Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mik76

    senior tag

    válasz gbors #156611 üzenetére

    Egy shot az folyamatos mozgo kep egy filmben ket kamera vagas kozott. Hossza jellemzoen fel mp-tol 20-30 perc is lehet. A jelenet(sequence) az mas. Az egy rakas shot osszevagva ami egy bizonyos cselekmenyt mesel el, mint pl a Gladiator vegen a harc jelenet a ket foszereplo kozott.
    Es igen, 2400 az nagyon sok.

    Engem mondjuk nem lepett meg annyira, mert ez a "minden valodi" duma csak a hulyeket celozza meg es eri el. Akinek egy film attol lesz jo, vagy moziban nezesre alkalmas, hogy nincs benne vfx, az egy sajnalatra melto kis szerencsetlen. Ha mar arrol van szo hogy az adott vfx gagyi vagy jo, az mar egy fokkal ertelmesebb vita. A magam reszerol inkabb a sztorira vagyok kivancsi, es vagyunk igy joparan.
    Itt a legnagyobb gaz az az hogy szerzodesben tiltottak meg a vfx cegeknek hogy a vilag ele tarjak a munkajukat ezen a filmen, mert a marketingjuk tele volt csusztatasokkal, meg hazugsagokkal az igaz allitasok kozott. Ez itt az igazi baj.

    Ha 20 snittben csereltek volna ki az egboltot, vagy a kornyezetet, akkor lehet fanyalogni hogy jol van mar... De itt nem ez tortent. Kifejezetten raleptek a gaz pedalra sulykolva az emberekbe hogy igazi practical forgatas volt, aztan persze tobbnyire arrol hogy mi lett vfx elegansan hallgattak. De ez nem volt eleg. Szerzodesbe kellett kotni hogy nem reklamozhatjak magukat a vfx studiok az elvegzett munkaval. Az azert mar mas.

    Egyebkent annyira nem lepett meg, csak ironizaltam. :D

    En is meloztam ilyen filmen meg Mo-on, mielott elindultam kulfoldre.
    Az egyik hires frenchise gyerek szineszei ertek el a pubertas kort, es szinesz fejenkent kb 30-50 pattanast kellett leretusalni egy filmen keresztul. Szep melo volt... Es persze a ceg meg mi meg sem lettunk emlitve a stab listan, pedig a melo tovabb tartott mint a forgatas. Es igen, itt is szerzodes tiltotta hogy a ceg felhasznalja az elvegzett munkat mint referenciat. Kisse verlazito. :)

    Szoval nincs uj a nap alatt. Aki nyitott szemmel nezte a filmet az lathatta magatol is hogy hegyekben all az olyan dolog benne amit nem fognak felvenni, mert draga/lehetetlen/veszelyes/maceras stb.
    Csak ez a kamu marketing mire volt jo, azt nem ertem.

    Ja es egy zaro gondolat. Ez a film az ekes peldaja annak hogy nem kell bedolni ennek a "valodi/practical" maszlagnak, mert mint a pelda mutatja csak reszben igaz, es nem ment meg egy filmet attol hogy szar legyen. ;]

    http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

Új hozzászólás Aktív témák