- Yettel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Mobil flották
Hirdetés
-
Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
ma Részletes anyag került fel az internetre a Sony idei középkategóriás telefonjáról, három helyett két hátlapi kamera várható.
-
A virágcsokor mellé hardvert is ajándékozhatunk anyák napján
ph A héten desktop PC-k, monitorok, gamer kiegészítők és házak vannak a kirakatban.
-
Senua's Saga: Hellblade II - Íme a végleges gépigény
gp A folytatás megjelenéséig kicsivel több mint két hetet kell már csak várnunk.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
solena
tag
Nem kötözködni akarok, de szerintem ha fedeles kenyérsütés, akkor jénai Azt még a tacskóban is kapni, szerintem azért nem kapni ezeket a flancos fémsütőket
A kacsasütő jénait nevezik kenyérsütőnek is[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz kmarci25 #3039 üzenetére
Ja, így már érthető, hogy kifejezetten a forma (de azért nem lepődnék meg, ha jénaiban is lenne szögletes forma) Esetleg ez? link
De van ilyen is, jénaiból, csak ennek nincs fedele (de nem lepődnék meg, ha egyébként lehetne hozzá kapni): linkDe egy jó jénainak szintén jók a hőleadási képességei, bár szerintem a legjobb a cserép- vagy másnéven pataki-tál
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz krizmo_ #3043 üzenetére
Persze Lazábbra hagytam a tésztáját, tehát picit több vízzel készült (élmény volt levakarni az ujjaimról). Finom, laza szerkezetű, puha kenyér lett belőle, normális héjjal. A sütési idő első tíz percét nagy hőfokon (230-250, ennyit bír a sütőm), utána lejjebb vettem 190-re, és addig sütöttem, amíg jó színe nem lett. És mivel a jénaiba belelátok, ezért még emelgetnem sem kellett a fedelét, saját gőzében elkészült.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz kmarci25 #3045 üzenetére
Jó, oké, a szőlőlevélen sütött kemencés kenyérnél kevés autentikusabb van, az tuti
Ki miben süt, ezzel úgy vagyok, hogy mindenkinek más jön be. Nekem bőven jó a jénai, mivel nem vagyunk állandó kenyérfogyasztók, így nekem nem éri meg dedikáltan kenyérsütésre beruházni (bár lehet, hogy most hétvégén sütök, megjött a kedvem hozzá, de szombatig még sok víz lefolyik a Tiszán).
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz inf3rno #3051 üzenetére
Én ki szoktam kenni zsiradékkal (ez lehet rendes zsír, vagy ha éppen nincs otthon, akkor margarin) az oldalát, és megpörgetek benne egy fél marék lisztet, hogy nem érintkezzen közvetlenül a kenyértésztával. Bár mi nem vagyunk zsírmentes diétán, így nem tudom, mi lenne a jó neked Izé, sütőpapírral bélelve próbáltad már?
A szilikont meg nem próbáltam soha, tudom, hogy olyan műanyag, ami érintkezhet kajával, de nekem már
tapintásra is meh, így kimarad az életemből.A legtöbb esetben, bármit sütök (tésztát, húst, stb.), az elejét egy picit megküldöm hővel, aztán meg lejjebb veszem. Ez alól kivétel a piskóta, azt egyenletesen 160 fokon sütöm (villanytűzhelyem van), és mielőtt pont kész lenne (látszik rajta, hogy még kábé két perc kéne neki), elzárom, és békén hagyom a sütőben kihűlni Nem is esett még össze
Pizzába én teszek minimális mennyiségű margarint vagy olivaolajat (utóbbit, ha éppen van otthon), és tolok bele érzésre bazsalikomot és oregánót. Szeretek fűszerezni
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz krizmo_ #3058 üzenetére
Ha éppen nincs más. Leszokóban vagyunk róla, mert kezd nagyon ipari hulladékként viselkedni, inkább vaj, zsír meg olaj, ha már lágyítani kell.
(egyébként, van egy sanda tippem, hogy nemakaromtudni, hogy mi van a preferált pizzériám pizzájában)Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz krizmo_ #3061 üzenetére
A kókuszzsírral az a bajom, hogy se illatra, se állagra nem jön be, nem szívesen dolgoznék vele. Meg, nagyon magas a telített zsírsav tartalma, ami koleszterinesként nem egy túl pozitív dolog. Maradok a vajnál, ha tehetem
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz mephi666 #3063 üzenetére
Nem-nem, két külön dolog jellemzően sós-vizes ételeket még hajlamos vagyok margarinnal csinálni, a vajnak van egy tejes íze, ami édesítheti a tésztát (főleg hő hatására).
Margarin: növényi alapú zsiradék.
Vaj: állati eredetű tejszármazék.De értem, mire gondolsz, sokan keverik (szerintem vmi szocialista érából visszamaradt izé)
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz krizmo_ #3065 üzenetére
A koleszterinest úgy értsd, hogy ha nem szedem a gyógyszert, legalább másfélszeresen meghaladja a koleszterinszintem a megengedett határértéket Pedig nem vagyok egy nagy zsírfogyasztó, és még tonnadonna sem
kmarci25: köszi a tippet A Cserpes nem tudom, mennyibe kerül, de szétnézek.
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz krizmo_ #3068 üzenetére
Japp.
Volt olyan időszakom 20 éves korom környékén, hogy igencsak tápanyaghiányosan étkeztem huzamosabb ideig (amikor el kell dönteni, hogy eszel vagy kifizeted a számláidat típusú időszak), akkor valami megborulhatott, és ettől lényegében saját magam termelem a koleszterint túlzó mértékben.Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz inf3rno #3070 üzenetére
Csak akkor képes a papírba ragadni, ha a tészta nagyon körbefolyja. Meg, hagyni kell egy kicsit hűlni, akkor elválik tőle.
A répatorta-recepted érdekel (bár répa helyett valami mást tennék bele, mert egyébként kiver az ízétől a víz, nem jön be)
Pizzának a tetejére már nem teszek fűszert, csak a szószba. Nekem valahogy nem érződik a fűszer a tetején, mintha kiszáradna sütés közben.
Meh, lehet pizzát is kéne csinálni a hétvégén
mephi666: +1 a pennys papírra
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
inf3rno:
Nem tudom, nekem margarinnal (70% zsírtartalmú) sem ragad a tészta. Igaz, én margarinos kikenés után még belerázok egy fél marék lisztet, és csak utána mehet bele a tészta.
Kókuszzsírt talán egyszer kipróbálom, de amit havernál láttam, valahogy nem jött meg a kedvem hozzá.
Tudok az omega-3-ról Csak rajtam már az sem segít koleszterin szempontjából, mivel a szervezetem magának állítja elő a koleszterint, és nem nagyon hajlandó felfüggeszteni, csökkenteni ezt a tevékenységét
A receptet köszi, szerintem almával kipróbálom (ettem répatortát, nem győzött meg, hogy a répát érdemes süteményként értelmezni), mert eléggé jól néz ki gondolatban
Édesítőszeres piskóta: konkrétan cukron, mézen és fahéjon kívül más édesítőszert nem használok (vagy ordenáré mellékíze van, vagy beteg tőle a gyomrom), de hogy állsz a sütőporral? Kicsit segít megtartani a tésztát. Egyébként, az eritrit nem karamellizálódik, a cukor viszont igen, és alapvetően a cukor tartja meg a tészta formáját.mephi666:
ez a recept tipikusan olyan, hogy bazigyorsan megvan tuti, lesz vele egy kísérletem[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz krizmo_ #3087 üzenetére
Kicsit zanzásítottam. Szóval, az egyik anyag, ami a szervezetemben a koleszterin létrehozásában segédkezik, túltermelődik, és ettől van a plafonon az összkoleszterin-szintem: a megengedett maximum 5,1, de nők esetében inkább 4,7 környéke, ha jól emlékszem. Nos, nekem ez az érték gyógyszer nélkül 8,5-9 környékén van; mostanra normálisan, változatosan étkezem, átlagos testmozgással (kerékpárral közlekedem, nem éppen nagyitempóban, nyáron tollaslabda, csakúgyra biciklizés, görkorcsolya, kutyákkal séta, futtató, stb.), most éppen 22,5 értékű BMI-vel (amikor kiderült a koleszterin-problémám bő tíz évvel ezelőtt, akkor 17 volt a BMI-m). Szóval, nálam ez összetettebb probléma, nem az omega-3 és hasonszőrűek fognak kihúzni a bajból. Helyette szedhetek sztatin-alapú gyógyszereket, amik gátolják a megfelelő reduktáz enzimet.
A doki szerint meg az étkezés nincs olyan nagy hatással a koleszterinszintre, mint azt beállítják. Igaz, nálam genetikai hajlam is közrejátszik.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz inf3rno #3476 üzenetére
"Ha már szóba került a hús sütés. Apám próbálkozott malaccal nem olyan régen, és bár piros lett a bőre, de ehetetlenül rágós. Bármi tipp, hogy hogyan lehet jó ropogós bőrkét elérni nála?"
A húst fűszerezés/pácolás/stb. után lefedve sütöd, hogy ne tudjon a gőz meglógni, 160-170 fokon, kábé kg*1,5 óra ideig (vagy kicsit tovább), és mikor ez a része megvan, akkor fedő levesz, és még fél-egy óráig úgy sütni (mennyiségfüggő), hogy tízpercenként meglocsolod a saját levével. Én legalábbis így csinálom, nem volt még rá panasz
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
Napok óta cseszeget a zuram, hogy a túrót mindig elnassolom, pedig sütihez szoktam venni. Úgyhogy, valami túróspite-szerűséget csináltam
Azért linkelés, mert nem akarok kicseszni a mobilnetesekkel:
Egybe az egész
És ilyen szeletelveBa'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz mephi666 #3819 üzenetére
Engem szombaton környékezett meg a zuram, hogy csinálhatnék kalácsot
Ez lett a végeredmény tegnap:A recept már évek óta saját kútfő (eredetileg volt recept, amiből kinéztem, de fogalmam sincs már honnan), éppen ezért, nem túl egzakt, ahogy kiadja. Ami nagyjából azonos mindig: 10 dkg vaj, két és fél tojás, egy csomag szárított élesztő (minő eretnekség, de sima élesztőből is 40-50g), fél-egy mokkáskanál só, érzésre x mennyiségű cukor, tejből annyi, amennyi pont ellepi a durván darabolt vajat (2-3 deci), liszt meg annyi, amennyit kényelmesen felvesz (kábé 30-40 dekával indítok, aztán ahogy adja).
Vajat és a tejet mikróba be, kellemesen langyosra, ne legyen forró. Amíg az melegszik, addig a száraz hozzávalókat összekeverem, majd beleadagolom a két normál tojást, meg egy harmadiknak a fehérjéjét (a sárgáját félreteszem a kenéshez). Normál élesztő esetén annyi a módosítás, hogy a mikrózás befejeztével kezdem az élesztőt elfolyósítani a sóval, a tojásokat a vajas-tejes cucchoz adom, hogy biztosan ne legyen forró, és ezt az élesztőhöz öntöm, és utána adagolom hozzá a szárazat.
Kidolgozom a tésztát, ha kell, adok hozzá lisztet, hogy kényelmes legyen dagasztani, majd lefedve kelesztem. Első körben a duplájára kel, akkor megint átgyúrom, és békén hagyom kelni. Háromszor hagyom kelni (3/4-1 óránként érdemes átgyúrni), és a többi már adja magát. Nekem általában két közepes méretű kalács jön ki.Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz kmarci25 #3833 üzenetére
Hidegen, nagymennyiségben tényleg macera, de ha szobahőmérsékletű, és még fel is van darabolva apróbbra, akkor azért jobban beledolgozható, a kézmelegtől elég jól bele tud olvadni
krizmo: tényleg nem dolgoztam kovásszal, nem az én műfajom (közel sem sütök annyit, hogy megérje csinálnom)
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz krizmo_ #3837 üzenetére
Hát, akkor nem sok témánk lesz, mert a kovász szerintem kimarad az életemből
A kovászos tésztakészítésről nem feltételeztem semmit, mivel nem dolgoztam vele soha. Vajas tésztával már dolgoztam, azért kérdeztem rá, hogy mi a gond vele Egyébként, az olyan tésztánál, ahol csak az a különbség, hogy kovásszal vagy élesztővel készül, miben másabb dolgozni vele?
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz krizmo_ #3842 üzenetére
Kalács, meg babka, szóval, kelt vajas tészták Csak nekem valahogy kimaradt a kapcsolásból, hogy valószínűleg kovászos kelt vajas tészták, pedig már nem is tudom, hányszáz hsz. óta kovászról van szó
De mennyivel másabb dolgozni a kovászos meg az élesztős tésztával?
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
válasz kmarci25 #4191 üzenetére
Epernek tűnt. A koreaiak tudtommal mindent is képesek eperrel enni, meg talán arrafelé nem olyan édes a lekvár, mint itthon. Nem elvadult ötlet (egyszer csináltam japán jellegű bundáskenyeret, amit egy animéből (Shinigami no Ballad) néztem ki: a tojás-tej kombóba vanília-kivonatot tett, és abba mártotta a kenyeret. Ha az ember el tud vonatkoztatni a megszokástól, hogy a bundáskenyér sós, szerintem kifejezetten jó kaja)
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
Nálunk a sima dívott, de abban sem volt sok köszönet. Anyám jól főzött, de a bundáskenyér nem ment neki, felnőttként kedveltem meg.
Csúnyán kevés lesz idén a gyümölcs, még az északi országrészekben is elfagyott a virág a májusi fagyokban. Nem gáz, mert van tavalyról még birs, alma, meg talán anyósomnál is egy csomóminden, csak jövőre legyen termés.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
-
solena
tag
válasz #75501312 #4285 üzenetére
Ne szedd le a bőrt. Akinek nem kell, majd leszedi magának (bár szerintem az egyik legfinomabb része a fűszeres-ropogós bőr).
Egyébként alufóliába csomagolva (az alubatyuba teszel mellé szalonnát, hagymát, ízlés szerinti zöldséget/gombát, fűszereket, stb.) sütőben 160 fokon, sokáig, mert úgy jó, ha omlós Aztán mikor lényegében jól átpárolódott, akkor kicsomagolva forró sütőlapon 1-1 perc alatt mindkét oldalát megpirítod, Akkor nem szökik a szaft.
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
solena
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Suzuki topik
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Apple notebookok
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- NETATMO időjárás állomás készlet eladó!
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- Új állapotú Ubiquiti Unifi G4 Doorbell Pro + Chime dobozában eladó - UVC-G4 Doorbell Pro UP-Chime
- Einhell CC-PO 90 polírozó, 240mm, 90W
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC (HD8927) tejtartállyal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen