Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • boskorelli

    tag

    Sziasztok.

    Remélem tud valaki segíteni.

    A problémám:

    A fiammal szeretnénk játszani "multiban" (Fortnite) 2 pc-n, de random időközönként kifagy a játék, ( van hogy minden körben, van hogy 3-4 meccset is tudunk menni.) megáll a kép, én is és mindenki egyhelyben mozog majd kis idő múlva kidob az alábbi [hibaüzenettel] vagy "internet connection lost" hibaüzenettel. Sőt már az is elég ha az én játszom és a másik gépet bekapcsolja a fiam, abban a pillanatban nálam reszeltek is.... És fordítva is.
    A hiba jelentkezik akkor is ha csak a gyerek játszik magában
    A neten fellelhető összes játékkal kapcsolatos javítási módszert ( verify, plusz fájlok letöltése) megpróbáltam de semmi eredménye, újra telepítettem a játékot mind2 gépen, és semmi Vettem egy routert (Asus AX 3000 v2) de semmi eredménye.

    Csodafone 1gigás netünk van, lakáson belül Cat6-os kábelekkel, a sávszélesség 800 és 1000Mb között van mindegy melyik tesztelős oldalon nézem.
    A játékon belül alacsony pingünk van, majd egyszer csak a bejövő "adatforgalom" megszűnik. Kifelé úgy néz ki hogy kommunikál a gép de befelé nem kap "adatot", a háttérben egyéb letöltések és stb-k... nincsenek.

    Ezek a problémák a UPC --> Csodafone modem csere után kb 1 -1,5 hónappal kezdtek jelentkezni.

    Esetleg még egy dolog, bár nem hiszem hogy sok köze lenne hozzá de VGA csere is volt az "új" VGA-m egy bányából jött. Bár ezt kétlem hogy köze lenne hozzá.

    Mi lehet a hiba? A Fortnite-os csoportban már írtam ott tanácsolták, hogy jöjjek ide hátha.

    Előre is köszönöm. És bocs ha Off.

    A sikeres üzlet után illik értékelni!

  • boskorelli

    tag

    válasz boskorelli #1051 üzenetére

    Esetleg ez hátha jó támpontnak: [jelszintek]

    [ Szerkesztve ]

    A sikeres üzlet után illik értékelni!

  • megaandrew

    tag

    válasz Roland-87 #1050 üzenetére


    Jelen pillanatban ez a helyzet. Még a képeket se nagyon akarta feltölteni. Én se engedném el, ha tudnám, hogy ez még mindig nem jó, laikusként meg elhittem, mikor azt mondta a szerelő, hogy az előző (még a fehér) modem döglött meg és az okozta a hibát, meg felrak egy szűrőt és már minden szuper lesz. Bár már erősen csütörtök késődélután volt, ez érződött a "szakin"... :D Mit értesz azon, hogy zajos? Mi okozhatja? Valami zavarforrást keressek a kábel környékén, vagy érdemes lenne minden végpontot földelni? Bár a padláson is van néhány toldás és kábelből is hagytak rá rendesen.

  • Roland-87

    aktív tag

    válasz megaandrew #1053 üzenetére

    A feltöltés is túl magas, valószínű ez okozza a nagyobb bajt. A zajos vonallal max annyit tudsz tenni hogy házon belül átnézed a kábelt hogy nincs-e rajta sérülés, törés, illetve ahol toldás van ott megnézed elég szoros-e a csatlakozó, ha nálad minden rendben van akkor valahol tőled távolabb van a probléma, lehet akár egy hibás erősítő is az utcában, jelentsd be a hibát újra és a szerelővel közöld hogy rosszak az értékek a modemben, innentől az ő dolga, mert sok minden okozhatja, majd ő kideríti. Földelni nem kell külön semmit külön, és nem is oldaná meg a jelenlegi problémát.

  • human374

    tag

    Sziasztok!
    Debrecen mellett lakunk egy kis faluban és manapság nagyon gyakorivá váltak az áramszünetek. Homeoffice-ból dolgozom, ezért szeretném - amennyire lehet - stabillá tenni az itthoni hálózatot.
    Beruházok egy szünetmentes tápegységre, amin a Telekomos router, egy Juniper switch, egy HP microserver és a kamerarendszer fog lógni (a céges laptop elvan saját akkuján).
    Így áramszünet után legalább azt nem kell megvárnom amíg minden felbootol, de ez a könnyebbik oldal.

    Viszont az internetkapcsolat stabilabbá tételére vagy redundancia kialakítására lenne esetleg ötletetek?
    Ami a fejemben jár:
    - Ha a Telekomos router áramot kap a UPS-ről, azzal gondolom még nem vagyok sokkal előrébb, mert valahol az optikai kábel az itthoni routerünktől egy aktív hálózati eszközbe fog futni, amit ugyanúgy érint az áramkimaradás. Viszont fogalmam sincs, hogy ez jellemzően hol van. Az utcában?
    - Debrecenben még tartalék megoldásnak mobilnetet osztottam telefonról, de a mai áramszünet alatt tapasztaltam, hogy 0 térerő volt, gondolom a torony is kapta.
    Van értelme másik szolgáltatóval beszélni? Esetleg máshol lenne a torony vagy hasonlók? Eleve nem túl combos a Telekom jelerőssége... ez lenne a harmadik téma:
    - Van arra valamilyen megoldás hogy a háztatőre antennát tegyek valamilyen készülékkel ami SIM-et kezel és WiFi-ként szórjam a lakásban? Ez lehet már nagyon vad elképzelés :D :D de a remény hal meg utoljára :D

  • Roland-87

    aktív tag

    válasz human374 #1055 üzenetére

    A szünetmentesítés mindig jó és erősen ajánlott is, bár nem tudom mekkora kapacitású UPS-t vettél amire ennyi mindent rákötöttél, de ha csak egy átlagosat akkor tudnod kell hogy ez így max néhány perc áthidalására lesz elegendő, és mint írtad az internet nem csak rajtad múlik, nekem is mentesítve van a hgw de ennek ellenére ha áramszünet van akkor megy a net is. A mobilnet jó megoldás lehet, de mint írtad városban főleg, ugyanúgy érintheti az áramkimaradás az adott cellát (adótornyot) is. Utána kéne járnod hogy a közvetlen környezetben a 3+1 szolgáltatónak milyen a hálózata, hol vannak az adók és azokon milyen minőségű a hálózat, természetesen megoldható a külső antennás mobilnet is, lehet kapni 4/5G képes routereket amelyekre antennát is köthetsz, de ezeknek az ára is elég húzós, és még az antennák illetve az azokhoz vezető kábel sem olcsó mulatság, de az még mindig nagy kérdőjel marad hogy melyik szolgáltató mobil átjátszója szünetmentesített.
    Én vidéken élek és itt a semmi közepén egy domb tetején van az adótorony amelynek van szünetmentes áramellátása is, így áramkimaradás esetén is tovább működik a mobilnet egy ideig, de sok helyen tapasztaltam ennek ellenkezőjét sajnos.

  • xyzikeee

    aktív tag

    Sziasztok,
    Az alábbiakban kérném a segítségeteket:
    Új építésű 2 db ikerház, 2-2 lakással, az utcában elvileg nincs kiépítve Telekom hálózat.
    Az internet szolgáltatás a vidanet kábelén (koax) keresztül megvalósítható.
    TV szolgáltatást nem tud a Telekom így nyújtani mert csak a netre vannak leszerződve a vidanettel. ( Bérlik a hálózatot)
    Időközben az egyik lakó beköttette a kábelsatnet szolgáltató által a netet+TV-t.
    A 2. lakó igényét a telekom visszadobta, mondván nem megvalósítható a bekötés.
    Mi próbáljuk átköltöztetni a meglévő telekomos szolgáltatásainkat az új címre, eddig még nem ütköztünk akadályba, de csak az Internetet tudják átvinni ( vidanet kábelén keresztül)
    Itt jön a slussz poén:
    Vidanet ügyfélszolgálata:
    A műszaki kollega bejegyzése a szomszéd lakására vonatkozóan:
    "Társasház, a kábelsatnet megelőzött minket, betáp és belső hálózat kiépítve, nem fér el még egy kábel."
    Tehát elvileg nem lesz megvalósítható se a telekom se a vidanet részéről szolgáltatást létesíteni az új címen.
    A telken belül el van vezetve a föld alatt az optika és a koax egyaránt. Az utcáról jövő kábellel lehet a probléma szerintem.
    Ilyenkor kihez lehet fordulni?
    Kinek a feladata a több szolgáltató lehetőségnek megtermtése az ügyfelek számára?
    Előre is köszi!

  • sziszi-fuszi

    senior tag

    válasz xyzikeee #1058 üzenetére

    A társasházé. (Közös képviserlő tud eljárni.)

    Mi alá kell írás?

  • Trolee

    aktív tag

    Sziasztok!
    Milyen vezeték nélküli netet ajánlanátok?
    Egy új utcában lakunk ahol idén még tuti nem lesz vezetékes hálózat, ezt szeretném áthidalni.
    Van egy kisebb szolgáltató, mikrohullámú nettel, de elég drága, 80/10-et tudnak 9500-ért.
    Tudnátok jobbat ajánlani, vagy ez a reális így?
    Jelenleg Telekom-nál van 2 mobil előfizunk, ott milyen lehetőségek vannak?
    Köszi. :R

  • gregory91

    senior tag

    válasz Trolee #1060 üzenetére

    Nekünk régebben 10 megás net volt olyan 5000-6000-ft ért(invitel).

    Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

  • attilav2

    őstag

    Anno a kilencvenes évek végén a pcx magazinban (gamer újság) volt egy cikk a tvnet kábelenetes internet szolgáltatóról. Ők úgy oldották meg társasházakban hogy nem volt az előfizetőknek saját kábelmodeme hanem a társasház padlásán/tetőterében elhelyeztek egy nagy kábelmodem szervert, a lakásokig pedig utp-t húztak ki. Mára már a társasházakban is van visszirányúsított koaxiális hálózat és mindenkinek saját modeme van. Viszont a saját és munkatársam tapasztalata is az hogy a társasházakban több probléma van a kábelnettel, mint kertes házas övezetben. A társasházi kábelnet problémák kiküszöbölésére gondoltam a régi tvnet-es megoldás 'reboot' 'újratöltve' verziójára. Azaz lenne egy kábelmodem szerver a legalsó vagy legfelső szinten és onnan optikát(ftth) húznának a lakásokba. Ha jól tudom az optika lehet passzív is, így csomó áramot megspórolna a kihagyott erősítőkön a kábelnet szolgáltató. Ezzel a megoldással kiküszöbölhető lenne az a tipikus társasházi koaxiális hálózatokra jellemző probléma hogy mivel túl közel vannak a lakások egymáshoz, ha valaki egy hibás(vagy rossz minőségű) készüléket dug a koaxra azzal a fél ház hálózatát hazavágja. Ha ilyen megoldást létesítenének a társasházakban a kábelnet szolgáltatók az vajon árban vetekedne a teljes koaxiális hálózat optikára cserélésével (most vegyük példának szegedet ahol koaxon szolgáltat a telekom)?

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • garga01

    senior tag

    válasz attilav2 #1062 üzenetére

    Megoldható lenne, de szerintem ebbe nem nagyon fektetne egyik szolgáltató sem, csak a teljes cserébe. Mert ez megint csak "foltozás" lenne, meg a legdrágább az ügyfélnél lévő végponti munka.
    Az exUPC, most Vodának van ilyesmi amit írsz a a 29-es körzetben RRoG technológiával.
    Ez hasonló elgondolás, mint a Digi FFTH megoldása, csak gondolom itt hiába raknának le egy db kábelmodemet a padlásra, akkor azon a sávszélen osztozna mindenki. Optikán másképp megy, gondolom ott egy lépcsőháznak nagyobb sávszélt adtak/adnak a saját elosztó ONT-nek.

    Szerk.: Egyébként a Youtubeon láttam olyan videót, hogy Németországban behúzzák az optikát egy ház aljába és ott van egy kisebb DSLAM, az előfizetőkhöz meg VDSL-en megy tovább. Gondolom ott a bontás miatt, meg drága v túl macerás lenne az előfizetőkhöz behúzni az optikát. Persze VDSL-en a sebesség is kevesebb.

    [ Szerkesztve ]

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

  • attilav2

    őstag

    válasz garga01 #1064 üzenetére

    csak gondolom itt hiába raknának le egy db kábelmodemet a padlásra, akkor azon a sávszélen osztozna mindenki.

    Ezt úgy gondoltam megoldani hogy lenne egy kábelmodem szerver(nem sima lakossági kábelmodem), ami pl egy 10 emeletes panelnál állna 60db kábelmodem kártyából, illetve kártyahelyből, ha bekötnek egy új előfizetőt akkor a szerverbe raknak egy kábelmodem kártyát ami az adott előfizetőhöz tartozik. Végig lenne optikázva a 10 emeletes panel, a földszinting ahol a lakásokból az optikák a kábelmodem szerverbe mennének, ahol minden előfizetőnek lenne egy dedikált kábelmodem slotja. Így lehetne tartani az ígért sávszélességet. Lehet hogy így át lehetne alakítani(viszonylag alacsony költségen) a társasházi övezetekben a szegedi koaxos hálózatot fullos ED3.1-re, vagy ha arra nem is, akkor legalább a 200mbites feltöltést elérhetővé lehetne tenni, hogy ne csak szőregen legyen meg ez a lehetőség.

    Arról nem is beszélve, ha beoptikázná a T a 10 emeleteseket akkor ha valamikor a távoli jövőben, legyen kb 5-10év, a teljes koax hálózatot optikára cserélik, akkor addigra már az aprómunka(az efi végpontok beoptikázása) már rég kész lenne, és elég lenne csak a társasházak alagsorába behúzni az optikát és rákötni a házak optikai hálózatára.

    [ Szerkesztve ]

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • garga01

    senior tag

    válasz attilav2 #1065 üzenetére

    Az a baj, minden ilyen foltozás, főleg efi oldalon drága, nem menne bele a Telekom, meg egyik szolgáltató sem. Majd ha az egészet cserélik, akkor.
    Ezzel a kártyás megoldással meg az a baj, kell neki a hely, társasház folyosón nem olyan triviális a telepítés szerintem (tűzvédelmi okok miatt), plusz ez akkor vagy a lépcsőház közös órájáról fogyasztana (de akkor meg XY jogoson panaszkodna, h ő nem fizeti más modemjének áramfogyasztását), vagy akkor külön óra kellene neki, annak megint elég jó díja van új mérési pontot kiépíteni. (Mert a társasházban bár az óra előtti közös vezeték a ház tulajdona, de a mérő már a elosztóé, plusz ő építhet ki mérési pontot is.). Nem olyan olcsó ez, mint amilyennek tűnik. A Telekomot nem érdekli ennyire a koaxos dolog... Előbb kéne amúgy is a még az xDSL-es településeket "rendbe rakni".

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

  • Roland-87

    aktív tag

    válasz garga01 #1066 üzenetére

    Szerintem az egész ott elmegy, hogy a legtöbb előfizető már alap elvárásnak tekinti a wifi routert, így a szolgáltatók ma már kizárólag csak hgw-t adnak a szolgáltatás mellé, melynek része a wifi, és ez jellemzően a modern wifi6 szabványt is támogatja, most attól tekintsünk el milyen minőséggel képesek ezt nyújtani, de ez lett a standard, a modemkártyás megoldással pedig vagy az előfizetőnek kéne saját routert vennie, és sokan már itt kiborulnának, vagy pedig még ezen kívül azt is a szolgáltatónak kéne biztosítania külön, a két eszköz meg szerintem drágábbra jönne ki mindkét fél számára.
    Ezen felül amit írtál még külön probléma, egy ilyen modemközpont létrehozáshoz engedélyek kellenek és a lakók beleegyezése, elég ha 1-2 technofób megfúrja és már nem lehetne létrehozni, pedig amúgy az alapötlet jó lenne, rengetegszer okoz zajosodást az hogy előfizető a házon belül gányolja a kábelt, nem ritkán mindenféle erősítőket kötögetnek be ami miatt aztán az adott szegmensen belül változatos anomáliákat tudnak okozni, és ezeknek a feltárása sem egyszerű a szolgáltatóknak, volt ilyenben részem, több hónapon keresztül random de főleg az esti órákban beszakadó jelszintek és használhatatlan net képében, rengeteg hibajegy és eredménytelen feltárás után sikerült egyszer rajtakapniuk és akkor be tudták határolni honnan jön a zaj, ott az egyik csak tévével rendelkező idősebb ember a házától kb. 100 méternyi koaxot húzott fel a kerthez tartozó szőlősor végén található nyári faházához, de mivel ilyen távon a jelszint nagyot esett így betákolt egy aliról rendelt erősítőt, ez a visszairányt szó szerint agyonütötte, de csak akkor amikor használta azt.
    Én támogatnám ha a koax kábel be sem menne a házakba hanem csak egy lan kábel amire ha akarok kérhetek szolgáltatói routert, vagy köthetem akár a sajátom aminek alapból híve vagyok.

  • attilav2

    őstag

    válasz Roland-87 #1067 üzenetére

    "Én támogatnám ha a koax kábel be sem menne a házakba hanem csak egy lan kábel amire ha akarok kérhetek szolgáltatói routert, vagy köthetem akár a sajátom aminek alapból híve vagyok."

    Ez magánházas környezetben elég nehezen megoldható. Kellene egy fűtött helység a kábelmodem szervereknek, mondjuk 60 házanként kellene egy szerverszoba, a házakhoz meg optikával kellene kiállni, ennyi erővel lecserélhetnék az egész hálózatot optikára, szóval ez nagyon nem érné meg. Inkább társasházaknál van realitása a ház belső hálózatának beoptikázására + egy közös helységben kábelmodem szerver(paneleknél erre jó a szárító helység, kerékpártáróló, stb).

    [ Szerkesztve ]

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • attilav2

    őstag

    Az is lehetséges megoldás lenne a koax optikásítására, ha az invinetwork bérbeadná az optikáját a telekomnak Szegeden, ahogy pl a Telekom bérbeadja az optikáját a Vodafone-nak. Pl: Pár ezer Ft felárért a szegedi Telekom előfizetők választhatnának hogy koax helyett optikán veszik igénybe a Telekom szolgáltatásait, ott ahol az invinetwork optika elérhető.

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • attilav2

    őstag

    Egy kis nosztalgia, a PC-X magazin 1998 5. és 9. havi számában írtak a TVNET-ről.

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • attilav2

    őstag

    válasz garga01 #1064 üzenetére

    Az exUPC, most Vodának van ilyesmi amit írsz a a 29-es körzetben RRoG RFoG technológiával.

    Közben gondolgokodtam, RFoG-ggal elvileg egyszerűbb megoldani. Tehát a panel házak belső hálózatát beoptikázná a T, az előfizetők kapnának egy optikai szálat a koax helyett meg egy RFoG mininode-ot, a kábelmodem maradna. Az alagsorban/földszinten meg a ház belső optikai hálózatát egy Edge-QAM készülék ültetné a koax felhordó hálózatra. Nem kell akkor kábemodem szerverekkel bohóckodni.
    Itt szegeden van csomó 10 emeletes sávház meg pontház (panel) ezeknek a koaxos belső hálózatát kellene először optikára cserélni, majd kicsit felpiszkálni a DOCSIS felhordó hálózatot hogy melegyen a 200mbit/s uplink legalább a paneles övezetekben.

    A másik megoldás(nem tudom mekkora realitása lehet ennek, bár tény hogy nem igényel akkora beruházást mint az RFoG-osítás) hogy megegyeznek az invinetworkkel vagy a digi-vel hogy a T-s net és TV mehessen az optikájukon. Megmaradnának az alapáras koaxos csomagok, de mellette, az idegen hálózaton szolgáltató vodafone net csomagjaihoz hasonlóan, lennének "Telekom Vario FTTH" csomagok, amik néhány ezer ft felár leszurkolása mellett lehetővé tennék hogy a telekom szolgáltatásait a konkurencia optikáján vegyük igénybe. Szerintem nem ördögtől való ez az elgondolás sem, hiszen pl adsl esetében is megoldották több internet szolgáltató ráengedését a regionális inkumbens szolgáltató telefon hálózatára.

    -||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

  • garga01

    senior tag

    válasz attilav2 #1071 üzenetére

    Ehh elgépeltem, köszi a javítást.
    Ez mondjuk már járhatóbb útnak tűnik. Habár itt is van akkor +1 eszköz, amit üzemeltetnie kell a szolgáltatónak.
    Ez a másik szolgáltató hálóján adni meg megegyezés kérdése. De amilyen szelek fújnak, nem hinném hogy a T és a Digi oda v vissza ilyet csinálna. Persze ha lenne ilyen, az még nagyobb versenypiacot teremtene, végső soron jó lenne az ügyfeleknek.

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

  • evko

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lehet nem támába vág, de minden szolgáltató topicjába nem szeretnék szemetelni.

    Szóval, XV. kerületben lakom, digi a szolgáltató. Szerintem drága.
    Nekem elég lenne internet, nem kell TV, se telefon, se semmi...

    Esetleg valakinek van ötlete sima internetről, melyik lehetne olcsóbb ,mint a digi?
    Vagy ilyen nem létezik? :)

    Üdv :DD

    --- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---

  • garga01

    senior tag

    válasz evko #1073 üzenetére

    Azt kéne tudni mi van még nálad. Vodafone, Telekom oldalakon üsd be a címed, ha az nem segít esetleg hívd fel telefonon és kérdezd meg.
    De a Diginél sztem egyik sem olcsóbb. Meg pl. ha Telekom VDSL-en ad 20-50 Mb/s körüli netet, 100% nagyobb pinggel mint a Digi optikán, az meg hiába olcsó ha hatalmas visszalépés :D

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Új hozzászólás Aktív témák