Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• horcsog

tag

válasz @mriya@ #67436 üzenetére

Előnye a finom cuccnak , könnyű kézben tartani, nagyobbat tudsz dobni kis csalival, a víz nem kap bele annyira folyón , jász , domolykó, sügér , kősüllő kis csalik , balinnál a dobástáv. De már süllőnél kijönnek a hátrányai, nagyon véleményes szerintem . A bevágás ereje, a zsinór kopásállósága, mennyire sérülékeny, mennyire lehet a botot lefinomítani . Pl én idén legtöbbet az 50-100-as boton 23-as power prot nyúztam. Májusban ahányszor kint voltam minimum 3 süllőkapásom volt, egyszer sem szakadt bevágásnál és legközelebb is nyugodtan megyek vele horgászni. Ha ezeket a pecákat ami kb 3-4 horgászat volt 0,10-es fonottal csinálom végig félő lenne, hogy a zsinórnak vége is lenne minden 2. bevágásnál szakadna néhány horgászat után. De új korában se lenne egy nagy biztonság akkor lehet, hogy csak minden 10.-nél pattanna el. :) 23-as powerrel ezt a szezon végignyomatom nyugodtan úgy nem nagyon kell tartani tőle szakadozni fog és lekopik a dobról. Oké én nem használok fluorocarbon előtétet azzal valamennyire a sérüléseket vékonyabb főzsinórnál is védeni lehet. Nem extra akadós helyek voltak ezek, nem egy erdő a víz alatt. Medertörések amit szeret a süllő, harcsa, ilyen helyen mindig van kagyló, kő.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák