- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz fulton #230287 üzenetére
Az attól függ hol és mennyire mélyen ül benne a homok. Mástól nem tud ropogni csak attól hogy megszorulnak a szemek a homoktól.
Összekopás is igaz, nekem vadiúj most a fogaskoszorú és a lánc, alig van benne párszáz méter (!) így kicsit hangosabb. Féktárcsa is csak most kopott be. Munka mellett nem volt még időm sokat tekerni. De mivel 8-as van durván a hátsó és enyhe az első rotorban, így cserések lesznek, kophat be újra a fék. Mivel ingyen voltak így nem érvégás amúgy is újat vettem volna idővel. Előre rögtön 180-as megy + PM to PM 160-180 adapter. Hátul marad 160-as. Most is van fékerő, csak a fogási pont sok a nagyobbra beállított fékpofa távolság miatt. (Máshogy súrolna a csálé tárcsa).
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz fulton #230287 üzenetére
Ma nézegettem, tesztelgettem mi lehet a ropogó hang (valóban a lánc lenne?) kiváltó oka . Megfordítottam a láncot is ugyan úgy ropogott. Próbáltam álló helyzetben erőltetni a láncot, nagy nehezen sikerült kifülelni hogy hátulról jön. ha ráfogtam egyik kézzel a hátsó vázra (keréknél) másikkal erőltettem a láncot, éreztem a vázban hogy közvetít valamit - na itt volt először hogy azt mondtam ez nem a lánc lesz. De mi a gyorszárat már karbonzsiroztam legutóbb az nem, csak simán ülve se nyekereg....ekkor villant be hogy talán ez a két kis fül lehetett a bűnös amihez azóta nem nyúltam mióta összeraktam a biciklit.
[kép] [kép]
A váz csavarodik ha terhelve van. Ez pedig elég volt neki. Kis mocsok, ha befogtam a féket és csak rugóztam a nyergen semmi hangot nem adott, ha a szabadon tekertem akkor se csak is tekerés alatt terhelve.
Hátul teljesen szetszedtem mindent és a két kis váltófület mindkét oldalt zsiroztam/karbonzsiroztam.Tesztelve, megszünt a ropogó hang
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest