Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N.Ferry

    senior tag

    válasz nuke7 #65824 üzenetére

    nem akarok kötekedni de próbáltad már elolvasni végig az új hsz.-et és egy hsz.-ban válaszolni annak akinek akartál?
    Kicsit zavaró így.

    Walking Dead

  • shteer

    titán

    válasz nuke7 #65824 üzenetére

    Engem nem zavar, az en kerdeseimre nyugodtan valaszolhatsz kulon hozzaszolasban :)

    ..szerintem jónak tűnik

  • Zola007

    veterán

    válasz nuke7 #65824 üzenetére

    Akkor kezdjük:
    "Az aminosav profil nagyon fontos!"
    Az aminosavak mennyisége és "timing"ja fontosabb

    "Sajnos az emésztő enzimek nem tudjak "izolalni" az aminosavakat, ezért mindig a gazda szervezet profiljaban kezdik el a bontást"
    A fehérjelebontásért a bélrendszerben a pepszin (oligopeptidekre bont), elasztáz (elasztint) tripszin (peptidre) kimotripszin (peptidre), aminopeptidáz (AS), karboxipeptidáz (AS), karboxipolipeptidáz (AS)
    Az aminosavakra bontó utóbbi 3 enzim nem szelektív proteáz, a polipeptidáz random hasít, a karboxipeptidáz az első C-terminálison hasít minden peptidet a fehérjelánc elején, az aminopeptidáz pedig az N-terminálison végzi a bontást.
    Ebből kifolyólag az állításod második része helytelen, mivel ahogy írod, nem képesek izolálni és szelektíve transzportálni az aminosavakat, így nem kezdhetik el a bontást sem a szervezet "profiljában"
    Profilról egyedül a felhasználás sejtszintű helyén beszélhetünk. Ha a szintetikus útvonal végén nem áll rendelkezésre minden esszenciális elem, akkor inkomplett a szintézis. Ezért nevezzük a beltartalomban elégtelen mennyiséget adó AS-akat limitáló aminosavaknak.
    Azonban ha vegyesen fogyasztunk olyan forrásokat, amelyek más más aminosavban deficitesek, akkor ezek a limitáló aminosavak komplettálhatók, tehát 2 inkomplett fehérje komplett aminosavprofil jön létre.
    Pl. a zabpehely alacsony lizintartalma komplettálható borsóval, mert az lizingazdag. Tehát ha a zabpelyhedet ízesített borsófehérje izolátummal kevered össze, akkor egy komplettált aminosavtartalmat kapsz
    Az egyetlen feltétel, hogy felszíváskor egy időben legyen jelen a 2 forrás, magyarul együtt fogyaszd és egészséges emésztést feltételezve.

    "Itt sem 99% az egyezés ezért itt is keletkezik Húgysav mint bomlás termek."
    A húgysav minden nitrogéntartalmú vegyület bomlásterméket, teljesen független az aminosav profiltól, a fölöslegben bevitt fehérje is az energianyerés során húgysavat szolgáltat.
    A csirkemell biológiai értéke egyébként 79-84%, tehát közel sem 99. A legjobb valóban a tejsavó hidrolizátum, ennek biológiai hozzáférhetősége és értéke közel 100%

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

  • Woodslave

    nagyúr

    válasz nuke7 #65824 üzenetére

    együnk emberhúst ;]

    "akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

Új hozzászólás Aktív témák