- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz ivana #168869 üzenetére
Már én is kétlem, de bármi előfordulhat . Pl ez az alu a bringa nehéz SX hajtással, 2.4-2.5" trail/enduro gumikkal, 34-es becsúszós 120mm telóval elvileg 11.3kg, pedig az ilyenek 14 körül kéne legyenek. Rebával, könnyebb xc gumikkal, tubelessesítve 10kg lenne, normálisabb hajtással 9.xx kg . Mondjuk a Niner Air vázak tudtommal mindíg a grammspórlásról szóltak és valahogy azért nekük jobban hiszek, mint a Kross-nak .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #168934 üzenetére
Zöld, sárga, mind ilyenek, itt a város körül több tucatnyi van. Valszeg azért ilyen a színük, mert
borvízásványvíz, mindegyiknek van valamilyen gyógyhatása vagy mi. Elég király amúgy, hogy ha terepezéskor túlhevültél, ezekben meg lehet mártózni. Itt kb az egész város és a környező falvak ezeket a forrásvizeket isszuk (nem a fürdőkből, hanem mellettük szokott lenni több forrás), szal az a szokás, hogy autót megpakoljuk vízzel, hazahozzuk, aztán 1-2 hónapig van amit inni. A palackok alja, amiben tartjuk is így megsárgul.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Studi #168938 üzenetére
Általában helyi önkéntesek minden tavasszal rendbe teszik . Sok ilyen van amúgy és gyakran kint az erdők között a vadonban, teljesen általános. Szal ha 1 lenne az egész környéken, lehet itt is belépőt szednének, de így nem.
arn: ennyire nem értek hozzá, fogalmam sincs. Viszont ellenőrizni szokták rendszeresen ezeknek a forrásvizeknek a tisztaságát és ha éppen nagy esőzések vagy valami miatt nem iható, arról értesítik a népet.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #168982 üzenetére
Ez hol?
-
jjeahh
nagyúr
Leírom ide is, lehet valakit érdekel. Sikerült (számomra) tökéletesre kikísérletezni a zabkeksz receptet, ami amúgy olyan, mint a pizza, szabadon lehet az összetevőkkel variálni addig, amíg tökéletes nem lesz. Hogy miért ontopik? Bringázás közben szendvics, banán, energiaszelet, zselék helyett tökéletes és szerintem olcsó. Viszonylag ronda amúgy az eredmény, kb. úgy néz ki mint a friss medvesz*r , de eszméletlen finom, energiaforrás és többek között nagyon sok benne a magnézium, amit tekerés közben ugy-e pont nem árt pótolni ha jól tudom.
Ebben amúgy zabpehely van, teljes kiörlésű liszt, tojás, vaj (mehet margarin vagy olaj is), méz, só, fekete csokoládé, fahéj, napraforgómag, tökmag, chia mag, pici szóda (ettől lesz omlós).
1-2 ilyent ha benyomok, elég sokáig ellát kalóriával.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #169027 üzenetére
Minimum egy belsőcserét/gumicserét minden bringásnak (még egy nagyon amatőrnek is) illik megtanulnia, szal szerintem ne vidd szervizbe. Mi van, ha hosszú úton távol otthonról kapsz defektet? Szal jobb, ha fel vagy készülve rá. Plusz annyira egyszerű folyamat, hogy kár ezért várni rá, amíg sorrakerül a műhelyben és még fizetni is érte.
xy.zsolt: ja, köszi ezúttal is, régóta tervezem a zabkeksz sütést és te adtad meg a végső lökést.
gergo5991: ja, olvastam erről . Ha már részletek, amatőrként az első sütésnél még nem tudtam, hogy azt a kevés szódát érdemes citromlében vagy egy pici ecetben felfuttatni, mert ha nem semmit nem ér. Először csak úgy simán szárazon belekevertem a trutyiba, aztán a keksz kemény lett, mint a kiszáradt tehénsz*r az út szélén .
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #169036 üzenetére
Terepen? Úgy érted úton? Vagy montizol is? Terepen a vadonban a mentés szerintem gyakran egyáltalán nem opció, mert max helikopterrel tudnának lehozni onnan, dzsungelben még azzal sem . Amúgy nekem a vonatozás vagy megvárni a mentést macerábbnak tűnik aszfalton is, mert egy rakás séta a legközelebbi állomásig, várni a vonatra, várni az autóra ami hazavisz stb... ezzel szemben egy belső csere gyakorlott usernek kb. 5 perc és mehetsz tovább, nem szakad félbe a tekerés emiatt. Itt pl. legalább 4 defektünk is volt tavaly (asszem csak én úsztam meg meg egy csaj ), milyen durva lett volna minden egyes alkalommal mentést kérni .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #169046 üzenetére
Tyű, na igen, eddig ahányszor előbányásztam a pótbelsőt, mindíg lyukas volt . Most egy ideje úgy hordom magammal, hogy viszonylag vastagon betekertem fóliával, egyelőre bírja a táskában, de látszik, hogy a fóliát több helyen ledörzsölte valamennyire. Mivel extra light belső, fóliával betekerve is kevesebb helyet foglal, mint egy normál.
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #169053 üzenetére
Mérd le a felni magasságot, na annál legyen hosszabb a szelep, pl. ha magas karbon felnid van, abba nem árt ha jó hosszú gondolom .
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #169057 üzenetére
Igen, elég szerintem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz parkr #169090 üzenetére
Így hajtogatom össze én is, de a zacsi nálam mindíg kiszakadt, kidörzsölte a táska.
xy.zsolt: nálam sajnos a bubis is kiszakadt, muszáj több rétegbe tekerjem. Lehet azért, mert terepen a rázkódás-zötykölődés miatt sokkal többet mozog a táskában.
-
jjeahh
nagyúr
válasz TayRol #169102 üzenetére
Nálunk a kisvároskánkban van Scott, Cannondale, GT, Marin, Haibike, Merida, Kellys forgalmazó többek között, de ezek mind pont olyan márkák, amik annyira nem mozgatják meg a fantáziámat . Ez meg is látszik mondjuk a helyi bringásokon is, a városi drótszamarak többsége Kellys, a komoly bringások alatt meg általában Scott, Merida vagy valamilyen Cannondale Lefty van. Fura, de hiába lehet helyben kipróbálni és megvenni őket, GT, Marin, Haibike mégis nagyon ritka, a Haibike-okat nagyrészt csak bérelik a turisták.
Ha már álomszamár, ez most nagyon tetszik: Ibis DV9.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Tudom, de ott van még a teccik faktor, meg a súly is, ráadásul nekem most épp a 27.5x2.6" gumis hardtail bringák jönnek be, ami eleve egy ritkább kategória, a felsorolt márkák többsége nem is gyárt ilyent, vagy ha mégis, akkor nem teccik (Kellys Gibon ). Most egyelőre úgysem veszek bringát, de azért jó lenne egy ilyent kipróbálni és nem lehet, mert egyszerűen a helyi boltokban nincs.
Gondolom te most főleg xc-re gondoltál, ott azért tényleg más a helyzet, mert kb. az összes márkától hatalmas a választék.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Vagy felfele is, lefele is, attól függ honnan nézzük . Amióta kipróbáltam a 2.6" gumikat, azóta újra vágyom rá, igaz szigorúan 27.5"-ben, mert a 29x2.6 nekem már túl tank.
metrion: ez az egész nekem is nagyon zavaros, de egyelőre nekem a teknőstől -2 klikk vált be úgy, hogy a súlyom 62-66kg között ingadozik. Aszfalton lomhának tűnik, de ott úgyis lezárom a telót, nekem nagyon rázós gyökeres-köves terepen a lényeg, hogy mennyire csillapít és ott ez a beállítás tetszik. Szal ha jársz ilyen helyeken, akkor én azt mondom, hogy keress egy ilyen rázós lejtőt és ott tesztelgesd. Amelyik beállítással a legkevésbé ráz, az lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Nem kell mindjárt Miniont rakni rá, az tényleg lomha tud lenni xc-s szemmel. Szerintem nekem 2.6"-ben bőven elég lenne egy Rocket Ron, vagy Rekon. Ösztelós nálam kizárt, a sok forgó-mozgó alkatrészt és tagot állandóan szervizelni, tökölni vele és félteni a sártól, amikor nekem a saras ősz a kedvenc évszakom és télen is hajtom a bringát...
-
jjeahh
nagyúr
Ezzel és azzal, amit a múltkor írtál arról, hogy szereted érezni, hogy te is dolgozol a bringán és nem a gép old meg mindent helyetted, maximálisan egyetértek, viszont kicsit szerintem árnyaltabb a helyzet. Mármint abszolút terepfüggő a dolog, van, ahová elég egy gravel is, van ahol meg egy enduroval is tuti keményen meg kell dolgoznod. Felénk pl gravel kevés, xc-trail elég, enduro túlzás. A gond csak az, hogy sokan nagy rugóutas traktort vesznek enyhe terepre is, csak mert... . Nem tom, ők biztosan másképp látják a dolgot.
maximilian4: ja, erre gondoltam, hogy az már túlságosan malomkerék a 168cm magasságomhoz, hatalmas az átmérője.
::Trunks::: úgy látom ebből függőség lesz
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #169290 üzenetére
Eddig jobban bírja nálam is, mint az agyondicsért HT, pedig azzal is nagyon elégedett voltam. Kíváncsi vagyok mikor fog megkotyogósodni, mert becsatolóssal valszeg a kotyogás sokkal zavaróbb lesz, mint platformal. Azért az durva, hogy ennyi idő után az alap koncepció változatlan még az XTR-nél is, jól kitalálták anno.
Mondjuk azért jó lenne ha sáros talpal is be lehetne csatolni, meg egy idő után a rugók között ha meggyűlnek a homok szemcsék és apró kavicsok, elkezd recsegős-kattogós hangot kiadni. Olyankor ideje megmosni a bringát .[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz vendingo #169334 üzenetére
Terhelés alatt nálam eddig ezek recsegtek:
- középcsapágy: általában bringamosás megoldja, ha nem kicsavarom, megtörölgetem, zsírozom, vissza. Ha pressfit csinálná ezt, na az szívás lenne.
- pedál tengely, SPD-ben a rugók: bringamosás megoldja
- nyeregcső, nyeregpálcák: bringamosás, kiszedés, áttörölgetés helyrehozza. Érdekes módon a nyeregcső ha recseg, az ember hajlamos mindenhonnan hallani a hangot, még a pedál irányából is, szal át tud verni rendesen
- gyorszáras tengely: szét kell szedni, áttörölgetni.
Pont pár napja volt recsegős problémám amúgy a középcsapággyal, de már van tapasztalatom benne bőven, tudtam mihez nyúljak . Szerintem egy alapos mosást ejts meg, ha még nem tetted meg és a középcsapágy, pedál, nyeregcső környékén ahol illesztések vannak, külön figyelj oda, alaposabban keféld-törölgesd át. Ha ez nem oldja meg, na akkor jöhet a dolgok darabokra szedése . Kétlem, hogy a váltó lenne a ludas, ott terhelés alatt nincs ami recsegjen.
szerk: egyszer a láncom is elkezdett anno recsegni, de még az olajas időkben, mert ugy-e az olaj vonzza a homokszemcséket-port. Amióta Squirtozok nem volt vele gond. Lényeg, hogy egy láncmosás azt is megoldotta.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #169392 üzenetére
Wow, ez meg megint hol a... ? . Még mindíg itt vagy felénk?
Más: húgomnak most jött meg egy ilyen bluetoothos pulzusmérő, mobillal pl. Wahoo appal tökéletesen működik. Ha valaki kíváncsi a pulzusára vagy pulzusmérős edzéseket akar csinálni, de nincs semmilyen komputere vagy sportórája hozzá, ajánlom . Mondjuk valószínűleg működik olyan órákkal is, amelyikek kompatibilisek bluetooth szenzorokkal. Mivel nekem ANT+-os Garmin van, így ezt nem tudom kipróbálni, de mobillal biztosan megy.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Studi #169399 üzenetére
Itt a hugi, pulzusmérőt már linkeltem, a többit a képzeletetekre bízom
bringasisti: ez gondolom csak pulzusmérős app. Huginak olyan kellett, ami:
1. kijelzi a pulzust
2. aktivitást mér (pl. futás)
3. automatikusan szinkronizál stravara
Erre egyelőre úgy tűnik a Wahoo Fitness jó lesz neki.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Ha már pulzus, a nyugalmi pulzusomat még sosem mértem meg . Így fotelben laptop előtt üldögélve 45-47 bpm, ha nem felejtem el holnap reggel ébredés után is megmérem, kíváncsi vagyok.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mezga Aladár #169412 üzenetére
A huginak nincs semmilyen sportórája, csak a mobilja. Mivel csak ritkán fut és túrázik, nincs is szüksége rá, de kíváncsi volt aktivitás közben milyen a pulzusa és 10$-t megért neki.
Én meg használtan vettem anno a Garmint mindenféle szenzor nélkül, így ahhoz utólag kellett a pulzusmérőt megvegyem.6030D: ja szerintem is, mert egyáltalán nem érzem magam különösebben edzettnek, simán csak fittnek egy átlagemberhez képest . Hiába alacsony a pulzusom, b*romira hamar felmegy, ha pl. felkelek és ugrálok egyet, igaz nagyon hamar vissza is áll nyugalmira. A max eddig 194bpm volt asszem.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #169443 üzenetére
Fájintos hely ez is
-
-
jjeahh
nagyúr
Reggeli terepezés:
Sebaj, a többi 20-25 vágás-lyuk, 3-4 gumikukac mellett elfér . Bár annyira nincs még elkopva a gumi, lassan lehet nem ártana cserélni. Egészen sokat bírt eddig, kb. 10 hónapos .
Ezután amúgy lejtőn lezárva felejtettem a telót és elöl ledobta a láncot is, biztos a fentiek így jeleztek, hogy ma menjek haza, ne tekeregjek[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ::Trunks:: #169523 üzenetére
Nézőpont kérdése, de szerintem ez már az a szint, ami terepre kevés = aszfalt gumi . Pumpáljátok 3 bar fölé és suhanni fog. De majd az aszfaltbetyárok ajánlanak is esetleg valamit .
-
jjeahh
nagyúr
válasz zsamiatt #169525 üzenetére
Ja, hát akkor vacak a gumi anyagösszetétele. Szerintem valamilyen Race King, Racing Ray - Ralph szerű gumi 2" vagy 1.9" méretben megteszi. Ha ezeknél gördülékenyebb kell, akkor valamelyik normális márkától egy trekking gumi, de sajnos azokhoz már nem értek, mert nincs trekkingem.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #169530 üzenetére
Hurráááá! Remélem bontasz pezsgőt vagy valami
bardi: elereszti a levegőt, nem tömíti a tej? Akkor kukac. Ha nem fogja meg az sem, akkor próbáld meg belülről ragasztós foltal megfoltozni szerintem, ha nagy a vágás, akkor valamilyen erős cérnával meg is varrhatod. Én is most foltoztam meg egy Nobby-t, jól néz ki, de egyelőre nem próbáltam ki, mert tartalék gumi, várom, hogy ami a bringán van teljesen tönkremenjen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz bardi #169537 üzenetére
Látszik a kép, de nem látszik mekkora a repedés. De ha 3-4mm és tömített a lötyi, akkor nem kell semmit csinálj vele szerintem. Reggelig kiderül, ha lapos lesz a gumi, vagy sok levegőt veszít, akkor nem tömített rendesen. Esetleg lehet, hogy majd tekerés közben fogja lassan elereszteni a levegőt, akkor majd nyomhatsz egy kukacot bele.
-
jjeahh
nagyúr
válasz itouchfan #169615 üzenetére
Én próbáltam, a váltókar valahogy nem tetszik, minden más első blikkre bejött nekem, bár valszeg egy 12 speed Shimano még jobban tetszene. A GX még messze nem a teteje, tudtommal kb. így van a sorrend: SX, NX, GX, X1, X01, XX1. Szal az NX majdnem az alja a kínálatnak .
-
jjeahh
nagyúr
válasz khorvat #169653 üzenetére
Soha nem kötelező lockolni, de terepen mászáskor vagy jó minőségű aszfalton ajánlott.
5-10mm-t az enyém is mozog lockolva (Rockshox Recon RL).
No de milyen az Epixon? Össze tudod hasonlítani valamilyen levegős Rockshox-al? Szerintem a topikban egyedül neked van ilyen telód.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz khorvat #169663 üzenetére
Rockshox, Fox a sláger, meg már a Manitou sem ritka. Sőt, újabban kezdenek terjedni a Marzocchik is. Suntour inkább a belépő rugós fapad villákról ismert, gondolom ezért idegenkednek az emberek a komolyabb telóiktól, de elvileg a Raidon fölötti modellek nem rosszak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tuvix #169721 üzenetére
A láncvillában az a törés ronda, de hasznos lehet, valszeg kevésbé csattog a lánc, bár megoldhatták volna esztétikusabban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI kábel TV
- TP-LINK routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest