Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 14adam

    addikt

    üdv
    Homokfúvó gép építésén gondolkodott már valaki? illetve van olyan aki beleásta magát a témába?
    Ismerőssel most szeretnénk házi célra építeni egyet. Lincos kompresszorokat néztünk,300l/perc körüli szállítás,10bár és 100literes tartály,kezdésnek.
    Van jelenleg itthon egy házi kompresszor,30literes tartály,kb 5bár max teljesítménnyel,levegő szállítást nem tudni. Kaptam kölcsön két fajta homokfúvó pisztolyt hozzá. Vettem kvarchomokot és valamikor a napokba leteszteltük. Meglepően "jól" szedte,mondjuk egy komplett autónak nem állnék neki :D Kikurt hamar elvérzett a kompresszor,amíg megvolt az 5bár nem is volt baj,de ugye a kicsi tartálynak köszönhetően gyorsan el is ment az erő,szinte folyamatosan járt a kompresszor de nem bírta visszatermelni a megfelelő mennyiséget.
    A kérdésem az lenne,hogyha a lincos tartályához hozzácsapnék még egy 50literest mondjuk,akkor nőne a szállítási kapacitás? Illetve mivel a villany nem számít (eon-os ismerőssel csinálnánk,olcsón kapja a villanyt :D )
    Mi lenne ha a két kompresszort közösíteném és egyszerre menne? Visszafogná a kisebb kompresszor? Vagy van valami visszacsapó szelep,hogy nem töltené fel a kiskompresszort is annyi levegő nyomással mint amekkora mondjuk a lincosba lesz? Mert pl ha feltöltődik annyira,akkor meg nem fog tudni elindulni,kivéve ha közbeiktatok egy kisebb puffer tartályt neki
    150 körül szánnánk a kompresszorra. 300k körül vannak azok a kompresszorok amik már 500liter/percet képesek nyomatni.
    Dugattyús kompresszor a nyerő sajnos,a csavaros kompresszorokat irgalmatlan pénzekért adják,viszont ott 100%-os a hatásfok és annyi levegőt szív be mint amennyit ki is tol,dugattyúsnál kb 70%.
    Természetesen idővel vennék hozzá egy nyomásos tartályt és egy normális szórófejet

    Ha van erre topic akkor egy linket kérnék :) köszönöm

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák