- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok a kávés témában,de elég sok mindent elolvastam már.
Két kérdésem lenne.
1. Használtan 38 ezer körül találtam külföldről Gaggia Classic készüléket.
Ezeket használtan mennyire érdemes/szabad megvenni?2. Sehol sem találtam használható infót, ezért szeretnék végre tisztán látni.
Ha veszek egy pl. Gaggia Classic vagy valami olcsóbb félautomata karos gépet, akkor bekapcsolást követően kb. mikortól lesz alkalmas a kávé lefőzésére?
Most itthon egy Szarvas van, szóval csak abból tudok kiindulni, hogy ez bekapcsolom, és pár perc múlva mikor felmelegítette a vizet, nyomja a "kávét".
Azért lényeges számomra,mert az hogy megdarálok minden nap magamnak pl. 1-2 adag kávét, tamperolom, stb, az nem okoz gondot,hiszen egy Szarvasba is kb ezek a műveletek vannak, viszont nem szeretnék fél órát várni, hogy a gép bekapcsolása után alkalmas legyen egy presszó leengedésére.
Ha megkívánom, akkor 5 perccel később már ihassam.
Nézegettem még Saeco Talea Ring-et használtan, de jobban örülnék egy Gaggia Classic meg valami jó örlőnek, mert nem szeretnék két évente egy vagyont költeni,hogy jó kávét igyak. -
mutyi
senior tag
3 típust néztem ki, ami a tesztek és fórumozó vélemények alapján így hirtelen jónak tűnik.
Philips HD8323
Krups XP 5280
Gaggia New Baby vagy Classic (belső ugyanaz, külsőben van eltérés)Nyilván árban igen nagy eltérések vannak közöttük.
Első 25 körül, a következő 55 körül, a harmadik meg 90+ körül mozog.
Ha veszek egy iberital challenge darálót pl., akkor a 3 gép által lefőzött espressoban érezhető a minőségbeli különbség?
Chrema minőség tekintetében esetleg valami számottevő különbség? -
mutyi
senior tag
Köszi az infókat!
A Baby meg a new baby között kiadásbeli különbség van és főleg designbeli?
A Baby Twin mitől twin? A dupla kazántól? Ez milyen előnnyel jár amúgy?
És egy totál láma kérdés. Ha legtöbb esetben 1 személyes espresso kávét szeretnék magamnak leengedni, akkor másik kart kell használni, vagy akkor is ilyen dupla lyukú kart tolunk fel,csak fele annyi kávéval töltöm és a csészét úgy teszem alá, hogy egy csészébe folyjon le? -
mutyi
senior tag
Graef 800
Graef 702
Iberital Challenge
Ezek közül melyiket ajánljátok?
Németből a 702-es olyan 25 körül lenne + posta, a cm800-as olyan 38 + posta.
Az Iberital Challange 35-39 ezer újonnan, használtan meg nem nagyon látok.
Véleményeket várnék. -
mutyi
senior tag
Mi a véleményetek a Piazza d'oro intenso kávéról?
Melyik minőségi kategóriába sorolandó?
Árát tekintve elég sokba kerül 1 kg, viszont az egyik oldalon az alsó szegmensbe sorolták. -
mutyi
senior tag
Na nekem újabb két kérdésem lenne, ilyen ez a kávé téma,ha az ember belendül,akkor nehezen áll meg.
Szóval az egyik kérdésem az lenne, hogy a fokozatmentes daráló mint az Iberital az pontosan mit jelent és miért jobb ezek szerint azoknál amik nem fokozatmentesek?
Erről valaki kicsit írhatna néhány mondatot,mert ez még nem világos.A másik kérdés egy elég kezdő kérdés,de ha veszek egy Gaggia karos gépet, akkor azon be tudom állítani hogy pl. egy espressot, risrettot, esetleg lungot akarok inni?
Sorry,de alapvetően a sima espressoért vagyok oda, de lehet néha bedobnék valami hosszabbat is,esetleg egy tömör gyönyört.
Szóval hogy kell ezt elképzelni a gyakorlatban?
Automatánál tudom hogy van ezekre lehetőség,de itt nem tudom hogy megy. -
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #11806 üzenetére
Ok, akkor ezek szerint ez már tesztelés, játék kérdése, hogy adott kávéból majd mennyit kell beletennem, milyen finomságúra kell őrölnöm és mennyire kell tamperelni hogy adott kávétípus adott időn belül hozza az elvárt folyadékmennyiséget.
Én amúgy a Pellini kávét szeretem nagyon, azzal fogok asszem kezdeni.
Veszek majd egy fél kilósat, szétdobom pár üvegbe, azok akkor frissek maradnak. -
mutyi
senior tag
válasz tariattila #11865 üzenetére
Ezt a gépet szerintem jóval 200 felett fogja a végén eladni a kínálója, ez látszódik a licitekből is.
Amúgy nem értek a gépekhez, de ez valóban elég szép kis darab laikus szemmel is. -
mutyi
senior tag
Mi a véleményetek egy Gaggia Titanium gépről?
Mennyire számít automaták között jónak és mennyire veszi fel a versenyt egy amatőr kávérajongó számára egy Gaggia Classic + Iberital Challange comboval szemben? -
mutyi
senior tag
Lenne egy amatőr kérdésem.
Nehezebb/körülményesebb egy Gaggia Classiccal kávét főzni mint pl. egy Gaggia Baby-vel,amin van programozható mód? -
mutyi
senior tag
Mi a különbség a robusta és az arabica között felfrissülés tekintetében?
A robusta több koffeint tartalmaz vagy miért írjátok,hogy a robustától jobban lehet pörögni vagy hogy az arabicaból sokkal többet meg lehet inni? -
mutyi
senior tag
válasz paljoc #12138 üzenetére
Most ittam egy helyen Diemme kávét,de annyira nem voltam tőle elájulva.
Igaz, nem frissen darált volt, hanem szerintem pár órás darálás.
Chrema sem nagyon volt, alig-alig.
Mit gondoltok amúgy erről a kávéról? Eddig ezen a helyen Pellini volt,én azt a kávét nagyon imádom,mit tudtok ajánlani, aki Pellini meg Illy izvilágért rajong? -
mutyi
senior tag
Ismeri valaki a Verve kávékat?
Ha igen, milyen kategóriát képviselnek és lehet-e itthon kapni?Ezt a gépet/márkát ismeri valaki?
http://www.amazon.com/dp/B00DS4767K/ref=wl_it_dp_o_pd_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=3P8Z0HG6Y9XB8&coliid=IARUDEWKKKDFE&psc=1Barátom ilyet szeretne venni kint az Usa-ban és gondoltam megkérdezlek titeket hogy mi a véleményetek?
-
mutyi
senior tag
válasz fragola.6035 #12153 üzenetére
Te a fagyizós és leveses Fragolás vagy?
-
mutyi
senior tag
válasz fragola.6035 #12158 üzenetére
Uhhh, nagyon szép kis ültetvény. Épp előbb ittam egy eper turmixot,de ez ínycsiklandó.
Én örülnék ha egy Graef cm70-es vagy egy cm800-as is górcső alá kerülne.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
-
mutyi
senior tag
válasz fragola.6035 #12163 üzenetére
Engem pl. az háborít fel,hogy csak mert tejcukorérzékeny vagyok, ezért vagy iszok rossz ízű laktózmentes tejet ami szintén drágább mint a hagyományos vagy ha ízleteset akarok legalább inni,akkor vehetek pl. mandulatejet,ami meg horror ár.
-
mutyi
senior tag
Mi a véleményetek a Rancilio rocky meg a Baratza Virtuoso darálókról?
Ezek mennyivel jobbak egy Iberital Challange vagy Graef CM800-nál? -
mutyi
senior tag
Az lenne a kérdésem hogy mennyit ér egy Rancilio Silvia gép használtan?
-
mutyi
senior tag
válasz tariattila #12464 üzenetére
Hihi, jó vicc volt
Szóval akkor majd neked adom 50-ért
Most vettem egyet ebben a pillanatban, úgy tűnik nagyon szép állapotban van, alig volt használva, igaz nem a V3-as,na de kit érdekel. -
mutyi
senior tag
válasz tariattila #12467 üzenetére
Kicsit meglepődtem, hogy azt mondtad, hogy 50 ezer ft-ot ér egy használt Rancilio Silvia V2.
Annyiért Gaggia Classicot kapni használtan és bár nem értek a kávézáshoz úgy mint te, de nem egy kategóriát képviselnek.
Azért kérdeztem,mert vettem egyet Ebay-ről,de mivel nincs Mo-ra szállítás,így az eladó törölni akarná a vásárlásom vagy megoldom a szállítást magamtól.
Itthon 1-2 helyen láttam, az új ára 190,de mivel használtan nem nagyon fut, így annak nem tudtam utánajárni, hogy milyen értéket képvisel.Egy Baratza Virtuosoért mennyit érdemes adni használtan?
-
mutyi
senior tag
Jól van, akkor azt mondjátok, hagyjam a francba? Ha kicsit engedékenyebb lett volna és azt mondja feladja, akkor 95-ből meg lett volna cakk-pakk, annyit asszem még megért volna.
Na és mi a véleményetek a Baratza Virtuoso használt áráról?
Én ugyebár egy Graef cm800-at szeretnék venni,ami 35 körül mozog újonnan, ezért kérdés, hogy mennyit érdemes adni egy Virtuosoért és mennyivel jobb egy otthoni embernek,aki naponta megiszik 2 kávét.Erről a gépről már hallottatok? Egy kickstarteres kezdeményezés és úgy tűnik már elő lehet rendelni. Bár a két évvel ezelőtti cikk 400 dollárról írtak, de ehhez képest 800 dolcsi az ára.
http://store.zpmespresso.com/[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
válasz zolnagy #12487 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele, sokat rendelek mindenfelől, bár leginkább az USA-ból.
Sajnos totál kiszámíthatatlan, hogy éppen mennyit írnak ki postaköltséget.
Általában ha Kínából rendel az ember,azzal járunk legjobban, csak ezek a kávés motyók meg nem onnan kerülnek eladásra.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
A cukrokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Jó tudom, azt fogjátok mondani, hogy az igényes kávés cukor meg minden kiegészítő nélkül issza az espressoját, de én cukorral és tejszínnel vagy pici meleg tejjel a tetején szeretem.Szóval nyilván barna cukor, ez idáig ok. Na de milyet, melyiket?
Nekem eddig legjobban az Illy féle barna cukor jött be a legjobba, magában is isteni, kissé lime-os íze van szerintem.
Lassan kávéfőző birtokos leszek és mielőtt megjönne a gépem meg a darálóm, gondoltam illik beszerezni a kávét meg a cukrot is. -
mutyi
senior tag
válasz Polarstar #12548 üzenetére
Nem vagyok én cukor gourme,de érezhetően finom az Illy-s barnacukor, bár nem sok tapasztalatom van alapvetően a barnacukrokkal, így nem nem tudok valós véleményt alkotni.
Azért hoztam fel, mert szó esik itt vízről, akár tej fajtákról, gondoltam akkor akár a cukor is egy fontos tényező lehet,aki azzal issza.
A kávén meg gondolkodom, hogy mivel kezdjem.
Hol tudom legolcsóbban megvenni a Graef cm800-at?
Lime íz: Nem savanykás egyáltalán, de mégis mintha egy lime aromája lenne. Kicsit furcsállom is,de több helyen is kipróbáltam és mindenhol ugyanolyan.
Nekem eddig mint amatőr kávéfogyasztó, az a tapasztalatom, hogy minél jobb és chremasabb kávét ittam, annál kevesebb cukor kellett bele,mert anélkül is isteni volt.
Eddig a prímet az Illy bergamói reptérrel szemben levő bevásárlóközpontban található kávézója vitte, ott volt eddig a legjobb kávém és 1 cukor bőven elég volt, isteni volt az íze.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
válasz fragola.6035 #12551 üzenetére
Nem tudom amit lehet kapni kávénál barna cukrot az melaszos sima cukorrépából készült cukor, azaz melaszos cukor vagy valódi nádcukor.
Azt viszont nem értem, amit írtál, mert vagy melaszos barna cukor van vagy nádcukor,az viszont nem melaszos.
Ha tévedek sorry. -
mutyi
senior tag
válasz fragola.6035 #12556 üzenetére
Mindig tanul az ember
Akkor valami normális nádcukrot veszek, az úgy is kell egy finom limonádéhoz is. -
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #12602 üzenetére
No ezt nem teljesen értettem.
Az a baj,hogy nem írtam meg hogy az Illy-n belül melyik fajtát?
Annyira nem értek hozzájuk, de amit ittam eddig normális Illy-s kávézóban, azok mind nagyon finomak voltak.
Volt olyan is,ahol kint volt a jelük,de egyáltalán nem volt jó, mind a két ilyen hely Cipruson volt, szóval ott nem esett jól.
Nem volt elég chrema-s sem és össze sem lehetett hasonlítani ahol a legjobbikat ittam.Ok, veszek valami olcsóbbat kezdésnek, de azért kell hogy legyen otthon már a jó féléből is.
Illy espresso, Lavazza Tierra, Pellini espresso superior, esetleg Cafe Perte. Utóbbiról mi a vélemény?
Így hirtetlen ezek közül gondolnék valamit, miután lefőztem pár kávét majd tesztnek.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #12612 üzenetére
Amint azt írtam tegnap, a bergamói reptérrel szemben van egy bevásárlóközpont és ott van egy Illy kávézó.
Ott ittam és ráadásul kétszer egy nap,mert nem bírtam ki, hogy ne menjek vissza később is,annyira jó volt.
Két különböző dolgozó szolgált ki, tehát még csak nem is mondhatom hogy ugyanaz készítette.
A másik ahol jó volt,de már közel sem annyira, az az Arénában a felső szinten levő kávézóban.
Most ittam Isztambulban egy borozóban ahol kint volt a tábla és az egyik barátom,aki szintén velem volt Bergamóban, ő azt mondta az előbb említettre,hogy neki meg az volt a legjobb.
Amúgy irreálisan drágának tartom, mert a 250g-os kerül vagy 3000-be, ahhoz képest egy Lavazza Tierre 1kg-os kerül vagy 4000 Ft-ba és elég sokan kifejezetten jónak véleményezték.
A másik nagy kedvencem a Pellini kávé,amivel általában sosem fogtam mellé, bárhol is ittam.Egy bajom van nekem,hogy hiába találok "jó" áron finom kávét, mindenhol legalább 1000 Ft vagy több a szállítás és azért az szépen megdobja,
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #12614 üzenetére
Mondom én nagyon kezdő vagyok még kávé terén,de remélem hamarosan új ízvilágok nyílnak meg számomra.
Egyet tudok, hogy azt mondtam mikor megittam kint, hogy ezért a kávéért képes vagyok kijönni egy napra, ha van nagyon olcsó jegy,mert egyszerűen isteni.
Persze ha elmennék Pesten abba a néhány általatok is ajánlott valóban kávézóba, akkor biztos vagyok benne, hogy még jobb kávékat is ihatnék. -
mutyi
senior tag
Engem is okítsatok már ki.
Szóval 7g az egyszemélyes espresso.
Ehhez képest mindig azt olvasom itt is,hogy a kétszemélyesnél 17-23 g ment be.
Az azért jóval több mint ha a 14g-ot nézem.
Így meg ugyebár már az sem igaz teljesen,mikor árakat számolunk,hogy mennyiben jön ki egy csésze. -
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #12622 üzenetére
Ok, akkor nyugodtan számolhatok azzal, hogy 8-10g körül lesz a fincsi espressom.
Na akkor térjünk át a tamperelőre.
Amit adnak műanyagot, az elmondásotok szerint elég szar,nyeklik, stb.
Szóval rendelnék egyet, na de milyet?
Gaggia Baby Twin gépem lesz.
3-6 körül van alumínium,de fix vagy érdemes olyat venni,ami ilyen rugós szerű, gondolom amiatt lesz változtatható nyomású? -
mutyi
senior tag
http://divany.hu/alapkonyha/2014/05/30/ezt_eszi_majd_a_gourmet_fesztivalon/
Botrányos...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest