan chart
Elég jól szerepel benne a az enermax twister pressure (bár ez szerintem még a régi mert az ujak már 2500rpm-et tudnak maxon) -
Pro!Petya
addikt
válasz Pro!Petya #5768 üzenetére
Még egy utolsó 103!! 120mm fan charts
-
fogtunder
nagyúr
válasz Pro!Petya #5767 üzenetére
általában nem hőfokok, hanem a zajszint miatt szokás a kompaktokon cserélni a ventit, max 1-2 fokot nyerhetsz, ha cseréled őket, és amikor az számít, akkor többnyire egy proci delid többet segít.
amúgy pont tegnap írta Grózi, Alpenföhn Wing Boost (ezek y kábel nélkül egymásba fűzhetőek, hogy egy portól menjenek), Akasa Apache (nagyon jó statikus nyomás alacsony fordulaton), Lepa bol.Quiet (LED, nagyon jó ár/érték arány), vagy ha rá akarod költeni a hűtő árának a felét, akkor Noiseblocker eLoop B12-PS, ez kvázi hangtalan 10-11V-ig, jó statikus nyomással. vagy szintén rohadt drágán a Noctua cuccai.
-
Pro!Petya
addikt
Ma már vagy 20 tesztet átnyálaztam oda vissza , és arra jutottam hogy ha cserélek akkor csak a
Noctua NF-F12 IndustrialPPC-3000 120mmPWM jöhet szóba!! eszméletlen teljesítménye (stat. nyomás és cfm) van radiátoron a többihez képest.fogtunder : Köszönöm a segítséget (20 euroért már találtam annyi még mondjuk belefér mert csak az elsö venti a fontos a másodiknak meghagyom a twister pressuret)
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Pro!Petya #5772 üzenetére
csak annak vagy 8K darabja, ami szerintem rohadt sok, Apache van már 4300 körül és nem jobb annyival a Noctua, hogy indokolja az árkülönbséget. itt már tényleg arról beszélünk, hogy a 23K-s hűtésre több, mint az ára feléért veszel még ventit, szerintem abszolút nem rentábilis. nekem a Lepa bol.Quiet is bevált, kettő van fent a 4 gyári arctic helyett, azonos fordulaton jobbak a hőfokok így is (a min-max hőmérséklet egyébként kvázi változatlan) és sokkal halkabb. és kettő megvan egy Noctua árából, ugyanez igaz a Wing Boostra is. persze a te pénzed, de én bíztatlak arra, hogy először próbálj ki valami olcsóbb megoldást, aztán ha mégse jött be, akkor max házhűtőnek be lehet állítani.
a kompakt víznél nem a ventik az elsődleges limitáló tényezők, hanem a hűtőközeg mennyisége, sokkal több kellene belőle, hogy jelentősen alacsonyabb fordulatot lehessen elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz fogtunder #5775 üzenetére
Elsösorban nekem a hűtés teljesítmény elöbbre van mi a zaj komfort (játékban ugy sem hallom ), meg hát a ház méretei miatt sem tudtam már egy 240es benyomorgatni mert már a ramba belelogna , így maradt ez a 120as amiből megprobálok kihozni amit lehet a hűtés szempontjából (de mondom eddig több mint megfelel a kis Enermax) meg hát még nem is ment maxon... és hát mivel Oc ba még böven feljebb gondolkodom így lehet hogy azoka a csak - 2, -3 fokok is sokat fognak jelenteni. Sajna ilyen h tartály meg más csövezéssel nincs kedvem annyira mokolni , ezért persze csodát nem várok csak tegye a dolgát Na meg még a vgára kell megoldást találnom h kevésbe menjen fel róla a hő a cpu hoz , de már rajta vagyok a témán egy pár venti társaságában
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Pro!Petya #5776 üzenetére
Legelőször is ezt a ventis topicban kéne folytatni(ott is én vagyok a TG)...
Nem véletlenül azok a ventik vannak ajánlva amik,hiába teszel millió rpm-s ventit egy kompaktra,maximum 1-2 fokot hoz még és megsüketülsz-a fizikát nehéz meghazudtolni!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Pro!Petya
addikt
Azért írtam ide mert kimondottan radiátorra keresek nem csak ugy álltalánosságba, a zaj nem zavar mivel semmit nem hallok a gépből a füles mellet .... az asztal alatt meg felőlem dorombolhat is ugyse hallom-látom XD
A stat. nyomás és cfm a két számomra legfontosabb tényező nem pedig az rpm, pont ezért gondoltam hogy alkalmasabb ez a topik segítség kérésre vagy véleményre, mivel itt sokan cserélgetik a ventiket a radiátorokon..[ Szerkesztve ]
-
makaj
csendes tag
Sziasztok!
Fractal Design Define R5-be szeretnék Cooler Master Nepton 240m-et szerelni. Egy i7-6700k-t hűt, mellette egy msi 1080 gaming x van.
Kérdésem, hogy hova érdemes elhelyezni a hűtőt, illetve a másik két gyári 140-es ventilátort, amelyet a házhoz adtak, hogy jó legyen az airflow és pressure? Szükség van-e még 1 ventilátorra?
Köszönöm -
fogtunder
nagyúr
Tegnap vettem új házat, amibe fentre is lehet szerelni a radit, az is a terv, hogy ide fog kerülni, az a pár fok, amit esetleg bukok CPU hőmérsékleten nem releváns jelenleg, viszont az Arctic nem adott olyan csavarokat, amik elég rövidek lennének, hogy sima push módban fel tudjam csavarozni, push-pullt nem akarok. Viszont a 3,5" HDD-hez való csavarok átmérője és menete egyezik, elég lehet, ha ezekkel szerelem fel?
-
dannyl
addikt
Még sose volt vizem. A beszerelésnek van valami furfangja, vagy valami, amire figyelni kell? Phanteks eclipse p400 házba raknám. Fentre, elölre, vagy hátra érdemes rakni? Thx
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Gondolkodom egy kompakt vízhűtésen.
A gép: i7 3770K 4.4GHz, ASRock Z77 Extreme4, Xigmatek Midgard ház (bővebben az adatlapomon).
(Sajnos a 240/280-as be is férne, de a ventik bele érnének az alaplapba, így csak a 120-as jöhet szóba)
Alaplapi csatlakozók:
CPU1: PWM, Autó, a CPU hőmérséklete által szabályozva.
CPU2: Feszültség, Autó, a CPU hőmérséklete által szabályozva, szinkronban a CPU1-el.
CHA1: PWM, Autó, a CPU hőmérséklete által szabályozva, külön a CPU1-és 2-től.
CHA2: Feszültség, Manuális, 4 fokozat.
CHA3: Feszültség, Manuális, 9 fokozat.Egy Liquid Freezer 120-ra gondoltam.
A radiátort csak a ház hátuljába tudnám beépíteni.
Én úgy gondoltam, hogy a pumpát bekötném a CHA3-ba és beállítanák egy jó fokozatot, ami néma de még keringet elég vizet, így lenne fixen.
A ventiket pedig bekötném a CPU1-be, hőmérséklet vezérelten.
A házban lévő első ventit (AC F14 PWM) pedig a CHA1-be, ezt is hőmérséklet vezérelten.
Jelenleg egy Xigmatek Achilles hűtőm van, azon egy 12cm-es venti, IDLE 900, LOAD 1400-as fordulaton.Milyen hangja van ennek a pumpának?
Ezzel a felállással is nyernék pár fokot?
Vélemény az elképzelésemről?
Személyes tapasztalat?Köszi.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz fogtunder #5788 üzenetére
Így megy 4 éve, nem akarom jobban húzni, inkább a kompaktsága és a hangja miatt venném, meg hogy ne húzza lefelé az alaplapot a nagy leghűtő. Ház csere kizárt. A mostani leghűtőm hosszú terhelés után sem lesz meleg, esetleg langyos. Ezekre a szar i7-ekre meg bármit rakhat az ember, úgy sem tudja rendesen hűteni a rossz IHS paszta miatt. Gondolkodok delidelésen is.
Sajnos a pumpa hangjáról nem találtam tesztet, ezért érdekelne személyes tapasztalat.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz fogtunder #5790 üzenetére
Csak a 700g-os léghűtővel végképp nem fogok delidelni, de nem is a hőmérséklet csökkentés a fő szempont.
Ráadásul ha memóriát is cserélnék, nem tudok, mert a nagyobb borda már bele érne a CPU hűtőbe.
Ha felülre meg berakok egy dupla radiátort, akkor már a ventiket nem tudom rárakni mert beleér az alaplapba.
Kép a gépről.
Teszteket nézvén, van ez a 120-as víz olyan mint az én léghűtőm, nekem ez már elég.
Kérdés továbbra is az, hogy milyen hangja van a pumpának? Milyen feszültségen tud még megfelelően dolgozni?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
fogtunder
nagyúr
válasz Pubszon #5791 üzenetére
az az Arctic venti hátul tutira hangosabb, mint a pumpa 50%-ra leszabályozva nekem most éppen 45%-on megy a 240-es Arctic, ez kb. 3000-es fordulat, a hangját nem veszem észre az amúgy elég halk ventik mellett (nem a gyári), mikor alapjáraton megy a gép.
a házcsere miért nem opció? ha komolyan gondolod a kompakt vizezést, akkor már tényleg inkább 240-es megoldás érné meg.
-
Pubszon
veterán
válasz fogtunder #5792 üzenetére
Az a hátsó venti jelenleg 600-at forog, hangja nulla, a proci hűtőn lévő 900-at, annak van egy kis morgó hangja, de csak levett oldallappal hallani 30cm-ről.
Házcsere azért nem opció, mert nem fogok ezért kidobni 10k+-ot, nem fogom az egész bevált konfigot költöztetni, nem fogom a házat árulni lehet hónapokig, csak azért, hogy vegyek egy drágább vízhűtőt ami 2 fokkal jobb, mert halkabb úgy sem lenne.
Ezért jöhet szóba csak a 120-as, amit megveszek, berakom és csókolom. A léghűtő meg megmaradna tartalékba.
Jelenleg 3 venti megy a gépben, a táp és a VGA csak terhelés alatt indul el. Az első 14-es olyan lassan, hogy ha lejjebb veszem, el sem indul, a hátsó 600-on, a procin 900-on. De most pénteken jön a PCX-től a gép elejébe és a procihűtőre is 1-1(AC F12 PWM és F14 PWM).
Emiatt nekem a hang a legfontosabb tényező, a hőmérséklet a legutolsó, amennyiben legalább annyit tud mint a mostani lég.Gondolom a tiédben is az a pumpa/blokk van mint a 120-asban, igaz?
3 tűs csatija van?MOD: Nem tudom ez a teszt mennyire hiteles(de miért ne lenn), de van tőle jobb, de rosszabb 240-es is.
(#5793) Windex: Köszi, és várom a véleményed.
Ha lehet, ki tudnád próbálni, hogy csak a pumpa megy? Tehát kézbe fogva adsz neki 12V-ot.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
Ezt nem nagyon értem.
Másnak 600-on hangosak ezek a ventik és csak nálam nincs hangjuk? Motor zaj nincs, csak a minimális szélzaj, de az mindnél van.
Ma jobban megnéztem a házam, némi faragással lehet beférne felülre a 240-es.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
hundai
aktív tag
Sziasztok ! Hogy lehet ilyen alacsony a hőmérséklete ? [link]
-Wake up Neo!
-
zoombiee
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a léghűtőmet egy "játék vízre"
Egy kis infó a gépről:
- GA-Z97N-Gaming 5
- 4770K
- Geil sniper 1866mhz RAM
- BitFenix Colossus Mini-ITX ház
- R9280-DC2T-3GD5Nincs tervbe, hogy húzzam a procit (itt lehet olyan kérdés, hogy akkor miért K-s, azért mert ehhez jutottam jó áron) és az sem, hogy lekapjam a "kupakot"
Elég durván megreked a VGA mögött a levegő, ezt gondolom a proci tolja, olyan szinten, hogy meleg a ház oldala. (nem túl jó hűtés van most, ezért is szeretném lecserélni.
A VGA oldalán a ház oldallapját pl fel se merem rakni, mert nagyon melegszik akkor minden.Ezekre a kompakt vizekre gondoltam: (ezeket találtam olcsón hardveraprón)
- NZXT Kraken X61
- Be Quiet! Silent Loop 240
- H100i és a H100i GTXEsetleg boltból a 25k árakból valamit. Enermax, Deepcool...
Pár kérdés:
Mennyire lényeges, hogy állítható a pumpa fordulata, a ventik mennyire szabályozhatók? Esetleg érdemes külön venti vezérlőt vennem? Ti melyiket és miért ajánlanátok?Válaszokat és akár építő jellegű kritikát megköszönném.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest