Hirdetés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Így készül egy Earfun headset
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
szonni
csendes tag
-
szonni
csendes tag
? Mi a fúratkép?
-
szonni
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szépen haladunk
-
szonni
csendes tag
atyauristen
-
szonni
csendes tag
Kösz a tanácsokat.
A paraméterezés elképzelhetöen münködne,csak hát még rendesen távol van töllem(alapozok Nchelp mester anyagát a bankról).Amugy szerszámokra fel van bontva,melyik több kevesebb időt tölt el vele egyik egy marék másik egy talicska forgácsot hoz le.Egyedül vagyok a mühelyben nincs válltósom,az eszterga mühelyben van pár nyugdíj elötti kolléga -értitek.Mindíg utolsónak hagyom el a céget,ja hogy haggyam majd végez OK biztos tökön rugna érte a tulaj,meg ha valamely szerszám lebarackolja magát?? akkor kuka.A portás marad csak ő viszont már nyudijjas vagy 80 éves,meg a kutya.
A nemiditom el megoldást szoktam választani ,ha hamar lefutna -dél egyóra ,visszaveszek a tolásbol.Nem tudom mitszolna ,ha a gépek 1-2 órával műszak vége elött le lennének törölgetve.
hhmm, azért kösz a idötökért. -
szonni
csendes tag
A saválló anyagok széles palettája felkerül az asztalra,kimondottan vegyipari alkatrészek, a duplex okoz némi gondot,de csak türelemmel lehet bánni vele,na meg a titán az szívás na az hazavágja a cuccot erre még nem találtam gyógyszert-fúrni marni az irodalom alapból olajhűtés-kenést ír-meg a szerszámhoz adott technológiai cd-k is.A savállót iscar 04 es trigon nem tudom bevonatos lapkával 600ford 60körüli tolás az egész jó 50 vastag anyag 3-400 lyukig elmegy,tükör felület(ugy átméröbe 0.3 ráhagyás)-ha titánról van valakinek tapasztalata érdekelne .Szerkezeti acélok de azzal elboldogulnak a szerszámaim 700kN alatti szak szil.Na itt megküldöm a szerszámot-ráhagyás itt is kb 02-03 de nincs is olyan szép a felület -a a rajznak megfelel.
De mindíg sok a furás 200-akár4000 db ig,bánom is hogy marásból elég ingerszegény a fehozatal,az pedíg sokkal jobban éredekel-ne sok vasat csak gyakorlásként faragok el kipróbálok ezt azt -és több, de kevesebb sikerrel.Vagy kétévet még edzek itt .adig elmegyek suliba 2x (me az mocskosus sokba kerül itt meg fizetik)-már álmomban is lyukak jönnek elő-csak nem két lábon. -
szonni
csendes tag
ez meghajt haver"
Titánból csőkötegfalat.és fordulókamrák gyártok.Az biztos h borotva éles szerszám kell,csak VHM szerszámot használok ekkor,de ugy értem hogy 20% át sem birja mint pl acélban,méteres forgács szerszám ki és semmi nem látszik az éleken! de KO ,minden mindegy alapon me már azt nem tudom esetleg legközelebb acélba engedni-a forgácstörés nálam elképzelhetetlen nem álithatom meg több százszor letakarítani a fészket róla-Át állok G73 ra aut viheti Váradi Sanyi éleztetni .Ilyenkor 3-4 egyforma szerszámot is betárazok.
Na nemtudom láttál e már olyan anyagot h robbantásos hegesztéssel (inkább eljárással)30mm titán raknak acélra 30 ti 30 acél ,mint sörön a hab ,...elöször letakarítom róla ti,másik szerszám folyt ugyan ott. -
szonni
csendes tag
még,itt azért van sok titán alkatrész,me azok hajóba (hőcserélő rendszerekbe )kerülnek,aztmongyák nagyon jól birja a tenger vizet.
-
szonni
csendes tag
Na ja,azthittem szabin vagyok,most hívott a Walteres Váradi úr,me a főnök hivta h vegye fel velem a kapcsolatot szreszám ügybe.M64x2 menet lell (természetesen sok) valamibe pontosabban P355GH valami bili acél 40mm mélyen.Na menetet még nem martam
mehetek a Ban oldalra valamit lekoppintani.Valószínü elé kell furni oszt méretre marni..
majd a menetet hhmm[ Szerkesztve ]
-
szonni
csendes tag
válasz zolikaDB #2341 üzenetére
Ok,így már lejön ,és a korrekciót is értem itt csak D lökjek rá +0.05 .Igen már találtam Szabi mestertől egy paraméteres spirál maró példát -a a méretere maráshoz,de még menetmaró példát nem ,remélem rábukkanok és hétfőre meg is értem .
Mikor a török gép után idehozták ezt az EMB 1300 ast közöltem a főnökkel h kérek netet a gépre me azmár volt,a gépek mellet van egy kis "iroda ami az enyém nem zárt,egyéb segítséget nem tudtak adni,suli nélkül nem egyszerü,a lényeg sok fejfájást kiállított már az innen" érkező segítség,nc nagymester Szabiról meg ne is mongyam -
szonni
csendes tag
válasz Angyal Zoli #2367 üzenetére
Mmm, tehát,hogy ki kell -e vagy ki kellett volna ,csak futás közben fog kiderülni.Elég egyértelmű vissza nullába.Köszi.
-
szonni
csendes tag
Csákó
Egy cnc papír Kb(az átlag és nem sokat térnek el egymástól) 260.000 alap +40-60 e vizsgadíj,+igény szerint jegyzetek,oktató demó szoftverek még nagyából 25e ft.És rájön még a bejárási költség ami egyéves futamra heti 3 alkalom kb még 250 ropi...a 600 at súrolja a paksus.
Ha cég iskoláz be nem kell sajnálni,leirja a képzés alapból,meg amúgy se kell sajnálni[ Szerkesztve ]
-
szonni
csendes tag
Üdv Kollégák
Bevések pár gondolatot,néhány témával kapcsolatban ,szo.
Ha majd megtudom oldani feltöltöm a CNC tanfolyás órarendjét elrettentő példának
(vagy átküldöm valakinek aki jobban vágja)
Többek közt -velem együtt-sokan kérdezik mit és mennyire lehet ott megtanulni [Vincotte Debreceni tanf.Mechwart A.].Simán semmit,nagy blama,ide a lóvét ,mi meg heti 2-3 alkalommal el lopjuk az idődet.Bár Szabi lebeszélt volna rólla,mégis belementem,-ugye a cég fizeti,nekm csak az időm vész el.
Ledöbbentem mikor kiderült,hogy szakács,újság kihordó,rendőr meg nemtom kik neveztek be.Vasat csak a méh-telepen láttak,bátornak tartom őket 600 ezret betolnak, a majd lesz valahogyra.Május -júliusig gépet sem látnak[órarend szerint].De munkavédelem tűzvédelem,környezetvédelem az megy 52 téttel
December elején voltam egy hetet a fővárosban az NCT székhelyén ,szerveztek melósoknak egy kis tréninget-na ott le a kalappal ha valaki Sipos Jenő keze alá kerül .Hihetetlen tudással bír,nagy élmény volt.Az egy hét alatt többet tanultam ,mint a tanfolyam társak egy év alatt sem!!Ha valaki CNC tanf.ra készül oda menjen,csak oda.
Na ,a cégnél foglalkoztatnak tanulókat is ,esztegányos+van aki cnc is tanul iskolarendszerben.Ők azok akik valamit összekevernek valamivel
A kezük még 14:00 kor is tiszta[nem e kesztyű miatt] szabályosan leszarnak mindent!Az egyik -elvileg mellém osztották be !szeptember óta a szóválltás a köszönésben kimerűl.
Reggel 6 tól nyomkodja a telefonnyát,de baszki egész nap,ha zavarba jön me bambán nézek rá,simán kimegy az ölltözőbe 1-1órára ,vagy a wc re félórára.A főnök meg megkérdi.ÉRDEKLŐDIK E A KIS TANULÓM!!-úgy félhangon sugtam h azt se kérdezte meg mi ez a nagy akármi itt mellettem[a gépre gondoltam]
El lehet képzelni mekkora a hozzáállás,és vaj mi lessz belőllük.
Ja az utánpótlás[ Szerkesztve ]
-
szonni
csendes tag
Igaz Szabi Felületes voltam
A szakkönyv szerint 8-as átmérőtől elő kell fúrni,ha nem történik meg szo" nos akkor már telibe fúrás .
Én cirka 15-től felfelé monnyuk 40 -ig,betétlapkás v cserefejes cuccokra gondoltam
Ezek szinte csak egész számozásúak,kiv ha colos méretűek.A quatron gyártó szerint akár +0.3 is lehet pl:20.3.A trigon hogy miért vagy sem,már csak+ 0.15 környékére hoza
Vannak [bár ezt ti pontosan meg jobban tudjátok] excenteres alaptartók,meg betétek,amivel asszem +0.4 ig kitolható ,vagyis már fúrhatok 20.25 v 20.28 at majnem megbízhatóan.Maxim igazad van tömör kf.10.2 az 10.2,én csak 0.01 os pontossággal mérek,ezekben lehet bízni.Én fúrtam 10.2 Walter 12xD bh 4 élszalagos fúróval 100 vastag anyagot,valami kovácsolt pogácsa volt,víz legalább 40-50 bár,a be és a kilépő méret szinte századra azonos volt -természetesen előközpontozva,és ilyenkor már figyelek arra is ,hogy 140fokos lagyen a központ ,mint ahogy a fúró is az.
Ezek saját tapasztalatok.De hurrrá péntek!
Úgy két hónapja nagyon hosszúak a hetek.Bevállaltam másodállást,esztergák vannak japó Star Sr meg Sj FMB -vel.nem az én asztalom,de nincs erre felé zseton,rohadt kapitalista világ van!Igyatok valamit,én is azt teszem .Hali.
[ Szerkesztve ]
-
szonni
csendes tag
"kúpot menetet csináltunk" szaga van
-nefeletkezetek meg a katasztrófa manegger státuszról se
-
szonni
csendes tag
Hahó!
nem az a lényeg,h melyik iskola indít cnc tanfolyamot [ me azt valamelyik akreditált képző központ szervezi oda !! ]annak járj utána,h kiket kértek fel szakmai tanároknak,meg mik vannak az iskola műhelyében,érdeklődj ki végzett ott,mit kapott a pénzéért...
nem írtad milyen területről akarsz átnyergelni!?-mint nemrég írtam a csoportban van rendőr meg zenész is..[ok nem ez a lényeg ,hanem nincs előmenetele] megdöbbentett egy -egy kollégát,h a fémfűrész lapnak van tolásiránya !! szóval elég sok lét kell átutalni,nézd meg hova teszed!
-ismét nagyot alakított a kormányunk-aki esetleg még nem hallotta-2012 01 01 től a cégek nem számolhatják el az általuk beiskolázott dolgozói képzési költségét a nemzeti képzésalap számára-tehát nem írhatja le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon