Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andatti

    senior tag

    Adott egy samsung smart tv, (2 éves) de az okosrészével nem vagyok teljesen elégedett...
    a böngésző eléggé gyönge, egy csomó oldalt nem is tud megnyitni, videókat lejátszani... (rendszerint tenisz meccseket néznék stream-en, de arra sem/nem képes... (az internetem névleges sebessége 42 Mbit, mivel mobilnetet használok így nem stabil, de stream esetén csak ritkán akad, ami még belefér nálam, mivel nem szokott gond lenni hosszú távon)
    a youtube lejátszás sem olyan mint pc-n, és a választék is gyérebb, az meg külön macera, hogy pc-n kikeressek valamit és annak a linkjét pötyögöm be a távirányítóval... (pc-n feldob 30 videót, smart tv-n meg 5-10-et)
    Egy android mobilhoz képest az "áruház" választék is igen szegényes...

    Mivel mindigtv-s vagyok nagyon hiányzik egy szöveg nélküli természetfilm csatorna... Pár hete "rákaptam az ustream-re és egyéb mobilon működő stream progikra, /livestream, vintera tv esetleg más google playes stream progik is szóba jöhetnek.../ hogy az azon futó app-ot (több képernyő) megosszam a tv-n... De a mobil nagyon melegszik és az átvitel sem tökéletes, mert többször kockásodik az adás, holott, a mobilon ennek nincs jele...
    A kábeles összekötést kizárom mind a tv-mobil, mind pedig a tv-pc vonalon...

    A kérdésem pedig az, hogy a google chromecast, esetleg a frissebb ultrája (csatlakoztatva a tv hdmi portjához) megoldhatná a gondjaimat? Mivel úgy láttam van rajta google play és 2 Gb memória van benne... Persze az is kérdés, hogy mennyi a szabad hely. De talán a telepítés/törlés sem okozna gondot úgy, mint a smart tv-n, mert ott csak telepíteni tudtam eddig, de törölni nem jöttem rá, hogy hogy lehet.
    Abba már bele sem merek gondolni, hogy rögzítsem, amit a képernyőn látok egy androidos progival, (hasonlóan egy tablethez) mindenféle korlátozás, kódolás nélkül. (mondjuk a mobilomon és tableten levő app avi-ban rögzít, de az is jó lenne akár a tv-hez.) Mert a samsung ezt már kódolja (és majd minden eszköz), hogy másutt ne lehessen lejátszani... Persze a chromecasthoz (szerintem) akkor sem lehet hdd-t csatlakoztatni...

Új hozzászólás Aktív témák