Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz lajthabalazs #21565 üzenetére

    :) Azért azokra is költöttek ám szép összegeket, kis értékű és borzasztó drága egyenirányítók, pufferkondenzátorok formájában. :))

    Semmi új nem derült ki, egyszerűen egy időben magyar fórumokon hájpolták, aztán meg nem annyira, a képességek, tulajdonságok változatlanok. :)
    Az a helyzet, hogy egy HiFista szemszögéből az ilyen egyszerű(nek tűnő), valójában bonyolultabb kapcsolások, integrált áramkörös erősítők szalonképtelenek. Pedig rengeteg pozitív tulajdonsága van, az egyszerű elkészítésen túl is. Pl. egy hőmérsékleten van az egész chip (diszkrét elemekből összerakva sosem), eléggé egyformák a IC-be beépített alkatrészek (még ha nem laser trimmed, akkor is). Maga a kapcsolás, ha megnézi valaki az adatlapját, teljes mértékben megfelel egy átlag AB osztályú erősítőnek, mint amiket pl. borzasztó drágán, elszabott NYÁK-okkal a Naim mai napig nyomat. Így hát racionális indok kevés van. És a hifiző nem is tudja ellenőrizni a különbségeket, továbbmegyek, nem is kíváncsi rá, és ez jól is van így. Szubjektív műfaj ez, erős érzelmi kötődésekkel. :)

    Általában valami izgalmasat kell hozni, akkor biztos jól megy majd.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák