- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery14
senior tag
válasz elttiL #10950 üzenetére
Jolvan jogos en is megneztem akkor előre vehetem ki a három ventim de legaláb egy ujabb topikban vagyok jelen es figyelek
Én régóta gondolkozok a vizezésen de egy egyedi pc házat terveltem ki beépíttet vizezésel maga a gép ház lesz a kör amiben kering a cuc es csak a blokkoknál látni a csoveket. Rozsdamentes lesz a cuc és én fogom awival hegeszteni
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
laychi
veterán
válasz xatos3 #10946 üzenetére
Na szóval,ahogy a videón 1:16-nál látszik egy komplett faceplate van az msi gtx 970 gamingen,ami egybe van építve a vrm hűtéssel.
Nekem ez a faceplat és vrm hűtés fent lett hagyva,és a kis 8cm-es venti gondoskodott a légáramról.
Szóval nem kell aggódni . Attól,hogy színesek a ventik a képen..."mekkmester" feeling,az nem azt jelenti,h hülye vagyok és leégetem a kártyát
[link] -
xatos3
senior tag
válasz laychi #10952 üzenetére
nem én hülyéztelek le, és nem én mekkmestereztelek le, légyszíves ne keverj össze másokkal , nekem semmi bajom nicns azzal ahogy a vízhűtésedet megoldottad
én nem beszélek ilyen sértő passzív agresszív stílusbanigen így már látom hogy ott van a vrm hűtés a kártyán, a fotód kifejezetten azt sugalta - becsapósan - hogy csupasz a nyák
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
sagit
veterán
Krakenek pumpája csak a CAM szoftverrel szabályozható?
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
laychi
veterán
válasz xatos3 #10953 üzenetére
Szia,
Nem rád céloztam a mekkmesterrel,csak a kollégát idéztem.
Én sem sértő passzív agresszív stílusban írtam,sajnálom,ha félreérthető volt.
Csak a félelmeid szerettem volna elüldözni,hisz korábban írtam,hogy volt rajta vrm hűtés/faceplate és,hogy meg lesz oldva az 1080-on is. Erre meg [ezt] reagáltad.
Nem hülyéztél le,nem is ezt írtam,hanem,hogy nem vagyok hülye,még ha nem is esztétikusak a megoldások.
Prototipus mindig vanÁtfogalmazom,ha megengeded.
Nem kell aggódni,nem ma kezdtem bele a tuningba,hűtésbe,moddingba,tehát odafigyelek a dolgokra.
Esztétikailag nem lett szép az előző(valószínűleg kezdetben ez sem lesz az),de az msi nyákja eltér a referenciamodelltől,ezért nem tudtam ráapplikálni a kraken g12-t,így maradt a kábelkötegelő.Illetve a levegőben lógó,de a vrm-et is hűtő ventilátor hasonlóképp lett rögzítve a gép hátulján lévő záró rácshoz.Eredeti kérdésem pedig nem is erre irányult,hanem az aio-ban lötyögő vízre,csak már valahogy nagyon elmentünk offba.
-
xatos3
senior tag
válasz laychi #10955 üzenetére
miféle esztétika!?!?
évekkel ezelőtt az én fx8320am fix 4600on ment 60 fokon nyáron tetőtérbe! IBT teszt alatt!
hogy lehetséges ez? h110 szendvicshűtés! A funkcionalitás mindenek felett! XD[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
juliensorel
senior tag
válasz xatos3 #10956 üzenetére
Az esztétikát én kifogásoltam és "mekk mestereztem", nehogy már összevesszetek miattam
Szerintem borzasztó átgondolatlan és igénytelen az a 970es konfig, nem köntörfalazok, megmondom őszintén! A szedett-vedett Arctic (?) ventikről nem is beszélve. (semmi passzív agresszió, csak egy személyes vélemény)
A gányolással, kísérletezéssel nekem semmi bajom, nem kell mindent gyári formájában használni, de attól még lehetne sokkal igényesebb és szebb. Az a lógatás egy hülyeség...bármi jobb lett volna...hasra ütős marhaság: pl. fektetve rárakod 4 darab kis fekete lego lábra a ventit, akár ragasztod is, ugyanúgy felfelé fújna stb.
Ha már lúd, legyen kövér én csak azt mondom.
Nálad a kiszerelt radi pl. tök jól meg van oldva, teljesen emészthető látvány. (bár belül azért látom voltak cifraságok ott is ) -
xatos3
senior tag
válasz juliensorel #10957 üzenetére
-
laychi
veterán
Nem vettem arctic ventiket, azok voltak a bordához eredetileg.
Ac liquid freezer 240 vizem van. Akkoriban a bordán 2db enermax magma advance volt.
Noctua-n még majd a 14-es ventit cserélem majd viperre.Igényesebben lesz megoldva,mint a képen látható...
-
laychi
veterán
Képet a te házadról is pls,legyen mellette a neved!
Kíváncsi vagyok mennyire igényes,ha másokét leszólod -
sagit
veterán
válasz juliensorel #10961 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
És ez mitől igényesebb szerinted? A LEDektől? Merthogy nála legalább nem passzívan járt a VRAM/VRM a VGAn..az a VRAM süni is hogynézmárki, össze van kócolódva ;p
Viccen kívül, esztétikai/ízlésbeli kérdésekben olyan kijelentéssel élni, amit te tettél, nem valami szerencsés, ill. mondjuk ki őszintén, bunkóság is.Zárjuk a threadet szerintem, egyrészt ez nem a "Hogyan néznek ki gépeink" topik, másrészt az eredeti felvetésére még mindig nem jött semmi reakció, de már szét lett offolva a topik legalább.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz laychi #10939 üzenetére
Minimális lötyögés normális, nem légmentes az AIOk többsége, tágulási tartály híján kell beléjük levegő, különben olyan túlnyomás keletkezik melegedés során, amit vagy bírnak a csövek/csatik hosszútávon vagy nem. Ha normál üzemben nem hallasz semmi furát és a teljesítménnyel sincs gond, ne aggód túl.
-
juliensorel
senior tag
válasz Speed® #10963 üzenetére
Szó nem volt ledekről.
Ha túl sok az OFF majd kigyomláljátok, szerintem itt senkit nem zavart ez az eszmecsere. A száraz, lexikális lényeg ott van az összefoglalóban.
A vga egyáltalán nem passzív, elölről pedig 2db 140es tol be levegőt 900rpm-en, nem pedig egy vastag radi melege áramlik rá. Ezek szerelési fázis fotók, sőt a képek készítése óta a hűtő már full dobozosan, leszedve gariban volt egyszer, így a vram sünik már nem "kócosak" becsszó.
Az eredeti felvetésre xatos3 korrektül reagált, igen hamar. laychi hűtője azért lötyögött/szörcsögött, mert kiszerelte, tette-vette jobbra balra, ilyenkor ez normális jelenség, szerintem már sokan tapasztaltunk ilyet.
Szép estét! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz juliensorel #10966 üzenetére
Szó nem volt szerelési fázisról. Iróniáról se esett gondolat ezek szerint
De, zavart, csak az nem vette észre, aki nem rendszeres látogató errefelé. -
laychi
veterán
Nekem is phanteks enthoo pro M van,csak nem az akryl sajnos.... bánom,h nem azt vettem
Nem tudod utólag lehet rendelni hozzá oldallapot?
Díszkivilágítást mondjuk én kihagyomNekem is szemet szúrt a pucér vrm... HaHa...
Speed(R) Részemről elnézést,én vagyok a hibás,hogy betettem a képet,onnan indult ez a lavina,magamra vállalom.
Illetve kössz a válaszod.(#10966) juliensorel
Nem szereltem ki,régóta bent sem volt.
Géptakarítás,kábelrendezés és egy ssd beépítés volt csupán
Csak,mivel ki volt pucolva a gép belseje volt helyem a "lóbaszó noctua" utamban állása nélkül próbálgatni,hogy honnan hogy ér el addig a cső/pumpa...
Bőven elfér akkor is,ha bent van a cpu hűtő,csak előre kell tenni."laychi hűtője azért lötyögött/szörcsögött, mert kiszerelte, tette-vette jobbra balra, ilyenkor ez normális jelenség, szerintem már sokan tapasztaltunk ilyet."
(nem szörcsögött )Én még nem tapasztaltam ilyet,hogy lötyög,de most igen és rákérdeztem,hogy normális e, esetlegesen a hőtágulás miatt van e így. -
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Adott egy Bitfenix prodigy M ház. (rakok fel képeket a végére). Jelenleg egy z270m alaplap + 7700k van benne, ami léghűtéssel üzemel. Minimális tuningot tudok csak kicsikarni belőle, ezért erősen elgondolkoztam egy kompakt vízhűtésen. A probléma az, hogy a ház kicsi(nem akarom lecserélni, én ezt szeretem). A vidkártya (1080 gainwad) iszonyat nagy. Így felülre nem tudok vízhűtést berakni. Alul viszont csak 25,5 cm helyem van. Létezik ekkora 240 es radi, vagy mind nagyobb ettől? Másik kérdés, hogy vajon egy duplaventis 120 as nagyradis kompakt víz elbírna e 4x4.5Ghz-t? (delid után). Már két napja nézegetem, esetleg ő? [link]
A ház jelenleg: Alul semmi nincs a táp után, ill. még van egy vinyó, de helyére már jön a második ssd, szóval nem fog helyet.
Valakinek valami ötlete?
Köszi!A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Jakuskacsa #10969 üzenetére
Nekem is ebben dekkol a rendszer, anno volt benne 240es AIOm felül, de lefojtotta a VGAt, így mennie kellett. Hátul is volt vastag radis 120as AIO, de a hangja miatt menesztettem és maradtam a batár légnél inkább. Alapvetően eléggé elcseszett a ház, nálam egy alulra helyezett 230as oldotta meg a bent rekedő meleg eltávolítását, amivel gyakorlatilag a fizika ellen dolgozik a setup (felül be, alul ki). Mondjuk a kis beltér miatt működik a dolog, de vannak jobbak ilyen téren ekkora méretben, az tény.
Ha a procit relideled, nem lesznek gondjaid a hőmérséklettel légen sem. -
Jakuskacsa
senior tag
válasz Speed® #10970 üzenetére
Nálam most teljesen beállt a rendszer. Egy nem delidelt 7700k val játék alatt max 65 fok. A vga 55 fok. Sokat kínlódtam a léggel, most elvileg beállt. DE! parlagon hagyni egy "K" procit az meg hülyeség. Engem a hang nem zavar, viszont lehet esztétikusabb lenne egy 120 as akár aranyárú, jóhatásfokú 120 as is.
Igazából akkor marad a kérdés, hogy delides 7700k -hoz elég e a fentebb linkelt 120 es rendszer? Nem akarok extrém tuningot, csak 4.5Ghz-t mind a 4 magra. Ha ez így jó, max én is veszek egy 20-23cm-s ventit még alulra.
Én bitfenix ledes ventiket raktam bele, eskü nagyon jók, még kézzel is érezni, hogy erős a légáram.[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Kolbi_30
őstag
Üdv!
VAn valakinek tapasztalata NZXT Kraken M22 hűtővel? Gondolkodtam a beszerzésén, de fenntartásaim vannak a radival kapcsolatban(lehet kicsike)You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Jakuskacsa #10971 üzenetére
Egy ilyen konfig abban a házban nem szerencsés.Én a helyedben inkább házcserén gondolkoznék,ha ki akarod használni a 7700K adta lehetőségeket.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
- = Zk = -
félisten
megint én, szevasztok..
oké, hogy jövőre talán cserélem a H105-öt, de mégis mire?!
melyik az amelyik jobb egy fokkal, mint a jelenlegim?! X52? H100x? vagy a H100i PRO RGB?!
lehet veszek egy ASUS Ryuo/Ryujin-t és kiderül" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MILON12
tag
Sziasztok adott egy antec kühler 920 szeretném lecserélni a ventiket mit ajánlanátok rá? Ami elég levegőt szàlit és halk is?és 4 pines csatis
-
gery14
senior tag
válasz MILON12 #10976 üzenetére
Annak a ventinek a légszálitása alacsony fordulaton nem a legjobb anyit tudok rolla mondani amugy halk odacsavarva azert van már hangja .
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Puma K
nagyúr
válasz MILON12 #10975 üzenetére
Itt pontosabb választ fogsz kapni a kérdésedre: Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA - link
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Steve_Brown
aktív tag
Szerbusztok!
Van egy Arctic Liquid Freezer 120-as kis kompaktom, jövőhéten jön meg hozzá az AM4-es lefogató.
Az elmúlt időszakban olvasgattam róla a fórumon és ha jól láttam csak annyi hibája van, hogy ha erősen meghúzzuk a felfogatást meghalhat a pumpa. Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Akkor mennyire húzzam meg? Ne koppanásig? Honnan tudom, hogy rendesen elterült alatta a paszta és megfelelő a hőátadás? Válaszaitokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Steve_Brown #10980 üzenetére
Addig húzd, amíg stabilan áll és ne tovább.
-
Black&White
addikt
A nem is olyan távoli jövőben konfig váltást tervezek, és ha már kukáznom kell a jól bevált léghűtésem (FM2->AM4 váltás) elgondolkoztam egy kompakt vízhűtésen is.
Továbbra is maradnék a mini-ITX vonalon, valószínű méricskélnem is kell majd, mi hogyan fér el a FD Node 304 kuckóban, de mindezeket megelőzve, a szokásos Ali-s böngészésem során szembe jött ez.
Szerintetek érdemes lehet belevágni egy ilyenbe?
Egy Ryzen 5 2400G-re szánnám, tuning nélkül.
Az AIGO márka semmit nem mond, ellenben elég szimpi az árazása. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Black&White #10982 üzenetére
Borzasztó gagyi, ráadásul drága is. Ennyiből itthon is megvan egy Brocken 3 (sőt), ami körberöhögi némán ezt a csodát bármilyen szituációban.
-
bandika0626
senior tag
válasz Speed® #10983 üzenetére
De lehet, hogy a kuckójába nem fér be egy brocken 3-as hűtő.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
juliensorel
senior tag
válasz Speed® #10983 üzenetére
Az ilyen jellegu webshopokban en betiltanam az ilyen komolyabb elelktronikai eszkozok arusitasat. 100/99 esetben a vasarlo megkarositasaval jar, kidobott penz az osszes. Ilyen-olyan egyszeru kütyüket, max par ezer ft-ert lehet vasarolni, azt mondom oke, de ha lehet en elektronikai cikket egyaltalan nem veszek, még egy rgb led szalagot se vennék, csak “analog” targyakat.
Egy proci hutest nem par honapra vesz az ember, ezen nem szabad sporolni. egyebkent teljesen jo arban is vannak megbizhato markaju termekek mint tudjuk... -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bandika0626 #10985 üzenetére
Lehetne, de nyilván megnéztem, mi fér bele, mielőtt írtam..180ig fogad, 165 lötyög benne
-
Black&White
addikt
válasz Speed® #10989 üzenetére
Köszi az újabb tippet! 🙂
Amúgy nem úgy indult, hogy vizes hűtést akarok, egyszerűen csak belebotlottam a fenti típusba és belém hasított az érzés, hogy "jé, akár kompakt vizem is lehetne", ha már úgy alakult, hogy sosem volt eddig.
Másrészt azért az itx kuckók nem a legjobban szellőző házak közé tartoznak, ezért is gondoltam, hogy legyen valami jobb hűtés benne. De igazad van, ez még kevesebbet eszik majd, mind az a10, lehet nem kell úgy túllihegni és még anyagilag is jobban járok. -
ricshard444
veterán
Van egy Deepcool Captain 360-m, de csak AM3+ a max AMD tamogatasa, meg lehet oldani valahogy a 4-gyet vagy kuka?
Vannak dolgok...
-
Puma K
nagyúr
Valaki tudja esetleg, hogy ilyet itthon hol tudnék venni:
A méret az részletkérdés. A számítógépházon belül akarnám rendezni a kábeleket kábelkötegelő és szemét generálás nélkül.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
veterán
Sziasztok!
280-as vízhűtőt szeretnék vásárolni, mert az is bemegy a gépházamba és nyilván kicsit jobb is, mint a 240-es (gondolom én). Ha nem, akkor jöhetnek azok is.
Szóval a keret az 35 rá és egy Ryzen 2700x-re kellene. X470F alaplapban van és In-Win 805C házban!
Előre is köszönöm a tanácsokat!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Puma K
nagyúr
-
veterán
válasz abridabri #10995 üzenetére
Elég drága volt szóval nem nagyon cserélném le..
Alul a táptól beférne egy 240-es?
Frontra gondoltam és ott úgy, hogy nem teljesen a legeljére, hanme a ventiket és a bordát is belülre tenném úgy maradna az elején a szellőző járat szabadon.
Tehát így:[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Steve_Brown
aktív tag
Üdv mindenkinek megint!
A Liquid Freezer 120-as elég nehezen fért be a házamba. De befért.
Viszont sajnos a szívó oldalra nem tudtam ventit tenni
Úgyhogy kéne egy venti ami normálisan képes átfújni a bordát. Egyenlőre a peak hőmérsékletek a Ryzen 1600X-el 70C alatt alakulnak (20-as Offsettel kalkulálva). Ez szerintem megfelelő, de nagyon szívesen veszek egy normálisabb ventit a dologra. Akkor Akasa Apache a legjobb választás vagy esetleg van most valami "best buy?"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest