Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nertpaelg

    tag

    válasz Mano66 #87943 üzenetére

    A Niche kalibrálva érkezik.

    Amúgy a kalibrálás itt annyit tesz, hogy a skálán kb. a megfelelő feliratnál lesz a jelölő, tehát ha eszpresszóhoz őrölsz, akkor az espresso környékén. Elvileg. (Mondjuk nálam mintha az espresso/fine és filter/coarse feliratok páronként fordítva lennének rajta.) Illetve esetleg még arra, hogy így könnyebb körülbelüli beállításokat megosztani.

    A krómot nem kell leszedni, hanem kézzel (inkább csak ujjakkal :) ) betekerni amennyire tudod (finger-tight), ekkor csak az alsó fekete tárcsát kell úgy tekerni, hogy a mutató a calibrate állásnál legyen.

    Kalibráláskor ne legyenek babok a gépben, illetve az ideális, ha teljesen tiszta, a videóban ezért is szedi szét, hogy kisöpörje. Betekert állásnál ne indíts rá a darálóra.

  • bluesfan

    tag

    válasz Mano66 #87943 üzenetére

    Pedig nem komplikált. Ha a kezedben lesz az őrlő, szerintem magadtól is rájössz.
    A lényeg, hogy a felső, fényes garat tölcsér és az alatta lévő fekete gyűrű el tud mozdulni egymáshoz képest. Amikor kalibrálni akarsz, betekered a garatot addig, míg nem érzed, hogy összeér a késpár(természetesen álló motornál). Ha már enyhén szorul, az alsó gyűrűt odatekered a jobb hátsó oldalon levő kalibrációs ponthoz. Innentől kezdve van egy 0 pontod és kb. alapul veheted a darálóra írt ajánlást a különböző őrlési finomságra vonatkozóan, tehát visszatekered eszpresszó, filter, vagy bármilyen finomság állásra. Ezután már csak finomhangolni kell.

    ...közben látom, már más is segített.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák