Hirdetés
- iPhone topik
- Csokornyi S25 Ultra renderkép érkezett
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
Hirdetés
-
A gépház modding sötét oldala. (rewrited)
lo RGB? Világítós ventik? LCD kijelző a gépházban?Biztos láttál már ilyet és lehet, hogy használod is de utána néztél,...
-
Gondoskodik róla az EU, hogy az Apple felnyissa a rendszereit
it Az Apple-nek meg kell nyitnia a rendszereit a riválisok felé, ebből az EU nem enged.
-
Megújult a Glorious GMMK klaviatúracsaládja, és már van benne analóg modell is
ph A GMMK 3 többféle méretben, házanyaggal, hagyományos és mágneses switch-ekkel, vezetékkel, illetőleg anélkül egyaránt választható.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elekellek
csendes tag
válasz bajnokpityu #53610 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy tizenéves kiscsillag-szerűséget (egybojleres Vibiemme Domobar Piccolo). Rettenetes kávékat készítettem vele, úgyhogy meg is PID-eltem hamar. Két hete van benne a PID, próbálgatom, de továbbra sem oké valami. A Rancilio Rocky egyértelműen kevés hozzá (elfogytak a fokozatok), így múlt héten megvettem prandris Fiorenzato darálóját, amit fragola normálisan megcsinált.
El-á-bé-teszteltem majd egy kiló P&Y kávét, de a GC-ből még mindig jobb kávékat húzok (réz vízterítő, IMS felsőszűrő, Pt100, Omron PID). Azt reméltem, hogy akkora lesz a különbség, annyival több íz jelenik meg, mondjuk mint amikor T&P-ben iszom kávét... Úgy értem, a VBM javára : )
Nemcsak az a baj, hogy 19 grammből a két kávé vékonyka, nincs teste, de a crema sem szép, tigris sehol, ízre pedig valahogy nagyon egyszerű. A lefolyás sem szép, elég hamar ideges lesz.
16 grammos Renekával már versenyben van a Gaggiával, de nem jobb, csak más karakterű az ital. Ezt naked karral csinálom, itt teljesen rendben van a lefolyás.
Nyomást 10-ről visszavettem 9 barra, ellenőriztem egy karra szerelt nyomásmérővel is. Megjött a K-szenzoros kínai kütyü is, azzal mérve a kilépő vízhőfok hasonlóan 80°C alatti, mint a GC-n. A szűrőket minden karban tudom használni, keresztapper-féle kütyüm is van, azonos a kávé, a Norda, így elég hasonlóak a feltételek.
A kérdésem pedig az lenne, hogy vajon technikai a probléma (ez esetben merre keresgéljek?), béna vagyok, és gyakorolni kell (de mit?), vagy egyszerűen meg kéne szokni az új ízt?
Semmiképp nem az az élményem mint bajnokpityunak, miszerint már elsőre is érezni, hogy feljebb léptünk, sokkal finomabb a kávé.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen