Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz HSM #76043 üzenetére

    Sok helyen félreértelmezted amit írtam, azokat most nem javítgatom ki egyenként, csak pár dologra reflektálok.

    "A felbontásra igenis komoly szükség lehet többféle munkánál is, míg a betekintési szögekre és pontos színvisszaadásra jóval szűkebb feladatokban van szükség."
    Szerinted. Szerintem meg az erőforrások pazarlása szar kijelzőket gyártani azon elv mentén, hogy "úgyis csak Excel fut majd rajta".

    "...egyszerre nem lehet jó mindenre. Ahogy néztem, elég komoly plusszfogyasztás (néhány W plusszban egy üresjáratban, közepes fényerőn összesen 6-7W-ot fogyasztó gépnél, mint pl. a T420-am, BAROMI SOK)."
    Valóban, nem lehet jó mindenre. A kijelzők amikről beszélsz, pl 6bit, tn, és mellé még legtöbbször alacsony felbontású okádmány, egész pontosan nem jók semmire. Ad képet a gép, nem mondhatja a user hogy hibás, kb ennyire alkalmasak.
    A legtöbb embernek azért jó a trágya, mert elképzelésük sincs, milyen a jó, vagy legalábbis nem túl szar kijelző.
    Mikor hordtam magammal a T, aztán a W500-at, mindennapos szitu volt, hogyha valaki a vállam fölött meglátta, odajött megkérdezni, hogy wtf, de jó a kép. Mondanom sem kell, mi volt az ő laptopjaikban. És ez egy mai szemmel phos kategória pedig. Ennek fényében azt mondanám, hogy szerintem az emberek beáldoznának némi üzemidőt azért, hogy lássanak valamit abból, amit néznek. Főleg most, hogy itt van pl a Core M, tehát az ultramobil CPU-k a régiek teljesítményének többszörösét tudják töredék fogyasztással.

    "Másfelől egy színkomponensenként 64 árnyalatot tudó panel (összesen 262 144 különbözőszín) azért nagyon messze van a monokrómtól. "
    Papíron ja, a valóságban pedig megnyitok akármit, amin van színátmenet, és fogom a fejem a sávosodástól.
    Dafak. Telefonon sem akarok ilyet látni, nemhogy egy business gépen.

    "A mobilokat, tableteket a vicc kategóriájú hardverükkel kár ide venni, van bennük egy alig fogyasztó vas, és egy hatalmas akku, aminek gyakorlatilag semmi más dolga, mint a kijelzőt etetni."
    Nem kár. Sőt ide is kell venni, mert teljes egészében tartalomfogyasztásra szánt eszközök.
    A noti pedig a fogyasztás mellett tartalom alkotására is alkalmas kell legyen. Vágod, képminőségben nem kevesebbet kéne tudnia az ide szánt kijelzőknek, hanem többet. Szerencsére felfelé tendál manapság a dolog, egyre több laptopban látni normális kijelzőt, de még mindig túl sok a borzalom.

    "Én úgy gondolom, néhány speciális terület kivételével semmi pluszt nem hozna a jobb kijelző. "
    Én meg úgy, hogy az elképzelhető összes felhozható felhasználási mód esetén (kivéve a csukott kijelző, torrent vagy webszeró) csak és kizárólag pluszt hoz, elhanyagolható vagy csekély hátránnyal.
    Lehet dolgozni szarral is, értem én, a legtöbb irodában így is van, de azért mégis, na... van más út is. Nem, nem a külső kijelző.

Új hozzászólás Aktív témák