- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz Tabika #11600 üzenetére
El kellene dönteni, hogy sztereó vagy 5 doboz kell. Az előző három hozzászólásodnál kétszer változtattál véleményt.
A centernek a frontokhoz hasonlónak kell lennie, ezek a kicsik nem képviselnek túlzottan magas minőséget.
A linked megint nem jön be, de van egy Link gomb a hozzászólás írásakor, azt használd!
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Tabika
tag
válasz szaszlaci #11601 üzenetére
Elnézést!Nem változtattam véleményt, csak mint egy lehetőséget írtam!De azt tudom ,hogy úgy szeretném összehozni a dolgot ,hogy egy pár álló hangfal és mellé egy mély!A lényeg ,hogy most házimozim van egy Sony Dav-dz20!Ami nekem nagyon tetszik az a Yamaha NS-50E efelé húz a szívem, ez mellé gondoltam még egy mélynyomóra,meg persze kellene egy erősítő is ezekhez!amúgy ez volt a link:[link]
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Tabika #11602 üzenetére
A Yamahák jók is lehetnek az árukért. Meg kell hallgatni, meg esetleg vinni valakit, akinek zeneileg jó a hallása. Szóval ne hifibuzi legyen feltétlen, hanem mondjuk zenész.
Nem hinném, hogy ezt zene alatt tönkre kellene tenni egy mélynyomóval.
Mozihoz kell, viszont nehéz lesz olyan erősítőt találni, ami sztereó és rendelkezik szub kimenettel. (Lehet a hangfalkimenetet is bekötni a szubba, az erősítője kiszedi a neki kellő jelet, de az nem a legjobb.)
Az 5 csatornás erősítő lenne a kézenfekvő, csak azért apénzért sokkal jobb sztereót lehet kapni.
Kérdés, hogy mozira mennyire jó egy sztereó rendszer. Sokan azt mondják, hogy élvezhető. Szerintem nem az. Egyén válogatja. Viszont ahhoz a többi doboznak is a fronthoz hasonlónak kell lennie, azok a kicsik nem túl jók.A Sonyval meg jobb óvatosan bánni. Lehet jó is, meg nem is.
-
szaszlaci
addikt
-
törölt tag
válasz Tabika #11604 üzenetére
Üdv!
Érdemes lenne időt és energiát rááldoznod arra, hogy elmenj a hozzád közeli nagyvárosba, keresnél egy üzletet, ahol minőségben meg hallgathatnád az ott kiállított hangfalakat. Bele kóstolhatnál a Heco, B&W, Wharfedale, Yamaha, Infinity, stb hangzás világába. Ott eldönthetnéd, melyik márkájú hangfal tetszik a legjobban és ez már adna egy támpontot a használtak közötti keresgéléshez. Használtakból elég széles kínálat van, pár éveseket vehetsz az új árának harmadáért, viszont a minőségük még semmit sem romlik. Ha sértetlen, jobban megérik, mint az új.
Remélem, boldogulsz majd
Üdv! -
törölt tag
válasz szaszlaci #11607 üzenetére
Üdv!
Amit megvesz, azt meghallgatja. Ha boltban meghallgatja a különböző márkák termékeit és talál köztük jót, akkor könnyebben eldöntheti, mit keressen, ergo: ha hall egy jót pl Yamahából, van esély rá, hogy amit kiválaszt megvételre, az is jó lesz. Erre próbáltam utalni.
Üdv! -
kovacstibor79
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja a kezembe kerűlt a házimozim sub hsz-e, nevezetesen egy Braun (672-es). Megnyerő a hangja, pedig még csak egy nagyon kezdetleges próbadobozba van betéve egy 80W-os MNC suberősítőve az oldalán.
Így utólag is köszönöm Shalaffi fórumtársunk tökéletes munkáját!
-
-
shalafi66
veterán
válasz szaszlaci #11561 üzenetére
A GD-t rosszul értelmezed. A hangszóró pedig még mindig nem használható b-reflex dobozban, így a leírás némi átfogalmazásra szorul.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
válasz szaszlaci #11530 üzenetére
Miért, a felső oktáv nálad dobozfüggő?
Mellesleg a gondok biztosan nem ott vannak, a gond, főleg keresztezés körül jelentkezik, mivel a magashsz már nem, vagy alig használható ott, ahol a mélyközép már nem, vagy alig elviselhető csak a középtartomány kisebb hibái miatt.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Bishoop
tag
Szeretnék venni egy hordozható mini hangfalat, ami akkumulátorról is megy(lehetőleg 1,5 V-osokkal) Tud valaki olyan helyet ajánlani, ahol ilyesmit lehet kapni, esetleg konkrét típust?
Beérem alsó és középkategóriásokkal is, tújzottan mélyen nem akarok benyúlni a pénztálcámba, max 3000 Ft-ot akarok erre költeni ! -
szaszlaci
addikt
válasz Bishoop #11613 üzenetére
Szia. Ez mini cerkával megy. Itthon is kapható.
Van ilyen is.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok.
Erről a subról mondanátok nekem valamit? Mekkora ládába érdemes rakni? Egyáltalán van-e értelme?
Köszönöm. -
szaszlaci
addikt
válasz stevewonder #11617 üzenetére
Szia,
T-S mérés megy? Mérődoboz valahol 15-20 liter körül lehet. Szeretek mindent megmérni, aztán dobozt kitalálni hozzá.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
stevewonder
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
válasz stevewonder #11619 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom, hihetőek-e az adatok.
Olyan program nincs, ami megmondja, mi kell neked, viszont ami megmutatja, hogy fog viselkedni, akad.Reflexet szerintem ne vesd el, olyan nincs, hogy "reflex-hang", csak elrontott b-reflexnek a rossz hangja.
-
szaszlaci
addikt
válasz stevewonder #11621 üzenetére
A reflex ugye mindenképp hangosabb, de attól még a zárt nem lesz rossz.
Csak a megadott paramétereket használhatom (ahol egyébként megcseréltek valamit a jóságok környékén). Ez szerint a 20-25 liter elég kicsi, szerintem (bár erről fogalmam sincs) az autó mély emelő hatása (cabin gain) is nagyon kevés lesz, hogy elég alacsony alsó határt érj el vele.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz stevewonder #11623 üzenetére
Azokkal az adatokkal valahol 100 Hz fölött már elkezdett csökkenni az átvitel. De ugye a kocsi ráemel, de ennyit nem hinném.
Az is az előnye egyébként a b-reflexnek, hogy tudod a hangolást változtatni, és pontosabban kocsihoz illeszteni így az átvitelt.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Ibituba
aktív tag
Megkaptam a várva várt terveket. Azt hiszem nagy fába fogom vágni a fejszémet de nem zavar! Már csak egy halál pontos és precíz asztalost kell találnom aki mond nekem egy kedvező árat.
-
őstag
válasz kovacstibor79 #11629 üzenetére
Van bútor asztalos,épület asztalos és hangfal asztalos
Bátyám is asztalosnál dolgozik de inkább venne nekem hangfal dobozt mint sem építene.
Pedig én is játszadoztam már a gondolattal.Üdv:Attila
-
Ibituba
aktív tag
válasz kovacstibor79 #11629 üzenetére
jövö hézen mutatom meg neki a beméretezett terveket és meglátom mit mond tudja e vállalni. egy biztos pontos preciz munka kell igy én is ott lennék bár ő csinálná de ha valami mégis szar lenne benne akkor nem hibáztatnám érte. jövö héten majd kiderül bevállalja e. és persze mennyiért. meglátjuk. szerintem amugy nem egy bonyolult hangfal ( nem a fenéket nem)
-
Osynho
addikt
Üdv!
Van egy 30cm-es Mac Absolute subbal szerelt reflex ládám, amit Mack Attack 4051-el hajtok (2 csatorna hídban). Az a gondom, hogy nem vagyok teljesen elégedett a láda hangjával, kicsit pontatlannak találom és kicsit mintha "elkenné" a hangokat. Persze ez sok mindentől lehet - azt hiszem -, de azon gondolkodtam, hogy érdemes lenne-e egy másik ládába tenni, esetleg zártba. Szerintem nem jó a konstrukció, 2 reflexcső van a dobozon, lehet, hogy ez a baja. Van valami ötletetek? -
szaszlaci
addikt
válasz Osynho #11633 üzenetére
Meg kellene mérni! Elképzelhető, hogy zárt dobozban jobb eredményt adna ilyen szempontból.
Fero, megcsinálnád, ha már így belejöttél az építésbe?
-
Turbina33
senior tag
Sziasztok!
Szórakoztunk ma egy kicsit ezzel a SAL 2610F-el.Annyit csináltam,hogy a közepeket leválasztó belső részeket kivettem,igy teljes (~50L) térfogatban müködik a kettő.A hangolást 45-50Hz körülire tettem.A szimulációk szerint igy egyfajta nyújtott hangolást kaptam,40 Hz körüli f3-mal és egy 3dB-es kiemeléssel 100Hz körül.A mély helye még nincs lezárva,szerencsére van egy jó nagy könyvem,ami a célnak megfelelt.
Azt kell mondjam,hogy szerintem igy jobban szól - a lehetőségekhez képest -,mint az eredeti mélynek mondott zajkeltőjével.A hangoláson még finomítani kell,a dobozt pedig merevíteni,mert szét akar hullani A terhelhetősége megfelelő,50W körül própáltuk és nem akart még kiesni a membrán. A hangváltóval nem foglalkoztam,mert az eredeti magas nem jó semmire,jelenleg egy 4,7-es kondi van elé kötve.Kap egy normális magasat majd.(DT100~Dx25)
Ha lesz még erre időm,akkor foglalkozom még a témával,hátha lehetne ebből a remekműből hallgatható dobozt csinálni!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
Turbina33
senior tag
válasz repvez #11639 üzenetére
Hát nemtom,ebből high-end dolog lesz,azt meg nem szívesen osztanám meg...
A dobozt hamarosan megcsinálom rendesen,váltóhoz segítségre volna szükségem,amit talán itt megkapok.Valami majd lesz,összehozzuk!"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /
-
őstag
-
szaszlaci
addikt
Na végre valaki megmérte!
Ha hihetünk a mérésnek, elég magas az fs, ezért várható, hogy a csoportfutás rossz lesz alacsonyabb frekin.Azaz nem lesz túlzottan mély.
Első ránézésre 10 liter körüli dobozban, 50-55 Hz-re hangolnám, úgy még elfogadható a csoportfutás, és szimuláció szerint lesz mély hang is.
De ez csak az első ötlet, talán van jobb megoldás is. Meg aztán hallgatni is lehet, hova hangolva jobb.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Yahoo
aktív tag
válasz szaszlaci #11643 üzenetére
Mértem én már ezelőtt is, de akkor mindig hibát dobott arra, hogy a minimumpont lejjebb volt mint az egyenáramú ellenállás. Most újrakalibráltam mindent.
Hétköznapi nyelven mit takar a csoportfutás?
Másrészről ugye említettem, hogy zártnak indult a projekt, az általad is készített 6-7 literes nettóval számolva készítettem el a dobozt, ami már festés híján készen van. Ez bruttó 8,5 literes.
Ezekkel a háttérinfókkal számolva, próbáljam meg a reflexet?
Azt vettem még észre UniBoxban, hogy minél kisebbre veszem a reflexcső átmérőjét, annál kevésbé szól bele a cső rezonanciája az átvitelbe. Gondolom van ennek egy egészséges határa, ahol a portzaj sem zavaró és a rezonancia is elviselhető. Nem?
-
szaszlaci
addikt
A csoportfutás minél kevesebb és minél kiegyenlített kell legyen, ha sok, akár saját magát kioltja a hangszóróból és a csőből érkező impulzus.
Pontos definíciót sajnos nem tudok.7 liter nem az igazi, jobb lenne a 10, de mindenképp próbáld meg, viszonylag hosszabb hallgatásokkal a korrekt értékelés miatt! Hangolás hasonló.
A csövet szerintem a hangsebesség 5 % alatt jó tartani, UniBox-ban az alsó vonal. Zene alatt a 7.5 % alatt is elég, de nekem a halálom, ha hallani a csövet.
Ezek egyenes csőre vonatkoznak, (itt nem hiszem, hogy ez gond lesz).
Aztán lehet a kijáratot ívesíteni, ha tudod, az rengeteget számít, ha mégis zajos lett a cső.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
shalafi66
veterán
válasz szaszlaci #11643 üzenetére
"Ha hihetünk a mérésnek, elég magas az fs, ezért várható, hogy a csoportfutás rossz lesz alacsonyabb frekin.Azaz nem lesz túlzottan mély."
A kettő között nem sok összefüggés van.A méréseknek annyiból lehet hinni, hogy ez a példány, épp ilyen jelenleg, de mivel a hangszórók maguk sokfélék, tetszőleges másik paraméterhalmaz is kifogható.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest