Hirdetés

Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Nekem is megvolt a mára tervezett kör :) Egyben az Alivio hajtás, illetve pulzusmérős óra komolyabb beavatása. Utóbbit nagyon javaslom mindenkinek (főleg aki hozzám hasonlóan kezdő). Szembeszélben nagyon jól jön, én nem egyszer szívtam már meg azzal, hogy azt hittem alig tekerek, ezért rákapcsoltam ezerrel, aztán közben szembeszél miatt nem haladtam csak. Rövid távon nem probléma, de gyanítom tavaly pontosan az ilyenkor bekövetkezett kifáradások vették el a kedvem a hosszabb távtól. Most ezt a 55km-t úgy tekertem le, hogy éreztem, hogy még bőven tudnék menni :) (fenekemben már kevésbé, lehet be kell szerezni egy jobb nyerget... vagy elképzelhető, hogy idővel a nadrágban lévő szivacs kényelmetlenebbé válik a használattól?) Igaz ez azért a saját fejlődésem eredménye is, olyan emelkedőkön, amikről tavalyról elég szenvedős emlékek éltek bennem, lazán feltekertem. Legjobban akkor lepődtem meg, amikor emelkedőn sikítozott az óra, hogy húzzak bele, mert alacsony a pulzus :) De az biztos, hogy ha az elején kifárasztom magam a 15-20km/h-s szembeszélben (dél fele tartó szakasz, elvileg enyhe lejtő végig, szóval lehetne tekerni ezerrel, viszont teljesen nyílt terep, ezért szelet nagyon érezni), akkor biztos nem bírtam volna ilyen jól a továbbiakat. Márpedig az elején majdnem elkapott a gépszíj, mert tudtam, hogy lejtő, mondom miért nem haladok... mikor óra csipogott, akkor jöttem rá, hogy szél :)

    Szóval nagyon jó dolog az óra, én javaslom olyan beszerzését, ahol be lehet állítani intervallumokat, és jelez, hogy ha átlépi az ember.
    Egy Sigma PC10.11-et vettem, eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. Intervallumokat elég jól jelzi, nem csipog rögtön a határ átlépésekor, hanem vár egy kis időt (10-15 sec lehet). Így ha forgalom, előzés, vagy kisebb domb miatt begyorsít az ember, még nem kezd el riasztani. Mondjuk a beépített intervallum határok kb. használhatatlanok, nekem 100-130-at akart volna zsírégető zónának (pedig életkor, súly beállítva, max pulzus beállítva). Valóságban 80 a nyugalmi pulzusom, szóval ha meglátok egy biciklit már 100 fölé megyek :) (sajnos). De lehet saját intervallumot beállítani.
    Tud átlag pulzust, tartományban eltöltött időt (%-ban és időben is), illetve kalóriát. Kijelzője jól elrendezett, könnyen olvasható. Egyedül a max. pulzust hiányolom belőle, de az annyira nekem nem szempont (ellentétben az átlaggal).

    Alivio hajtással is nagyon elégedett vagyok, végülis teljes sor csere történt (biztos ami biztos alapon, viszont maradt négyszögtengelyes). Ajánlom mindenkinek, akinek Tourney szintű cucca van, hogy ha teheti cserélje le. Annak ellenére, hogy a váltók továbbra is Tourneyk, a váltás érezhetően könnyebben és simábban zajlik. Illetve gyorsításnál, és kiállásnál érezni nagyon a különbséget. Régi hajtókarral amikor rátekertem (90kg-ommal), akkor érezhetően kellett egy kis idő, mire azt rendesen átvitte a kerékbe (persze ez csak pár századmásodperc, de valahogy olyan érzése volt az embernek, hogy megtekeri, és mintha "elnyúlna"). Szóval nagyon meg vagyok elégedve a mostani fejlesztésekkel :)

Aktív témák