-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjani81
senior tag
Üdv. Na megkaptam a teufel szettet és kicsit értjetetlenül állok a subjához. A kis hts 10 es polk olyan szinten leszólja a maga kisebb teljesítményével hogy kamillázok de nagyon. Ez a teufel majd 2x akkora teljesítményű 25 ös helyett 30 as tányér van benne de semmi. Ez ennyit tud szerintetek vagy valami nem ok vele vagy esetleg járatni kéne? Bár nem is tudom
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
_Yanou_
csendes tag
válasz álmodom? #73050 üzenetére
Rendben. Esetleg nincs valamilyen köztes hdmi earc átalakító tv és a Házimozi közé? ez jó lehet?
https://netdigi.hu/eARC-HDMI-2-0-Audio-Extractor-4K-HDMI-Audio-Splitt
A jelenlegi házimozi arc támogatott, de 7 éves. Az új tv érzékeli hogy arc eszközt az arc portba csatlakoztassak, de 5.1 nem megy át.[ Szerkesztve ]
Be Cool, Play Pool!
-
félisten
válasz tothjani81 #73051 üzenetére
A Polk sok tekintetben a Klipsch-el van rokonságban/ versenyben, jó kis cuccokat gyárt, ne lepődj meg ezen
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
_Yanou_
csendes tag
Szerintetek ez alkalmas lenne?
https://netdigi.hu/spd/2158/4K-HDMI-Switch-2-port-2-in-1-Out-HDMI2-0b-Switcher
5.1 nem működését okozhatja hogy a régi házimozim csak arc a tv pedig már earc? A régi Samsung TV csak sima arc volt ott ment az 5.1
választ köszönöm[ Szerkesztve ]
Be Cool, Play Pool!
-
tothjani81
senior tag
-
félisten
válasz tothjani81 #73056 üzenetére
Vagy igen, marketing.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
jambiyya
őstag
válasz tothjani81 #73051 üzenetére
Mit értesz az alatt pontosan, hogy leszólja?
Amúgy igen, jól sejted, a hangja javulni fog, amennyiben használod. -
álmodom?
kezdő
válasz _Yanou_ #73060 üzenetére
A leírás szerint ez inkább akkor jó ha a tv nem tud eARC-ot...
Szerintem jobban jársz ha inkább egy olyan erősítőt veszel ami tud eARC-ot, de mivel a subwoofered nagy eséllyel passzív, így azt is le kell cserélned aktívra, amennyiben az nincs beépítve.
Kíváncsiságból kérdezem, hogy néznek ki nálad ezek a beépített, csak bontással eltávolítható hangszórók? -
tothjani81
senior tag
válasz jambiyya #73059 üzenetére
8 hetes próbaidőkot biztosít a Teufel. Használgatom persze tegnap ahogy megjött hagytam kicsomagolva pihizni kicsit majd hajrá teszteljük. A többi komponens az teljesen jónak hat. Kicsit használom és majd elválik
-
tothjani81
senior tag
Fontos kérdés! Milyen szett az ami a Heco Victa Prime 702/202/102 jelenlegi szettemhez képest jobb hangminőségre képes? Jött a Teufel halgatgatom írták hogy a hang járatás után valamennyire javulni fog de nekem valahogy nem jön be a hangja. Jön ez a Black Friday mizéria lehet lecsapnek valami jó kis 5.0 vagy 5.1 szettre. Keretnek olyan 500-700 k jelölnék. Pl vélemény a polk Signature dobozokról vagy a Focal Chora dobozokról? Ki mit ajánlana. Vagy a Heco következő szettje az Aurora. Az erősítő Pioneer SCLX 71.
-
Khaosz55
addikt
válasz tothjani81 #73064 üzenetére
Már írtam, kinek mi tetszik. Ezért nagyon fontos, hogy bemész egy házimozi vagy hifi boltba és meghallgatod, zenével, filmmel. Az alapján tudod legjobban eldönteni. Pl extremaudio, octogon audio, stb. rengeteg bolt van. Tuti megmutatnak mindent ami a pénztárcádhoz passzol. Én max sub-ot vennék meghallgatás nélkül. Én is vagy 10-15 féle hangsugárzót meghallgattam (közel sem az összeset amire kíváncsi voltam) és amiket a tesztek olvasása közben nagyon favorizáltam kb az elsők között esett ki.
Ezért meg kell hallgatni, rá kell szánni az időt! Tuti mindenhol segítenek, érdemes saját kedvenc zenét vinni, és azokkal hallgatózni és meglátod megtalálod amit tetszik.
Rá kell szánni az időt.[ Szerkesztve ]
-
Zsömica
aktív tag
Netdeponál most van akcióban egy 5.0 Klipsch RP szett - 500párezerért..., azzal tuti nem lőssz mellé..!
-
proci985
MODERÁTOR
hang jaratas nem fog javulni a hangja, az arra kell, hogy kifuss az elallasi idotol. kuld vissza, ha nem mukodik.
az emlitett klipsch rp szet jo.
btw arban az emlitett Heco is kb ez az 5-700k koruli keret, szoval en elorelepesre nem igazan szamitanek. a Teufelek meg gagyik, az nem olyan meglepo.
mire nem eleg a Heco?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tothjani81
senior tag
Hmm. Lehet átbillentem oda ahová nem kellene. Lehet elköltök kitudja mennyit és nem leszek előrébb csak anyagilag hátrébb. Meghalgatok azért egy Klipsch dobozt de lehet csak annyit teszek hogy a kis hts 10 et lecserélem egy 12 esre oszt csókolom. Hogy mire nem elég a Heco? Na ez jó kérdés végülis m8ndenre elég csak variálok kb feleslegesen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz tothjani81 #73069 üzenetére
lehet. neztem a helyi araikat a dobozaidnak, kb a klipsch (nem P) szeria is ennyiert megy. ha tudasban is ekorul van, akkkor ez az a pont, ahol jellemzoen eleg sok penzt kell kolteni minimalis elobbrelepesert.
-
-igu-
addikt
válasz proci985 #73068 üzenetére
"hang jaratas nem fog javulni a hangja, az arra kell, hogy kifuss az elallasi idotol. kuld vissza, ha nem működik"
Ez erősen faszság. Ha tényleg nem igaz a bejáratás miatti változás, akkor mi volt az indokod ellene abban az időben, amikor még nem létezett a hifi kereskedelemben a jelenlegi szabályozás az elállási idővel kapcsolatban?
Olyan ok-okozati összefüggést vázolsz fel, ami értelmetlen és rosszindulatú.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
VoidXs
Topikgazda
Erősen igaz, a gyártók/eladók faszsága, de előfordulhat az az eshetőség, hogy a hallásunk ismert hibái miatt egyesek tényleg azt hiszik, hogy kell bejáratás. Miután a hifisek minden baromságot kitalálnak, mert rendszerint ötletük sincs, mit hallanak, 50-50% az esélye mindkettőnek.
Annyi igaz, hogy valóban van bejáratás. Mérhető, tehát tényleg igazolt, viszont ott a bibi, hogy ez az első 10 percben megtörténik, és sokáig nem használt hangszórókon újra megesik, mert befeszül a perem. Viszont órákig, napokig, gyanúsan a visszavételi időig tartó bejáratásra soha nem volt bizonyíték, olyan teszten sem, ahol hónapos/éves hangszórót vakteszteltek frissen bontottal.
Jöhetsz azzal, hogy de hát profi integrátorok újramérik a rendszereiket akár félévente, ez viszont nem a hangszóró miatt van. Az akusztikai kezelés szokott elrohadni (például hangversenytermekben 5-10 évente az egészet cserélik), illetve a díszletet szokták annyira szétpakolni, hogy teljesen más lesz az akusztika.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
válasz tothjani81 #73069 üzenetére
Nekem van eladó hangfalam irtam privátot
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
VoidXs
Topikgazda
Egy olyan iparban, ahol úgy demózzák az eleve bullshitre épülő idióta kábeleiket, hogy közben hangerőt vagy egyenesen tracket váltanak, a demóvideókban meg erős EQ van, ott milyen alapon vársz tisztességet bármelyik eladótól? Teljesen megalapozott volt a feltételezés, ezek az emberek nem érdemelnek semmi bizalmat.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-igu-
addikt
válasz VoidXs #73076 üzenetére
De akkor tényleg, amikor még nem volt hatályos szabályozás az elállás joga, akkor is ez volt az ok?
Most az, hogy a bejáratás az a hangfalé vagy a füledé, teljesen mindegy. Mi volt az indok pl. 30évvel ezelőtt?A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
VoidXs
Topikgazda
Ugyanez. Ha sokáig hallgatod, megszokod, és nem érdekelnek a hibái. Nem veted meg helyből, ha nem tetszik a demó, hanem adsz neki esélyt, és máris elvitték a pénzed.
[ Szerkesztve ]
-
Remi1234
aktív tag
JBL 250 p subot mennyiert hirdessem meg? Kb 1 hetet volt hasznalva, azota konzol tartokent funkcionalt.
PSN ID: RemiFungus
-
félisten
Én csak ajánlani tudom a Monitor Audio Bronze 500 szettet [link] mellé van most használtan
AVX -en.Klipsch SW 112- 150ezer körül.
Vagy a fenti Klipsch, ha szereted a hangzását..[ Szerkesztve ]
-
tomisanzero
tag
Üdv. Beton panellakásban a szomszédok nyugalma érdekében lehet valamit elkovetni, azon kívül, hogy lejjebb tekerem a hangerőt? Teljes belső hangszigetelés nem opció, mert albérlet. Valami olcsó, egyszerűen kivitelezhető, később eltávolíthato dologra gondolok inkább.
-
proci985
MODERÁTOR
korabban foleg amiatt volt, mert az ember fule megszokja, es annyi penzert ennek igy kell szolnia, hiszen ertenek hozza. jelenlegi szabalyozassal az elallasrol beszelunk. 30 evvel ezelotthoz kepest egyebkent nagyon sokat tisztult a terulet, reszben digitalis atvitelnel gyorsabban kibukik a hazugsag, reszben otthon olyan eszkozeink is vannak amikrol 20 eve almodni se mertunk.
egyebkent vannak rendes kereskedok es gyartok is
tomisanzero: nalam a subok egy idoben szeken ultek, es este10 utan siman aramtalanitottam oket 100Hz vagas melett. szonyeg (faliszonyeg) is jo hangszigetelesre.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz VoidXs #73081 üzenetére
Annak ellenére én végignéztem, hogy hasonlóan vélekedem Gidionról. Itt kivételesen arról van szó, hogy a gyártás közben az anyagokban maradt feszültségek idővel csillapodnak, vagy megszűnnek, ez miatt kissé módosul a hangjuk. Ez azért egy reális dolog, te is említetted feljebb. Az már valóban irreális, hogy többszáz órákról beszélnek állandóan. Meg kábelbejáródásról, meg az alkatrészek bejáródásáról... Meg még annyi reális, hogy ezek közül mindegyiknek picit (vagy nagyon) más hangja van, ízlés dolga, ki mit választ, attól függetlenül, hogy nagyjából tudjuk, milyennek kellene lennie mondjuk a frekvenciaátvitelnek, ideális esetben.
Amúgy az évek alatt (én is hi-fi hívő voltam) folyamatosan egymás után ábrándultam ki a f@szságokból, mert szinte semmit nem találtam valósnak. Az tény, hogy fizikailag a leggyengébb láncszem a hangsugárzó (legyen az fejhallgatóba építve, vagy hangdobozba), és ezen múlik a legtöbb, a többi részegység szerepe nagyságrendekkel kisebb. De igazából azóta "jöttem le" valóban a hifi őrületről, mióta a saját szórakozásomra elkezdtem DAW-ban (Reaper) audió fájlokat szerkeszteni (régi felvételek feljavítása, főleg), és ezzel kapcsolatos videókat nézni, meg oktató anyagokat olvasni. Egy-két tucat videó után a bennem élő hifi világ Bábel tornyaként omlott le, szinte hallottam a robajt is. Ez a tevékenység megerősítette azt a bennem régóta meglévő alapgondolatot, hogy a legfontosabb, az a hanganyag maga. Mióta meg keveréstechnikai videókat is nézek, az audiofool-ok elég sok "bölcsessége" fennhangú röhögést vált ki belőlem. Mikor elkezdenek térről, meg mélységről, meg hangszínpadról beszélni, aztán az igazság meg az, hogy az élőben készült (sztereó mikrofonozott) felvételeken kívül minden úgy szól, ahogy a technikusok, meg a hangmérnökök kikeverték. Ráadásul a legtöbb hangszer még csak nem is sztereó, a keverőpulton válik azzá. Panorámázás, mid/side processing, delay, reverb stb...
Nagyon szeretem pl. Dan Worrall videóit és magyarázatait, az egyik videójában az egész mizériáról egyetlen mondatban meghatározta a lényeget: If it sounds good, it is good.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #73086 üzenetére
Mivel a legnagyobb hangszóró igényli a leghosszabb bejáratást.
A most nálam lévő tesztalany szubláda nullkilométeresen érkezett, 8-10 napig egyáltalán nem figyelem a hangját, az éles teszt majd december elején lesz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tothjani81
senior tag
Akkor elképzelhető, hogy az enyém is javulni fog? Tegnap meg nem mertem hajtani kicsomagolás után hagytam páramentesítődni es csak visszafogottan teszteltem. Ugye 30 a tányér és nagyon merev a pereme. Hajtogassam és javulhat? Hát 8 hetem van hisz a teufel ennyit biutosít a tesztelésre.
-
BBéci
legenda
válasz tothjani81 #73088 üzenetére
Nem elképzelhető, hanem biztos. Száznál több szubládát teszteltem 1999-óta, mindegyik vadiújnak változott a hangja. Méghozzá előnyére.
Valamelyik német magazinnak, talán HiFi Test, évekig referencia szubládája volt egy dupla hangszórós Teufel.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Khaosz55
addikt
Én az vettem észre, hogy kb 1-2 óra alatt megvan a változás, persze normálisan kell használni. Utána már csak minimális a változás, én már nem tudtam kimérni mikrofonnal.
-
-
proci985
MODERÁTOR
ha par ora alatt nem lett jobb akkor nem valoszinu
az a Heco meg lehet egyszeruen egy jobb set
-
tothjani81
senior tag
Na köszi mindenkinek. A Heco szépen felre rakva. De 8 hetem van tesztelni gondolkodni. De szerintem 1-2 het alatt eldől a sorsuk.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz tothjani81 #73093 üzenetére
Én a youtube-n egy 18hz-es videót finoman ráengedtem pár percig. Látni fogod miért ha kipróbálod. De kis hangerőn kezd, mert a szoba másik feléből szeded össze a membránt.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
szente
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Onkyo TX-NR 686 erősítőt, amihez az előző tulaj nem adta a bemérő mikrofont.
Leginkább sztereóban szeretném használni 3.1-es kialakításban, hátsó hangfalak nélkül.
Érdemes a mikrofont utólag pótolnom? Kezdőként beállítottam úgy, ahogy a fülemnek szimpatikus...
Neten nem igazán taláni hozzá való típust, nagyrészt csak utángyártott Audyssey mikrofonokat. Ezekkel érdemes foglalkozni, vagy csak a gyárilag hozzáadott MIC-5000 típus a jó?[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz tothjani81 #73095 üzenetére
Első körben, hogy nem hibás-e (pl beleér-e a lengő a mágnesba és karistol), másod körben nincsen sok frekvencia ráküldve egyszerre. Szinte semmit nem hallasz, csak a mozgást látod. Persze egy rendes bejáratásnak nem felel meg, ahhoz idő kell.
[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
válasz Quqesz #73097 üzenetére
Hát kipróbáltam. Eszméletlen ja hang nuku de a Shaggy szőnyeg szálát a szubrés ami ezen ugye alul van felborzolta. Nem súrol mozog a tányér brutálba és hihetetlen mennyisegű levegőt nyom meg majd 2 méterre is pedig csak kb 60 %ig toltam a hangerőt. Nem értem mi a baj miért nem akar nagyot szólni.
-
Quqesz
nagyúr
válasz tothjani81 #73098 üzenetére
Na képzeld el ezt a 115sw esetében a 38-as pizzakorongal.
Valami beállítás lesz ott. Gain max-on, vagy 120Hz-en? Phase nullán? A bejáratás amúgy kell neki. Állítsd be, hogy zene esetén is menjen a sub és hallgas zenét sokáig, ne nagy hangerőn.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest