Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kzolee216

    aktív tag

    Szeretnék teljes stabil UV szintet elérni a 9700K processzorom alatt all core 4.6 ghz alatt úgy, hogy nyerek rajta pár celsius fokot lefele.

    Ebben kérném a segítségetek.

    Eddig azt hittem eltaláltam a szintet, de tévedtem. Alaplapom egy Gigabyte Z390 Gaming X, amit körülbelül fél éve állítottam be a következők szerint:
    Vcore: Normal
    Dynamic Vcore: -0.050
    Minden más beállításhoz nem nyúltam.

    Időnként észrevettem, hogy magától elrestartolgatott a gépem, amikor hosszabb időre magára hagytam (azt hittem a gyerek nyomogatja ki, de az eseménynaplo beigazolta, hogy nem :D ). Havi szinten 1, max 2x. Elmúlt napokban gondoltam kipróbálom a Cyberpunkot, ami körülbelül 10 perc alatt teljesen kifagyott. Hozzá teszem játékok és tesztek alatt soha nem volt problémám, úgy 1x se fagyott ki soha, csak most a fenti game esetén, így is kezdenék újra finomítani a beállításaimon.

    Átállítottam a Vcore értékét 1.200-ra manuálisra, majd az offset-et visszaállítottam 0-ra. Ezzel így a rendszerem random dobálta a BSOD.

    Visszaállitottam a Vcore ertékét auto-ra, ami minden problémát megoldott, Cyberpunk tökéletes, viszont a hőmérséklet is emelkedett körülbelül 8-10 fokot.

    Arra tudok gondolni, hogy az üresjarati feszültségem nem volt elég, ezért történtek a fentiek. Elég amatör vagyok a mostani tunningoláshoz, de erre lenne talán jó az LLC? Ha igen, akkor mire ajanlott beállítani? A legagresszívra, a leggyengébbre. Gondolom a legagressziv alatt kettővel már lehet jól müködne a dolog. (Most nem vagyok otthon, de ha ez lenne a probléma futok ott egy kört)

    Ha nem ajánlott az LLC, akkor valahogy a delid fele fogok kacsingatni.

    Default bios beállítások alatt amúgy a proci bele belekacsingat a 75 fokba egy Noctua NH-U14S hűtővel. A pasztázással nincs probléma, 3 hónapja 3 különböző pasztával próbáltam és végül a Noctua gyári pasztája került rá fel, az nyert nálam a terhelésnél mért legalacsonyabb hőmérséklettel. Gépház jól szellőzik, 5 venti pörög benne és a 3080-am is maximum 63 fokos benne teljes terhelés alatt.

    Köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák