- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 11 - népalma
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz hundai #162694 üzenetére
Akkor én mindenképpen a Rockridert venném, az XCR teló sem igazán mozog, de legalább masszív, szal nem fogják a kátyúk tönkretenni. A Madman-ben lévő XCT ijesztően csavarodik még a 65 kilós súlyom alatt is.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kleroo #162725 üzenetére
Pheebe és Phanatic ha belefér, ha meg nem, akkor az aszonynak vedd a gyengébbet .
Acera, Deore, XT téma: szerintem manapság már nem olyan egyszerű, hogy Xt-től felfele jó, inkább azt mondanám, hogy alkatrész és évjárat függő, van, amiből az Acera is teljesen rendben van és van olyan alkatrész, amiből XT-t sem vennék. Szal ésszel kell legózni és jó lesz.FCsabi24: Nekem Recon RL van, de ahogy elnézem a Silver sem igazán különbözik tőle semmiben, részemről ajánlott, rugós Tora TK-t váltottam le vele, ég és föld a különbség.
X2N: ha legalább egy Rebát akarna venni, én is ezt mondanám, de a Recon nem olyan drága, tapered és boost nélkül meg itt a topikban is elvagyunk "páran" komolyabb terepen is. Egy tapered + boost + Recon RL bringa mennyibe kerül újan, 1200 euro minimum? Én a bringámat kb 400-450 euróból tuningoltam fel, az még mindíg fele sincs egy új bringa árának és ebbe belefért az integrált hajtás, Recon RL, új Mavic kerékszett. Persze ennél jobban már én sem fogom tuningolni, akkor már tényleg inkább egy új bicikli, de addig is bőven el lehet terepezgetni vele . Sőt, vegyük úgy, hogy a hajtás minden bringán kopik és úgyis cserélni kell idővel, szal ha ezt nem számoljuk bele még olcsóbban meg lehet úszni. Egy jobb fogaskoszorú, integrált Acera hajtókar Deore középcsapággyal, egy Recon RL és egy ideig szerintem még ellesz vele, max a féket még cserélheti majd ha nem elég, valami belépő olcsó Shimano-ra. Persze kinek mi, ez csak egyéni szubjektív vélemény volt
Hasaggymeg: ez komoly ennyiért , de ha jól látom átütős, az neki nem jó. Ha most vennék telót, erre ráhajtanék, a Mavic kerékre rámenne.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #162750 üzenetére
Ja, ilyen szempontból én is örülök ennek, szerintem szénné könnyíthetném a bringám hajszálvékony alkatrészekkel, akkor sem törne semmi alattam
szerk: mondjuk azt vettem észre, hogy az integrált hajtókar a lánctányérba beleharap néha, mert látszik rajta a nyoma, a hajtókar belül meg van karcolva .[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #162752 üzenetére
Ez inspiráló, de ugyanakkor egy ilyen örökmozgónak, mint én teljesen természetes, sőt, eleve sosem hagynám, hogy elhízzak, mert ahogy deicide is írta, már mozgásfüggő vagyok. Az mondjuk nagyon durva, hogy mekkorákat gyalogolt, az én térdeimmel elképzelhetetlen
A hátizsákos példa nekem is többször eszembe jutott, rossz lehet nagyonivana: ja, simán lehetett a lánc is, bár gondolom ilyen szempontból majdnem mindegy, lényeg, hogy ennyit hajlott a hajtókar (?). Egy negyed kör alakú bemarás van rajta a lánctányérral egy vonalban, szal nekem egyértelműnek tűnik a dolog.
-
jjeahh
nagyúr
válasz FCsabi24 #162773 üzenetére
Anno utánnajártam, de elfelejtettem. Enyém 46mm offset-es, gondolom ez az általános és 51mm akkor kell, ha veretősebb hosszabb bringát akarsz, de cserébe kevésbé lesz fordulékony
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #162779 üzenetére
De átütős, nem gyorszáras, szal új kerékagy is kéne hozzá . Vagy valamit benéztem?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #162783 üzenetére
Tudtommal csak gyorszáras telót lehet átütős kerékbe tenni, fordítva nem, de lehet tévedek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kempetlen #162797 üzenetére
Akkor lehet azért olyan merev a vázam, mert 7005-ös alu. Nagyon ritkának tűnik amúgy, eddig az összes váz az enyémen kívül amit láttam, vagy próbáltam, 6061-es volt, gondolom a 7005-öst nehezebb megmunkálni
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kempetlen #162803 üzenetére
& nmate91: Nem tom, én eddig úgy éreztem, hogy más érzés az enyémen gurulni, mintha picivel jobban csillapít, cserébe hajlamos berezonálni. Ugyanakkor ha pl. leszállva az egyik pedált próbálom oldalirányban izomból taposni, nem hajlik annyira a váz, mint a haveroké. De persze simán lehet, hogy az egész placebo . Acélt is teljesen másnak érzem amúgy és kíváncsi lennék a karbonra is, hogy milyen, azt sosem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Bringások, akik futnak is! Tényleg nem befolyásolja a bringás teljesítményt a futás és fordítva? Azt vettem észre, hogy futás közben egyre alacsonyabb a pulzusom, gyakorlatilag csak azért futok gyakran még mindíg csigalassan, hogy a hugom is bírja a tempót velem és mindeközben bringán sokkal gyengébb vagyok, mint tavaly . Pedig azt hittem az alapozó az alapozó és ha futva alapozok is jobb lesz az állóképességem bringán.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #162877 üzenetére
Ja nyomom is, igaz rövideket és lassan a hugi miatt, de idővel gondolom ő is fejlődik és akkor lehet hosszabbakat, csak kéne majd egy nyári futócipő is.
Carpathian Epic-el úgy vagyok, hogy amíg a bringás haverokat nem tudom arról sem meggyőzni, hogy 2000m fölötti szintet másszunk egy körön, addig a 8000m csak távoli álom, jelenleg azt sem tudom mennyit bírnék max .nmate91: ezek a számok nekem nem mondanak semmit, ebből is látszik, hogy te tuti komolyabban űzöd . Nálam úgy kell elképzelni, hogy tavaly még sétáltam kocogó stílusban, most meg tudok úgy futni, ahogy eredetileg elképzeltem a futást . + Tavaly 15-25%-os emelkedőkön csak sétálva tudtam kimászni pihenésekkel, most meg megy kocogva is. Érdekes, hogy bringán nem érzem ezt a fejlődést, tavaly sokkal gyorsabb voltam.
Más kérdés: valaki használ bluetooth pulzusmérő mellkaspántot mobilos appal? A húgom szeretne egyet, de pár dolog nem tiszta. Pl. van olyan app, ami jelez mondjuk 140bpm fölött? Olyan, amit lehet szinkronizálni stravaval, mint egy sportórát vagy bringás komputert? Gondolom a strava nem ismeri fel a mellkaspántokat, vagy tévedek? Meg egy laikus kérdés: ha a mellkaspánt bluetooth 4.0, egy bluetooth 5.0-ás mobil felismeri?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #162880 üzenetére
Tyű, ezt lehetne országon belülről is rendelni, de drágának tűnik, anno a Garmint 20 euróért vettem és kínából van 10$ alatt. A hugi valszeg ennyit nem fog rászánni.
ZolkoW:jó kis női váz lehet, anno én is nézegettem a 70-est a haverinámnak, élőben is jól néz ki. Sajnos végül Vanity-t vett, ami egy fényévekkel gagyibb, rondább cucc.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #162884 üzenetére
Értem, kösz!
6030D: síkon fusson a franc
xy.zsolt: Mehet bele olyan nyomás, amilyent szeretnél.
A szelep felül legyen, de személy szerint én eddig nem igazán figyeltem erre, egy szeleptűm el is dugult. Nem nagy dolog, régi rossz belsőből kiszeded a szeleptűket és akkor cseréled, amikor akarod. Én egy tűt szoktam magammal is vinni, sosem lehet tudni szükségem lesz rá valahol a vadonban, ezen ne múljon az életem .
A gumit bármikor helyre fordíthatod, de valszeg le kell pattintsd a felni pereméről és akkor már lehet megint csak kompresszorral tudnád felpumpálni... mondjuk outi gumival nincs tapasztalatom, azt el tudom képzelni, hogy nagyon könnyű "rárobbantani" a felnire sima műhelypumpával is.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #162895 üzenetére
Minipumpát, ultrakönnyű pótbelsőt tartaléknak, 1 öntapadós foltot, ha a belső esetleg kilyukadt a táskában surlódástól és gumikukacot a hozzá járó szerszámmal. + Pici önzárós zacsiban van szeleptű, szeleptű kicsavaró szerszámocska, autószelepre átalakító, a sok egyéb apró vacak mellett elférnek (gombelemek, biztostű, 1 stopli csavar, patentszem, néhány kötegelő, ragtapasz). Ezen kívül még egy kis digitális nyomásmérőt és egy pár gumileszedőt is vinni szoktam . Soknak tűnik, de igazából az egész elfér az egyik tenyeremen multitoollal együtt, mert a pumpa a bringán van, a belső szintén (bocs, uwa miatt torz kép). Valamikor meg akarom csinálni azt, hogy a kormányvég dugóra fabrikálok kukac benyomó izét, arra rakok egy kukacot és akkor azontúl a kormányvégben utazna a tubeless javító szett, kb így. Ja, majd' elfelejtettem, a minipumpára tekertem gorilla tape-t, pl. ha valami kivágja a gumit, belülről ezzel meg lehet ragasztani, bele a pótbelsőt és hazáig kibírja. Persze outin valszeg nem kell ennyi apróság, de itt a vadonban nem szeretnék bringát tolni hazáig .
-
jjeahh
nagyúr
válasz nrg.960 #162901 üzenetére
Felénk a helyi boltocskában javítanak karbont, én a legtöbb esetben észre sem venném, hogy javítva volt, ugyanakkor nem szívesen vennék javított bringát, ahogy mondjuk törött-heggesztett alut sem, de annál legalább látszik (?).
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #162904 üzenetére
Igen, tubelesshez jó és nagyon ragacsos.
Szeretem ha üres a kormány és a nyeregcső, sárvédő meg nekem is vanFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ggeleven #162919 üzenetére
Olyan nagyon tudatos nem vagyok, viszont nekem a BCAA tabletta bevált és a koffeines energiazselék is helyre tudnak tenni. Izotóniás italt 3 félét próbáltam, annak nem éreztem semmi hatását. Ja és a Haribo király
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #162921 üzenetére
Így van
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #162990 üzenetére
Van aki azért vált tubelessre, hogy semmit ne vigyen magával, ez szerintem rizikós dolog, szerintem nem ez az igazi előnye, hanem az, hogy kisebb defekteknél meg sem kell állni, közepes méretű lyukaknál, amit a tej nem képes tömíteni, ugyan meg kell állni, de nem kell leszedni a gumit és félórát szórakozni, elég belenyomni egy kukacot. Ha valami kivágja a külsőt, akkor már nagyobb szívás, mint belsővel, mert olyankor le kell szedni a gumit és a zatyaúristen is tejes meg ragacsos lesz
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #163023 üzenetére
Lassan már trekkingre is kevés lenne . De ugyanakkor tény, hogy a régebbi 26-os montikon ilyen keskeny volt eredetileg is, sőt, ezen a bringán ha jól látom gyárilag 610mm volt. Szerintem amúgy inkább rövidebb stucnival válik idegessé, 90mm-vel kétlem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz haiiro_o #163078 üzenetére
Squirtnak van hangja, meg kell szokni. Azzal, hogy gyakran kened elveszti a legnagyobb előnyét, a tiszta hajtást. Próbáld ki, hogy alaposan lemosod a láncot, fogaskoszorút, mindent, majd 100-150 kilóméterenként kened úgy, hogy a lánc oldalára ne jusson, így nem lesz ragacsos, sőt, teljesen elfelejtheted a láncmosást és a szutykot. Mindez persze terepre igaz, aszfalton nem figyeltem mennyit tart a láncon.
-
jjeahh
nagyúr
válasz haiiro_o #163081 üzenetére
Minimális szutyok mindíg lesz rajta, de nem lesz fekete trutyi az egész hajtás és nem gyűl a végtelenségig, mert öntisztító. Kb. úgy kell hozzáálni, mint a gumihoz, azt sem sikálod minden poros tekerés után a bütyköket és nem várod el, hogy újszerűen tiszta legyen, de ha sáros, azt lemosod róla. A hajtás wax-al sem lesz teljesen makulátlan, mert a lánc amikor lenyomja magáról, fekete, de nem lesz vastagon zsírsáros, mint olajjal és a fogaskoszorú közé sem rakodik be a trutyi. A squirt másképp viselkedik, hozzá kell szokni a hangjához, ki kell tapasztalni mennyi kenés az ideális, én amióta rájöttem, azóta egyáltalán nem mosom a láncot és a fogaskoszorúm is nagyjából tiszta. Nem rakok rá amúgy keveset, szal csepegtetek rá bőven, de ritkábban és vigyázok, hogy a lánc oldalára ne jusson. Ja és muszáj megvárni, hogy megszáradjon, mert ha kenés után azonnal tekerek, nem ér semmit.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz arcitec #163089 üzenetére
Terep teljesen más, mint országút, egy montit nem lehet mindíg nagygenerálozni sem ahányszor poros, sőt, ősszel még ez az állapot is teljesen mindennapos... a téli havas tekerésekről ne is beszéljünk . Lemosom, újrawaxozom a láncot és működik. Félévente szétszedem a bringát, több gondozást nem kap.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #163104 üzenetére
Na nekem ilyen waxal mosás nélkül a fogaskoszorúm, a lánc tisztább. Amúgy az első képed, amin egy pici retek is látszik
xy.zsolt: milyen nyereg? Link?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #163203 üzenetére
Pont arra gondoltam, hogy esetleg a havasi juhásznál vehetnék sajtot, de nem fogadja el a revolutot
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #163209 üzenetére
Lehet mindíg rossz szériát fogsz ki . Amúgy asszem az SLX kuplungos váltód gyengécske fajta, a 12 speed már jobb, de persze tapasztalatom az nincs vele, a megfizethető Shimano láncok valóban hulladékok, a középcsapágyadat a szervizes cseszte el, én abba a szervizbe többé nem is mennék, csak ha nagyon muszáj
lugosi: öntapadóssal vegyesek voltak a tapasztalataim amikor még belsőztem, általában nagyon jól sikerült vele a foltozás és örökre rajta maradt a belsőn, de egyszer előfordult, hogy a belső oldala lyukadt ki a felnihez közel, ráadásul ott volt a belső illesztése is és sehogysem akart rendesen ráragadni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #163217 üzenetére
Nem tom, erre én is gondoltam, de nem néztem soha utánna, mert egyelőre nincs 12x rendszerem. De lehet a 12 sebességes shimano láncok már okésak.
szerk: a KMC oldalán azt írja, hogy a 12 sebességes láncuk kompatibilis Shimanoval és Srammal is szal...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #163221 üzenetére
Nem hosszú a láncod? Ha méretre van szabva és a láncvillán van szivacs, akkor nem kéne annyira csattogjon XT-vel, komolyabb rázós terepen (amikor akormányt is rántja ki a kezedből) viszont ezek a régi kuplung nélküli Shimano váltók nagyon csattognak és ez a jelenség Deore alatt csak egyre rosszabb.
Kentaur82: már nem emlékszek az előzményekre, de használt nem játszik? A felsoroltak közül én mindenképp a Kellys-t venném.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #163227 üzenetére
Tubeless repair kit. De én olyant vennék, aminek van valamilyen tokja vagy doboza.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #163238 üzenetére
Meg . Többféle módszer van, mindenki másképp csinálja, én így szoktam:
Elöl nagy lánctányér, hátul a legkisebb és a váltógörgők egymás alatt kell legyenek függőleges síkban.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #163241 üzenetére
Végre egy kép terepről! Jónak tűnik, csak én gyűlölöm, ha nem látom mi van a levelek alatt.
6030D: hány hónapja vol feltöltve?
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #163256 üzenetére
Nálam tökéletes, így ha elöl-hátul a legkisebbre rakom, a váltó nem esik teljesen össze és a lánc sem csattog. Outin simán lehet jó a te beállításod, mert ott nem zakatol olyan veszettül a lánc, mint rázós terepen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tothgera30 #163268 üzenetére
Még mindíg egyik legszebb bringa a topikban, de a Barzo nem kopik . Vagy ez már új szett?
(#163271) Hasaggymeg: itt az ideje elkezdeni . mrst3ph3n kolléga stravaján is olyan jó nézegetni a képeket, hogy milyen a terep arrafelé és milyen helyeken jár
(#163274) Hasaggymeg: felmegy, nem tépi le. Anno erről itt volt egy topikvita is, de ha jól emlékszek a tanulság az volt, hogy a legtöbb bevált módszer ugyanolyan lánchosszt eredményez
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #163295 üzenetére
Lehet ez csak 3x mtb-re érvényes, outit, 1x rendszereket stb tuti másképp kell belőni.
szerk: ja most látom a képet, biztos van hasonló szabály minden rendszerre, én 3x9 mtb verziót tartottam meg anno, ha pl. 1x-re váltanék, vagy vennék egy outit, újra kéne tanulnom a lánchosz beállítását[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- LED világítás a lakásban
- Milyen házat vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Mazda topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest