- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
harry
veterán
Egymás mellett még nem nagyon láttam, ha jól tippelem, mi edzésen classicot használunk az egyik helyen, másik helyen dragondoor-t, utóbbi füle szerintem kisebb.
De igazából pont a két kezes gyakorlatoknál ez szerintem nem hátrány, inkább előny. Avagy legalábbis mindegy, mivel két kézzel úgysem fogsz rá - de a dragondoort is meg lehet fogni két kézzel, csak esetleg kevésbé kényelmes, mint egy 360 elite.koxx - jó a felületkezelés olyan értelemben, hogy biztos nem fog sérülni, de... most pénteken snatcheltem vele hosszabban, meg aztán swingeltünk sokat, és bizony borzasztóan csúszott, kesztyűben és puszta kézzel is. Jó, lehet más golyó is csúszott volna már akkor, na csak azt akarom mondani, hogy ilyen tekintetben szerintem ez a felület sem számít oly sokat.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
dvd87
újonc
Hát köszi az infókat. Mondjuk hozzáteszem engem olyan értelemben nem nagyon érdekel a felület h lepattogzik-e vagy sem. Nekem ilyen téren még egyik szériával sem volt bajom. Meg ha le is jön, annyira nem érdekel h néz ki, csak az edzésben ne hátráltasson,
-
harry
veterán
Dupla golyónál párszor biztos össze fognak ütődni a fülek, és akkor pattoghat a festék, jellemzően persze a fül szélén, ahol ritkán fogod (pl. fej körül körzés, vagy ha talppal lefelé magad előtt tartod és csinálsz valamit), szóval annyira nem nagy gond végül is, de nem árt felkészülni rá.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, mivel ilyen topik még nincs, és én azért hiányoltam egy picit, ezért nyitottam egy ilyen topikot, ha érdekel valakit Funkcionális edzés topik
-
natran
csendes tag
Sziasztok, sokat gondolkodok mostanában a következő kérdéseken. Ugye amikor elkezdtünk instruktorhoz járni mondták, hogy bármi érrendszeri/szíves bajunk van, akkor feltétlenül kérjük ki egy szakorvos tanácsát és csak ennek tudatában álljunk neki az edzésnek. Jót tesz az a testünknek, ha edzésenként felvisszük 200 fölé a pulzusunkat -nem fogja majd a későbbiekben megbosszulni magát? Egy-egy ilyen intervallumos edzés ugye nagyon durva is tud lenni, de mindig jó érzéssel tölt el, hogy megcsináltam, valamint az, hogy egyre jobban bírom. Viszont van másik oldal is, nem rövidítjük meg kis életünket egy ilyen pár perces testünknek és legfőképpen szívünknek adott pofonnal?
Másik dolog ami még foglalkoztat az, hogy mi lesz majd tenyerünkkel, ujjainkkal 10-20 év múlva persze csak, ha kitartok(unk) addig A gyakorlatok többségével átmozgathatjuk porcikáinkat és izmainkat, ez ugye jó dolog. De ahhoz, hogy az izmainkat át tudjuk mindig mozgatni a kézfejünk folyamatosan megkapja többszörösen a magáét, nem fognak ezek az ízületek tönkremenni? Meg fogunk tudni fogni/szorítani is akármit majd 20-30-40 év múlva is? -
harry
veterán
Szerintem mindkét félelem teljesen alaptalan...
Szív: ha valamilyen betegséged van, akkor kell szólni, mert akkor árthat neki. Amúgy nyilván nem, edzeni jó, kell is.
Kéz, ujjak: szorításhoz az alkarod izmait használod, ujjakban ennek nincs különösebben semmi köze, ujjakat nem is kell mozgatni, hogy az azokban lévő ízületekkel legyenek gondok... csuklódat is végig egyenesen kell tartani, így azt sem terheled.
Honnan jött egyáltalán ez a gondolat Még nem is hallottam ilyen jellegű gondról, focisták kapcsán esetleg a szívről valamit, de ezzel kapcs nem vagyok képben, de az úgyis más jellegű terhelés.
Nem beszélve arról, hogy elég durva (és helytelen) terhelés kéne ahhoz, hogy elhasználódj 10-20 év alatt, ha egy huszonéves ember nekilát sportolni, nehogy már 30-40 éves korára ilyen gondjai legyenek.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
én ezekkel játszom tominál. ezek meg az itthoniak. melyik melyik?
a piros 24 kilósat szeretem a legjobban a 24 kilósak közül mert marha vastag a fogantyúja és nem lehet átfogni rendesen, keményen kell vele dolgozni nagyon. a 32 kilósak közül meg a sajátomat szeretem jobban, azt a szürkét, szintén a fogantyúja miatt. a saját 24 kilósom szívesen elcserélném egy pirosra.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
natran
csendes tag
Onnan jött, hogy a mamám most került kórházba a szívével, igaz ő 85 éves nem 28. Vele beszélgettem egyik nap és mondta, hogy mennyit dolgozott már a ketyegője ennyi év során. Innen az alapgondolat, hogy jó e csúcsra járatni egy-egy ilyen alkalommal. Személy szerint én pont ezeket szeretem a KB-ben, de most elbizonytalanodtam. Lehet bátran csinálni a ballisztikus gyakorlatokat 50/50%-ban, vagy inkább billenjen el a mérleg az erőemeléses gyakorlatok felé. Mindkettő rendesen megdolgoztatja az embert csak máshogyan. Kis hasonlattal élve jó, ha sportkocsiként tekintünk a testünkre és heti 2-3 alkalommal megnézzük mit is tud a verda, vagy inkább kíméljük és ne közelítsük a fordulatszámmérő piros zónáját.
-
harry
veterán
Szerintem ha 85 éves korodban lesz először baja a szívednek, annak inkább örülj Ha bányában dolgoznál, és/vagy amúgy is komoly fizikai munkát végeznél életed során, esetleg élsporttal foglalkoznál, azt megérteném. Így, hogy heti 1-2 alkalommal eljársz edzeni, ami tart kb 1 órát, ahol nyilván nem is folytonos ez a magas pulzus... nem lehet gondod.
-
Integra
titán
ha nem ezdel, elpuhulsz, nyegle maradsz és mész 60 évesen a temetőbe. ha keményen edzel egy életen át, helyesen táplálkozol hozzá, akkor 60 évesen is röhögsz a sok 30 éves jancsibohócon. te döntésed. kicsit túldramatizálod szerintem
-
natran
csendes tag
válasz Integra #1913 üzenetére
Igazából ezekre a válaszokra számítottam és pont ezért is tettem fel itt a kérdést nagyon be tudok parázni az ilyen dolgoktól. Mondjuk én csak 3/4 éve csinálom, de nagyon sokat köszönhetek KB, amióta nyomom, azóta még megfázni sem fáztam meg, bár nem hiszem, hogy a kettő összefüggne. Amúgy heti 5 alkalommal szoktam 2 instruktornál 3 otthon szerencsére a "gépparkom" már eléggé kiforrotta magát, úgyhogy otthon is eléggé keményen adni szokt(unk)am az élvezeteknek.
-
harry
veterán
Azért a túledzettségre figyelj, nem tesz jót az idegrendszernek ha folyton terheled, kellenek pihenőnapok. Az izom sem hiszem, hogy kellőképp tudna regenerálódni, nehogy valami gyulladás legyen vagy egyéb gond a túlhajtásból.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
csináltam egy haskerekes golyós kombinált edzést feszkó levezetés gyanánt, volt benne 6x8 haskerék, ötös létra, swingek. jó volt
-
natran
csendes tag
válasz Integra #1917 üzenetére
Egyébként én pont ezért szeretek nagyon otthon is edzeni, mert akkor az van, amit igazán kívánsz. És csak a fantáziád szab határt a gyakorlatoknak. Mostanában én a húzódzkodásra vagyok rákattanva és igyekszem most aköré felépíteni egy-egy edzést. Éppen ezért hozzáadtam még jó pár swinget, mert abból sosem elég. Egy kis push-presst, mert az MP-ben kellene sokat fejlődnöm. No meg megfűszereztem pár fekvőtámasszal.
- Tényleg mit javasoltok, mivel lehetne igazán fejlődést elérni MP-ben. Én most azt a taktikát választottam, hogy léptem eggyel nagyobb súlyra, mint amivel próbálok szabályos MP-t csinálni. A nagyobb súllyal meg PP-t csinálok és a visszaengedésre helyezem a nagy hangsúlyt. Másik edzéskor meg a 4 kilóval alatti súllyal létrázgatok. Úgyhogy, amivel igazán szeretnék edzeni súlyt azt most hanyagolom is. Kíváncsi vagyok, hogy egy hónap alatt mit is érek el számszakilag az MP-kben, mert per pillanat ballal szabályosat 1-et jobbal pedig csak 2-t tudtam csinálni. Vagy inkább a kinézett a célsúllyal kéne inkább több PP-t csinálni?
-
Csarlee
tag
Pár ötlet az MP erősítéséhez:
-piramis: kisebb súllyal kezdj majd válts nagyobbra
pl: 2x6 J-B 20 kg
3x4 J-B 24 kg-maximális ismétlés 4x J-B amennyit csak bírsz, közte 1 perc pihi, mikor kész mind a két kézzel
-állighúzás: fogod a bellt a combjaid előtt két kézzel és a könyökeid szétnyitásával felhúzod az álladig. Közben fenék feszít, hát egyenes, mell ki!
-bell rack pozícióban, a könyöködet lassan emeled el a törzsedtől addig míg az alkarod és felkarod majdnem vízszintes
Nem vagyok oktató, pláne nem RKC bár a beast-el simán tudok MP-t csinálni....
-
natran
csendes tag
Hát én egyiket sem még, sőt nem is hallottam róluk. Majd edzésen megkérem Gábort mutassa be ezeket a gyakorlatokat, mondjuk a könyökemelést nem hiszem, hogy lehetne rosszul csinálni egyszerű gyakorlatnak tűnik, majd meglátom, hogy a vállam mit szól hozzá mindenesetre kezdetben csak kisebb súllyal kisérletezek.
-
Integra
titán
én úgy húztam 20-ról 24 kilóra magam, hogy egyszerűen leraktam a 20ast és azt mondtam hogy mostantól 24-es, ha beszarok, akkor is. presseknél sokat csináltam push presst az elején, amit most is csinálok még ha nagyon elfáradok, mert még nem tudom teljesen jól csinálni.. már kb 2-3 hónapja csinálom.. ősszel ugyanígy fogok átváltani 24ről 28ra.. és ugyanezt csinálom egy és két kezes swingek esetén a 32 kilóssal is.
-
natran
csendes tag
válasz Integra #1926 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is csak nekem nagyon kemény ez a dolog, mivel sajna csak 60 kiló vagyok. Testemet nem erre a 20-24 kilós nyomásokra optimalizálták push pressek még mennek, de az MP-nél csúnyán elvérzek. Swinggekkel szerencsére már más a szitu ott majdnem minden 2. reggel "good morning 100-at" szoktam nyomni a 32-sel ez tart már 2 hónapja és eléggé hozzászoktam, igaz csak kétkezeset. De jövő hónaptól már fűszerezem az egykezesekkel is.
-
laolaj
aktív tag
Na akkor tisztázzuk már hogy mi a különbség a PP és a MP között.
Mert számomra ugyan az. Én mondjuk MPt (military press)csináltam. Keresve googleval se jutottam előrébb.Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
laolaj
aktív tag
válasz Csarlee #1929 üzenetére
Köszi.
Találtam ilyet is de nem gondoltam volna, hogy a térd az az egy ami különbség.
mondjuk én mindig MPt nyomtam mert annak láttam értelmét a térdből való rásegítést nem.Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
Integra
titán
nagy lépésnél úgyis fogsz térddel segíteni, mert különben sehogy sem nyomod ki ami még segít és segít hozzászoktatni a nagy súlyhoz az az, hogy miután kinyomtad fej fölő a súlyt, szépen lassan megtartva ereszted vissza rack-be. idővel úgyis észreveszed magadon, hogy egyre kevésbé segítesz be térddel illetve minél erősebb a törzsed, annál kevésbé fogsz görbülni a nagyobb súllyal. én ezért gyúrok sokat haskerékre, mert segít a nagyobb súlyt jobban bírni presseknél. izomláz garantált
-
gege71.hu
addikt
Idén még meg akarom csinálni a Beast challenge-et.
40-nel megy mind3 gyakorlat (Military press, húzódzkodás +40nel, 1 lábas guggolás("pistol")). 48cal a pushpress megvan mindkét oldalon, Pistolt és húzódzkodást még nem erőltettem vele (bár a tgu ment mind2 oldalra a beast-telKérdés, bár ebben valószínűleg a "gyúrósok" lesznek jobban képben, nem mintha évekig én se csináltam volna ..
szóval a kérdés:
Melyik az a tápkieg és szigorúan az! nem kox! ami jó erőállóképesség növelő anélkül, hogy felvizesítene. Anno mikor "operett-gyúrtam" voltak ezek a kreatin monohidrát féle holmik amitől elég jól javult a kraft.
Ezek gondolom még ma is léteznek, csak annyi féle sz*r van már ezért szeretném tudni melyik az amelyiknek van értelme és nem csak valami placebo sokezerért marhaság.
A kaja nyilván az alap, azzal nincs is gond meg kb novemberre tervezem a challenge-et mikor lesz a ckm fms nálunk, szóval valószínűleg megy/mene a szokásos szalonna kolbász stb titkos fegyvereimmel is )kössz
-
harry
veterán
válasz gege71.hu #1933 üzenetére
Azért írd le szerintem az étrended. Bár nem tudom konkrétan erő növeléshez mik kellenek, de nem árt látni, meg legalább átgondolod pontosan, miből-mennyit fogyasztasz.
Kreatin: alapvetően arra jó, hogy az izomzat térfogatát növeli, némileg több vizet vesznek fel, és ennek megfelelően több tápanyagot tud beépíteni. Nem tudom, vizesedés alatt mit értesz, ha pár kiló víz fel is jön, az utána le is megy, nem fogsz úgy kinézni, mint egy vizes tömlő. Általában erőnövekedéssel jár (használat közben mindenképp), és kúra-szerűen szokás használni (feltöltés + szintentartás fázis, adott hetekig). Egyszerű monohidrát is megteszi. Ezzel pl. tehetsz egy próbát a nyáron, megnézed, hogy megy, meg egyszer késő ősszel, amikorra az akciót tervezed.
Amúgy nem tudom, mi az, ami hosszú távon hasznos lehet... vannak edzés előtt fogyasztandó cuccok, amik az edzésre adnak energiát (NO fokozók pl), pörgősebb az edzés.
Edzés alatt is lehet ezt-azt fogyasztani (megfelelő szénhidrát, vitamin, bcaa, mittomén), később fáradsz, jobban tudsz koncentrálni, és hasonlók végett.
Aztán ott vannak a hagyományos turmixok, fehérje (+szénhidrát), javarészt edzés után lehet érdekes, már, ha a rendes kajáddal nincs gond, bár szerintem ez inkább az izomépítésnél lehet hasznos. Persze regenerálódni mindig kell, szóval gond nem lesz belőle.Régen foglalkoztam már ilyenekkel, és a akkor sem érdekeltek annyira a spécibb dolgok, szóval a gyúrós topicot javaslom én is. Én azt mondom, hogy kiegek nélkül is lehet azért boldogulni, ugyanakkor okkal találták ki őket, ha egy konkrét cél elérésében tényleg segítenek, akkor használd, azért van. Kox megint más téma...
-
gege71.hu
addikt
Helló, köszi!
annak idején kipróbáltam ezt a sima kreatin monohidrátos feltöltős mókát. Erősödtem is tőle elég tisztességesen.
Azért az alaperőben mindig előtérben marad a munka, az edzés. Ezekben a szirszarokban max egy 5-10-max 15% pluszt tudok elképzelni, rendes kaja mellett(hús, zöldség, gyümölcs, időnként tejsavófehérjés turmix edzés után pl stb)
Bár én már elhagytam ezt a gyúrós vonalat, mert az alap az rkc, thaibox, krav maga vonal. de ezt a beast challenge-et még betettem a "bakancs listámba" idénre és egy ilyen minimál segítséggel ha nagyon megrekednék a a határon (40-48 közt) akkor pont át tudna billenteni -
laolaj
aktív tag
Szia
tudom ajánlani ami régi nagy csoda csak sajna már ami anno régen is volt tuti formula már nem kapható és alig gyártják. [link]
nem tudom miért. Pedig nagyon jó a simához képest.
Illetve tudom mindenkinek ajánlani [link] napi egy ital elfogyasztása a rendes étrend mellett.meg jött a kettlebell a mai nap... hát az a piros rajta csak műanyag réteg.. nagyot fleseltem rajta. A forgalmazó rá formált egy piros műanyagot és hővel rá zsugorította.
Elfelejtettem már mennyire nehéz is a súly mert könnyebbre emlékeztem. na de majd!!Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
MODERÁTOR
Ugyan még nem próbáltam, de egy ilyet megnéznék mit tud [link] HMB+valami komolyabb multivitamin pakk is segíthet (jumbo pak, animal pak) Akár még a NOxplode is szóba jöhet, de sztem hasonló mint a plutonium.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Woodslave
félisten
nyomtam tegnap este 100 swinget (10*10) közötte meg mondom mehet goblet squat, de az 5-ig sorozatig volt kedvem csinálni, aztán inkább MP-ztem. A guggoláson javítani kell, lehet ezen megy el a normális termes back-squat is...
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Integra
titán
nekem olyan van mint az első, csak tavalyi, piros-fehér és picit más a szabása, de anyagfelhasználásból szerintem alapvetően ugyanaz a kettő, annyi különbséggel, hogy az enyémnek a hátán más anyag van van, lukacsosabb, pórózusabb, mint a mellkason. ennek meg, amit linkeltél már nincsen olyan anyagból a háta.
imádom, absz bevált, bár én tudtam, hogy jó dolgok ezek, mert motorozáshoz már évek óta csak ilyen funkcionális aláöltözőket használok, igaz, azok forcefield márkájúak és drágábbak is (még jobbak mint az ua termékek).
szóval bátran megveheted, csak ajánlani tudom. de nézd meg az usa oldalakat, amit én 11k-ért vettem itthon ua-t leárazva, az az usa-ban 25 dodo... én már csak onnan hozok minden ua, venum, sprawl, hayabusa meg egyéb mma cuccokat.. itt rá is rohadhat a rablókra.[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
-
Jim-Y
veterán
1: Kompressziós -> azt jelenti, hogy felhúzod, és ha a méret jó akkor szorít mint állat, ami kényelmetlen, de edzés közben jobb lesz.. nincs ilyenem, de volt már rajta kompressziós UA cucc.
2: az anyaga sem sima, hanem olyan ami elvezeti az izzadtságot az anyag külsejére.
Úgy alapból azon felül, hogy jól néznek ki az UA cuccok, még jó anyagból is vannak, bár tény, hogy magyarországon nagyon drágák
-
Integra
titán
mivel 100%-ig testre tapad, ezért az izzadtságot azonnal elvezeti, elpárologtatja, és mivel 3-4x nagyobb felületenképes ezt tenni, mint a pamut, ezért nem dől úgy rólad a lé, illetve sokkal gyorsabban leszáradsz. nem tudok mást mondani, kikell próbálni. én soha többet pamutban edzeni. ua-nál nincsen leírás róla, de a forcefield-nek van.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Integra
titán
szerintem a nike nem tudja azt amit az ua, de az adidas sem. többektől hallottam, akik megvették a másik kettőt, mert olcsóbb volt, aztán mégis ua-nál kötöttek ki.
jó lesz az az ujjatlan, lehet, hogy veszek majd én is egyet, bár eddig jó, hogy ujjasat vettem, mert bele tudom törölni valamennyire az arcom, ha nincsen ott a törülköző.
nekem ez van, csak pirosban.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest