Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    Tegnap este meló közben/után a 90-es évekkel bővítettem a Spotify dallistámat, most épp az elektronikusabb stílust nyálaztam át, kezdve a korai 90-es techno-tól, az évtized közepi eurodance-en, és rave-en át, a millennium közeli trance-ig.

    Ez utóbbi valamiért teljesen kiment a fejemből az elmúlt 15-20 évben, pedig nagyon szerettem annak idején. Így aztán nagyon megörültem neki, és rögvest le is pörgettem vagy tízszer egymás után, közben beleolvasva az alatta lévő Youtube kommentekbe is (szeretek másokkal osztozni abban a fájdalomban, hogy letűntek ezek az idők, és abban a felismerésben, hogy iszonyat öreg vagyok már). :B

    Péntek éjjel fél kettőkor, sorozatos véletlenek után, a hozzászólások között olyan gyöngyszemre bukkantam, hogy azóta se térek magamhoz. :)

    Human Traffic

    (előzetes 1, előzetes 2)

    Egy extasy trip-be oltott, hihetetlenül ötletes megoldásokkal teli, sodró lendületű, valamilyen áldoku, dráma, komédia szerű cucc a 90-es évek paranoiás, önmagukat és a világ értelmét kereső, emberi kapcsolatok útvesztőiben botladozó fiataljairól, akiket a hétvége, a bulik, és a drogok reménysége tart életben.

    Egész egyszerűen zseniális film. Már csak az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy hogy a francba nem tudtam én erről? :D

    Sok támogató bevonásával, egy akkoriban 25 éves walesi csóka készítette, aki nagyjából maga is átélte a filmet, és ez a casting-nál is elvárás volt. Talán ettől is lett ilyen üde és őszinte alkotás. És elvileg most készül a folytatása.

    Idézhetnék vagy húsz emlékezetes jelenetet, meg végtelenül elgondolkodtató, vagy éppen kajak vicces mondatot, meg dicsérhetném az egytől-egyig kiváló színészeket, meg a fergeteges kamerakezelést és vágást, vagy ódákat zenghetnék az ütős soundtrack-ről. De inkább csak annyit mondok, hogy nézzétek! :K

    Szerintem az is értékelni fogja, aki nem akkoriban volt fiatal. Én pont 20 voltam a film évében, így - a kemény drogokon kívül - nagyon sok mindent a magaménak éreztem a filmből.

    Az a buli végi kép, a sok szétcsúszott arccal, meg az öngyújtót próbálgató csávóval. Jajjj, de tökéletes volt. :DDD

    "Az előző gondolatot megöli a következő ígérete."

    10/10

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    ELADÓ Sony FE 35 mm F1.8 (SEL35F18F): https://tinyurl.com/4ezkswbw

Új hozzászólás Aktív témák