Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Laraxior #1896 üzenetére

    Szerverekbe szánták ezt a felépítést ami ezeket a procikat jellemzi. Ez miatt a magokat és az L3 gyorsítótárat ez a mesh köti össze. Igen nagy hátránya hogy egy szálon ez miatt lassabb mint az asztaliak alapból. Ezért kell a mesht is húzni hogy behozza a lemaradást.

    SkylakeX-re (7980XE) vonatkozóan ezeket tapasztaltam:

    A mesh/cache 3-3.2Ghz-re húzható. Külön van rá fesz 1.1-1.2v között érdemes max használni, ez felett csak az áramot zabálja.

    Ha a ramot akarod húzni 3600-4200 között van a max de inkább csak 4000. Ahhoz kellhet adni extra feszt a system agent-nek +.350v-+.400v, ez felett már degradálódhat.

    B-die nálam szarul ment, pontosabban lap nem támogatta rendesen, el sem indult vele csak előre beállítva de úgy is arányaiban gyenge eredményt ért el hiába volt kiélezve jó időzítéseken. Hynix DJR-t használok most, az időzítésekben igen gyenge de közel azonos eredményt ad mint a B-die alacsony időzítéssel.

    Proci nálam 1.16v-on ment 4.5Ghz-et HT nélkül, 1.18v-on HT-vel. Játékoknál HT felesleges 10+ mag felett, kevés dolog használja ki és csak a hőt termeli.
    Ha a lapot támogatja gyárilag az ECC-REG ramokat akkor azokat is használhatod akár új biossal is ki bios moddolásal. (csak SkylakeX támogatja az ECC REG-et!)
    Nálam Asrock vcore auto-t hagyva 1.25v-ot állít be ami nem vészesen több, baja nem lesz tőle. 1.35-1.4v a max ami már épp határeset, én ennyit már nem adnék neki, hiába van nagyvíz, plusz párszáz mhz-ért többszáz watt extra fogyasztás nekem nem éri meg.
    4500 all core az olyan középút, bár lehetne talán kevés maggal gyorsabbat több maggal kevesebbet, én nem szórakoztam vele még.

    AVX2 és AVX512 szorzók is vannak, még nem kisérleteztem ki. 40 és 35-re állítottam be (-5 és -10 a 45-höz képest) Mindenképpen ajánott már az elején levenni talán AVX offset néven van, akár mindkettőt 10-el és később emelgetni fel.
    OCCT tesztet SSE módban így ki lehet tesztelni a max órajelet, aztán később hozzáálítani az AVX-et mert AVX módban többet fog enni és ronthat a stabilításon is ha túl magas. AVX512 meg horror 4Ghz felett, legalábbis nálam olyankor extrém módon fűt és zabál (600w+)

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák