Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomace91
senior tag
válasz daveoff #12456 üzenetére
Na, beállítgattam úgy mindent mit ahogy itt le volt írva csak nem 50-es szorzóról indultam hanem 45-ről. Ezeket az eredményeket kaptam 10 perc Prime95 után 4.5GHz-en. Csak mondható már stabilnak, nem?
Később még próbálom lejjebb vinni az offset-et mert most +0.005V-n van.[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
válasz daveoff #12562 üzenetére
Amint írja, ez egy javított hiba, szóval egyelőre nem is kell érzékelj belőle semmit, de lehet belőle komolyabb hiba is (memóriaműveletek, adatvesztés), szóval nem kéne hagyni. A C3-6 energiatakarékossági szintek kikapcsolásával esetleg még lehet játszani (bár én jobb szeretem, ha minden lehetséges takarékossági funkció aktív).
kockaharcos: nincs
[ Szerkesztve ]
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz daveoff #12685 üzenetére
Szerintem Water Cooling mert az adatlapján az van. De hogy mi a tipusa azt majd ő megmondja.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz daveoff #12687 üzenetére
No én voltam a balga marha és rossz helyre kattintottam. players111 kolléga adatlapját néztem. Bocsi. tikshow kollégának tényleg Noctua NH-D14 hűtője van.
Mégegyszer bocsi.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
bodva
aktív tag
válasz daveoff #12741 üzenetére
Nem volt
Majd ha lejár a gari róla és esetleg nem kell erősebb proci akkor lekapom róla aztán mehet 5 föléMondjuk 4.8-nál már elkezd izzani azért. Ott tolja a 9x fokot rendesen. Addig van tartása a trutyinak benne úgy néz ki.
Amúgy a szenzor persze tévedhet magasabb hőmérsékleten is, de ott már csak 2-3 fokot. Na meg ez mindenkinél tévedhet, sajnos pontos adatokkal senki sem tud szolgálni
[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz daveoff #12783 üzenetére
Igen de nekem ott folyamatosan változik.
Csináltam egy kis Cinebench 11.5 tesztet.
4 GHZ 1866 cl 9-10-9-27 1N 1.65V: 6.54
4 GHZ 1800 cl 9-10-9-27 1N 1.585V: 6.52
4 GHZ 1800 cl 9-12-12-33 1N 1.585V: 6.49AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
szeva000
addikt
válasz daveoff #12890 üzenetére
Nálam ugyan ez volt.4300-on ment 1,12-őn,4500-on meg 1,26V és verte a 100 fokot...Liquid ultra megoldotta...azóta éppen a 75fokot veri linx alatt is.Egyértelműen sz*r a hőátadás a kupak alatt..Most 1,3V-on hajtom fix fesszel és linx alatt megy ennyit.....Nem a fesz. emeléssel van itt a gond sajna....
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz daveoff #12900 üzenetére
Én már mondtam,hogy az ne kezdjen neki,aki majd síránkozik,hogy jajj venni kell egy új procit....Sajna 100%-os biztonság és megoldás nincs....Ráadásul,mint már kitárgyaltuk,az én procimon sem látni semmit,így benne vannak az ilyen jellegű x-akták is....Ezt azért nem nevezném elcseszésnek,ráadásul minden megy gond nélkül...de láttam én is már szétvágott,szétbarmolt procit
-
Gtaati
őstag
válasz daveoff #12902 üzenetére
Helló! Én csak azt tudom mindenkinek tanácsolni, aki belefog hogy egyre kell figyelni h nem szabad feszíteni a kupakot vágáskor, és vágáskor is úgy vágni ha nyákot ne sértsük meg, lehet egy apró feszítés stb amitől elpattan a nyákon vezető sáv és nem is látszik és valamelyik része megáll a cpunak, vékony pengével körbevágni szépen és utána kézzel mozgatni a kupakot h engedjen a ragasztó de ezt is csak alapos körbevágás után mert h asok ragasztó fogja adott ponton még, akkor fel lehet szakítani a nyákot fóliát stb és akkor is hasonló károkat tudunk okozni mint a feszítéssel! hát röviden az én véleményem erről!
-
szeva000
addikt
válasz daveoff #12902 üzenetére
...még jó,hogy van itthon a kis notim,meg még egy q9550-es dög...még ha nagyon kell előhozom a C2D gépet is....
Hááát azért én is kissé ideges lettem,mikor nem indult a gép (az a baj,hogy én a cégnél is 10-20millás elektronikákkal játszadozok,így már rezzenéstelen arccal vészeltem át )...de azután kivettem 2ramot és jó lett.....Én szért számoltam a lehetséges veszteségekre is,de szarul esett volna nagyon,ha vennem kellene másik procit....Az nekem is majd most menne fizetéskor.... -
bandika0626
senior tag
válasz daveoff #13210 üzenetére
De abban még a HT is benne van és mégis kevesebbel beérik.
Javítok: de elég sok példány van ha nem is az összes.
Nekem a 3570K 4.5-höz 1.3V kér. Ez előzetes eredmény mert még nem tudtam kitesztelni, hogy mennyi az annyi.[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
bandika0626
senior tag
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz daveoff #13273 üzenetére
Az LLC Level 1-nél lesz a legkisebb drop. A level 5-nél pedig a legnagyobb. A level 1-et akkor ajánlják ha már olyan mértékű a tuning, hogy a legkisebb vdoop is végzetes lehet(fagyás, újraindulás). De kisérletezgetni kell az LLC-vel mert kinek melyik opció a használható az adott feszültségen illetve az adott offset beállításnál.
A "nem ajánlott" kategória a LLC Level 1. Mert ilyenkor előfordulhat hogy a beállított vcore feszültségét "túllövi" ezért melegebb lehet a proci. Stablilitás miatt és hogy a legkisebb vdroop jöjön elő. De ha Level 1-re állítodd nem lesz baja csak megfelelő hűtés kell a procira ha már magas vcore-t állítasz be.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz daveoff #13275 üzenetére
Ha nem nyomsz rá túl nagy tuningot, akkor mehet akár level 5-el is, mert terhelésnél többet droppol, de alapjában kevesebb feszt tol oda neki az elején, de bármelyiket is választod ki kell tesztelni, mert a nagyobb drop azt jelentheti, hogy beesik a fesz az alá az érték alá, ami már nem elég neki, akkor fog hibázni.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
kovsol
titán
válasz daveoff #13361 üzenetére
Mikor kijött a BF3 iszonyat szarul ment HT -val és nem azért mert kevés az fps, hanem a frame latency ugrált. [link]
Ezt azóta próbálták foltozgatni patchekkel. Ilyen hátrányokról van szó, nem pedig, hogy na most esik az fps jelentősen a HT miatt.May the Force be with you!
-
Cole86
senior tag
válasz daveoff #13365 üzenetére
Na jót kérdezel, én sem tudom.. szerintem nincs olyan játék ami ettől gyorsulna, igazán max 1-2fpst és az is már ilyen 80-100felett..
A HT-add a legtöbbször pár fps-t plusz azokban a játékokban amik ki tudják némileg használni ,de ott is előfordul ugrálás, illetve a legtöbbnél konkrétan bezavar és kevesebb az fps. Linkelhetnék teszteket, ahol mutatják is, de a legtöbbnél átlag ill max fps-t mutatnak.. kevés helyen minimum fps-t.. az lenne pedig az érdekes..!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz daveoff #13379 üzenetére
Találtam egy lementett képet. cpu 4300Mhz -en ment csak, GPU 1200Mhz és valamelyik dlc -s mappon volt mérve nem emlékszem melyiken, itt 65-70%.
Ultrán szoktam játszani, de nem 4xAA hanem csak 2xAA és így szokott lenni 60-110 fps között, átlag 80-85.
i7 CPU kihasználtságot kár hasonlítani, mert a windows a HT magokat is teljes értékűnek veszi, de valójában jó ha 10-20% hatásfokkal üzemelnek a teljes értékű maghoz képest, így nagyon csalókat.(#13382) Winne én meg nem szoktam nézi a cpu kihasználtságot amíg a gpu maxon teker. Na meg neked gtx 680 van és nem 7870. És lehet nem is ugyan azon a térképen néztük.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz daveoff #13386 üzenetére
hwinfo64 is a windowstól veszi a kihasználtságot és nem veszi figyelembe, hogy a HT magok gyengébbek Jól tudjuk, hogy az i7 nem kétszer erősebb mint az i5. Majd ráveszem magam és beállítom én is a programot és akkor mindig látom a kihasználtságot.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest