Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csemege86

    tag

    válasz tocijozsi00 #3664 üzenetére

    55U7QF. Egy hónapja van meg, és összességében elégedett vagyok vele. Nagyon szép a képe, egy furcsa jelenséget leszámítva, amit nem tudok mire vélni. PC-ről átvitt jel, 2160p dolby vision film fájl, minden lejátszóval: a sötét jeleneteknél a fekete és a sötétszürke ilyen szemcsésen, hangyásan jelenik meg. Az az érdekes, hogy egy világos jelenetnél ez nem látszik a kisebb sötét részeken. Ott mind a világos, mint a sötét árnyalatok nagyon szépek, egységesek. De egy összességében sötét jelenetnél ez a szemcsésedés nagyon feltűnő. Viszont pl. teljesen homogén, full fekete képernyőn (pl. film vége stáblista) megint tökéletes a fekete.

    Ezt mi okozhatja? A fájllal van a gond, vagy PC hardverrel, vagy van esetleg valami külön beállítás a tévén, amivel ezt lehet javítani?

    (Ez nem az a jelenség, mint amikor a fekete árnyalatai ilyen koncentrikus körökben "hullámzanak"; mint egy hőtérképen az árnyalatok. Bocs, nem tudom jobban megfogalmazni, ti biztos tudtok erre szakzsargonokat. Szóval olyan is van, de az alacsonyabb felbontású film fájloknál gondolom természetes. De a fent említett hiba 2160p-nél furcsa nekem.)

    Andris

Új hozzászólás Aktív témák