Hirdetés
-
Computex 2024: szimpatikus Montech billentyűzetek a porondon
ph A vállalat egy olcsóbb fajta, két színben választható, vezetékmentes modellel és két érdekesen festő koncepcióval jelentkezett.
-
Free Play Days 2024 - 23. hét: TopSpin 2K25, The Ascent
gp Az elért eredmények továbbra is megmaradnak természetesen.
-
10 éve nem változott ekkorát a Netflix tévés appja
it A Netflix útnak indította a megújult tévés appját, amely az első nagy felújítást jelenti az utóbbi 10 évben.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz -HajTömeg- #21282 üzenetére
Nem tudom mennyire szinhelyes, meg nem is szeretek emiatt foto alapjan barmit mondani, igy csak kerdezem inkabb hogy ez a Yirga nincs egy kicsit "odakozmalva"?!
-
paljoc
tag
válasz -HajTömeg- #21284 üzenetére
Normális, csak nem a késztermékben. :-) Lehet persze benne, de mondjuk "nagyon sok"--ahogy írod--azért nem kellene.
Gene-vel nálam is pernyés maradt sokszor, de a naggyal már lényegesen jobb a helyzet.Erre a mi döglik hamarabbra már nem merek semmit mondani, miután múltkor kinyitottam egy +1hónapos világos Sidamo-t és marha jó volt. Az döglik gyorsan, amit ha kinyitsz akkor azt tapasztalod, hogy gyorsan megdöglik. :-)
Nekem a legkirívóbb ilyen élményem jópár éve a Carraro 1927 blend volt, nyitáskor akkorát szólt mint egy atombomba, aztán 3-4 nap múlva teljesen leült. Akkor azon emlékszem hogy nagyon meglepődtem, de van ilyen. Hordós Illy is hasonló.De erre eléggé kis rálátásom van, mivel nemigen veszek semmilyen kávét, nincs tapasztalatom erről.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Minden forgalmazónak van itt beépített embere, Lavazza, Tchibo, Omnia, most végre kiderült!!! Szarvasiról ne is beszéljünk, most látom hogy az is. Ha másra nem, de erre jó volt az iménti kis perpatvar! Bakker, ezt nem gondoltam volna...ennyire naiv voltam eddig... Ezek szerint a "túloldalon lakom".
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Na megint alakul a forum hangulat!:-)
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Van most nálam 2 őrlő, egy új Rossi RR45 és egy Mazzer SJ. Az előbbi új, az utóbbi több mint 5 éves használattal bír. Mindekettő ipari, 64mm-es síktárcsás. A különbséget zongorázni, hegedülni, trombitálni lehet az utóbbi javára még úgy is hogy nem darálok velük. /aztán lehet hogy őrlemény szempontjából nincs egetverő különbség, de amúgy meg van :-)/
Sőt, továbbmegyek, nemcsak hogy őrölni nem kell velük, hanem be se kell kapcsolni, csak meghúzni párszor egyik meg másik adagoló karját és érezhető hogy miről van szó. Aztán ha be is indítom, akkor már ordít a különbség, a Jolly némán és rezzenéstelenül pörög, a Rossi úgy rezgeti a műanyag tálcáját meg műanyag adagoló kamrát mint a rosseb. /Mazzeren ezek fémből készültek és stabilan állnak a helyükön/
Szóval más dimenzió, pedig mindkettő kávéházi, 64-es, makulátlan állapotú.[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Kávézóba lehet max. jó én is azt néztem. Ha rá van csavarozva az adagoló teteje, ami ugye egybe van építve az utánőrlő leállító kapcsolóval, akkor nem rezonál, de így meg nem takarítható a garat, itthonra nem ok.
Fokozatait nem néztem, de ha nincs kávék között ugrálás /szintén pl. egy "normál" kávézó/ akkor ott biztos belőhető a finomság+dózis hogy jó legyen. Itthonra viszont nem pálya sajna. :-( -
paljoc
tag
Na, végre csináltam CM-ből úgy a két géppel kofit, hogy dupla szűrő, azonos lefolyás, ráaadásul az őrlő is ugyanúgy állt. Tökugyanolyan volt, nem éreztem különbséget hogy Stella vagy Catler. Előbbit sikerült kis hűtőcsapolással olyan helyzetbe hozni hogy 92 fokon menjen, pont amire a PID-es gép állítva volt. Crema színe, mintázata is szinte megszólalásig hasonlított. Mindkét gép reggel óta be volt kapcsolva.
-
-
-
paljoc
tag
De hat mar kuldtem alatetet Keresztapper-nak ezer eve...?!?!
:-) -
paljoc
tag
válasz Goose-T #22117 üzenetére
Na jó, de azért van ott más is, ezt így nem tudom elképzelni hogy simán "citromízű"! :-)
"Tea-like, blueberry, lemon, spice, heavy body, sweet floral aroma" ez így oké, de ez több a citromnál! ;-) /ettől persze lehet hogy ami Nálad van az olyan, ezzel semmiképp sem vitatkoznék, mivel nem kóstoltam/Na az Iwaki meg nem lett különösebben finom, mondjuk rossz se, érdekes, igaz hogy egyelőre csak eszpresszóhoz pörizett Kenya volt itthon, azzal próbáltam. Mindenesetre most már el lehet indulni a kísérletezés útján pörkölés téren. Lehet hogy eljött az ideje, hogy CasMo-hoz járuljak referencia adagért, hogy milyennek KELLENE lennie!
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Goose-T #22121 üzenetére
Na de ott van, ilyet nem télen kell venni, hanem nyáron! :-) /de tényleg nem akarok beleszólni, nem ismerem a Kapucziner Yirgát meg a HasBeant sem, csak annyit jegyzek meg, hogy amit ismerek, az nem ilyen szerencsére, mert nem igazán kedvelem a tisztán citrusos ízvilágot kofi terén/
Ha érdekel küldök egy kis adagot, kóstold meg mennyiben más. Nem kerül semmibe, viszont kíváncsi vagyok mit tapasztalsz.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Egy topictars jovoltabol 3 napja egy--ha jol ertettem, bar hinni alig hittem--130 euroba kerulo titanium tamperrel tomoritem a kavet itthon, még egy darabig!:-)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs