Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #98231 üzenetére
Felénk pár éve foglaltam bejelentkezéshez / állandó lakcímhez (lakcímkártya) ügyintézéshez du. 2-re időpontot a lokális okmányirodába. Ekkor szabadságon is voltam. Aztán, mivel nincs messze, elmentem cca. nyitásra (kicsivel 8:00 utánra). 2 ember volt, az egyik jogsira várt, a másik f*ngom nincs mire, bejelentkezéshez rögtön hívtak. 10-15 perc volt a lakcímkártya kiállítása. Így nem lett elbszva (kettévágva) az a nap.
Bp., 18. ker.
Lehet, mára megváltozott, de szerintem nem nagyon.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #98250 üzenetére
Itt a lakótársak valami grillt terveztek, de a jelek szerint nem törik össze magukat, hogy gyülekezzenek. Ilyen társasházi udvari ismerdmegazutálatos szomszédod esemény. De van pár jó arc, néha velük lógok az egyikőjük garázsában.
Gondoltam, hogy lenézek, vegyülni, meg kajálni is, de még semmi.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #98252 üzenetére
Kimondott grillhely itt sincs. A ház kertje elég nagy, van benne 2 "játszótér" is, az egyik egy hinta+homokozó, a másik egy mászóka/vár + körhinta. Ezek közt van 2-3 pad, meg egy bejáratnak a pereme, ami elég magas, illetve a teremgarázs szellőzői is a kertbe lógnak fel, ezek ilyen asztallapok ilyenkor. Villanygrill, valaki lelógat egy hosszabbítót, aztán abba elosztó, és mindenki süti, amije van.
-
zetor2000
őstag
Jobbulásokat!
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #98277 üzenetére
Azt nem tudom...
Nekem valahonnan megvolt. Egyszer asszem a MediaMarktban hallottan, azt utána levadásztam, de nem egy mai zene. Valami koraberli mixlemezen fenn volt, asszem onnan rémlik.Én azt nem értem, ezt miért nem láttam eddig? [Faithless - Insomnia Xylophone cover]
Ez a Lush elég érdekes kezdeményezés, és nem tudom, van e valami mozgóképes formában ez a teljes performansz...[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Én most a kínaiakra vagyok kicsit kibukva... szitu:
Rendeltem terméket, csomagkövetéssel. Feladja, kapok ragszámot, nézem, merre jár. Aszongya, május 24. ott van az átvételi ponton, vegyem fel. Azt nem írja, merre van az átvételi pont. Tegnap este a rendelésem befejeződött az Aliexpress szerint, szerintük átvettem, szerintem nem. Nyomtam valami kérdést eladó felé, hogy ez most mi? meg megnyomtam rendesen a refund gombot. Eladó aszongya, ott van nálunk az "átvételi ponton".. de nem tudom, az merre van. Posta szerint a nemzetközi elosztóba van.
Holnap hívom a helyi postát, náluk van e? Ha igen, akkor OK, ha nem, akkor 2 nap múlva visszakapom a pénzem. Talán még nem küldték vissza a csomagot... mint a múltkor.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
#animgif / #vicceskép:
-
zetor2000
őstag
Másik kínai csomagos az olyan, hogy ír, hogy menjek a postára átvenni a csomagom. Akkor ez ezt miért nem tudja?
És amíg nem igazolom vissza, hogy átvettem, miért zárja le a rendelést? Mert azt nem én nyomtam meg, hogy naittavége.
Amúgy szerintem akkor teljesítette, amikor a vevő elégedett a megrendelt és átvett cuccal, és esetleg vissza is jelez, hogyezfasza.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #98324 üzenetére
Köszi, rákérdezek a postán.
Szombaton voltam, ismerős postásnéni is volt benn, de nem mondta se ő, se a másik ügyintéző, hogy lenne ott csomagom, pedig már ismernek látásból név szerint. Szokták mondani, ha van stuff.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Most majd kiderül, mit tud a kínai nyomkövetés vs Magyar Pósta...
Van 7 csomagom, ami kézbesítés alatt van (megrendeltem, kifizettem, elpostázták). Ebből 4 olyan, hogy régebben rendeltem, és a kínai szerint 2 itt van az országban, az "átvételi ponton", 2 meg még úton. Pósta szerint mindegyik a csomagelosztóban dekkol.
Az ötödik az, ami fennebb volt téma, azt megreklamáltam, elvben holnap születik döntés Aliéknál, hogy refund vagy mi lesz. (Ez utóbbi nem "awaiting delivery", hanem "dispute in progress" címkéjű)Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
A Posta Ügyfélszolgálat szerint az elkavarodott csomagom a helyi póstán van. De szombaton ott nem szóltak, 16áig őrzik a kisasszonka szerint. Holnap rákérdezek a többi cuccomra, mert adott valami belföldi azonosítót, ami alapján a Pósta megtalálja.
-
zetor2000
őstag
szelessav.hu , de már a múltkor isi írtam...
Utcaszintre megvan, ki hol mit szolgáltat. Telekom elvben országos lefedettséget nyújt (lehet, hogy közbenső szolgáltatót vesz igénybe, és nem lesz a legolcsóbb), és náluk volt valami nyaralós csomag. TVre meg a MindigTVnél akadt nyaralós előfizus kártya.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
Régebben Telekom shopban hallottam, hogy Orange (Ausztriában is elérhető szolgáltató) mennyire olcsó. Van / volt nekik valami prepaid cucc, ami sok hívást, és sok sms-t tudott akkor, EUn belül is nagyjából rentábilisan - akkori árakon, perelt a Telekomos csajjal az ügyfél.
Lehet érdemes megnézni, hátha van nekik valami használható szolgáltatásuk. Igaz, ehhez ki kell menni megvenni/kötni a szerződést. orange.at
Vagy a Horvát(h)oknál ugyanez. Nem biztos, hogy a hazaiak a legjobbak...[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Hirtelen ezt találtam, de ez 1 éves... Viszont korlátlan a NET és EU adatforgalomban is jó, azaz rendes nyaralásra / szállodai officera is jó lehet
Illetve Telekomnál van ilyen Domino, hogy 1-2 napra korlátlan NET, mondjuk ez egy hetes nyaralásnál + párezer Ft.[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz ezittketto #98414 üzenetére
Lehet valami értelmes böngésző kéne
Nekem ezt dobja random irányítószámra / címre:
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #98417 üzenetére
Firefox... én azt használom, és azzal nekem megy. Nincs beépülő modul, csak egy nyamvadt céges víruskereső / tűzfal, amit nem tudok kikapcsolni. De a találati lista lejön / megjelenik.
Edge és a Chrome azonos motoron alapul, lévén a MS az ie után nem fejlesztette tovább azt, inkább elkérte a Googletól a jól működőt.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
OTPnél megy az app, kábé heti szinten tapasztalom.SmartBank, egy értesítés jön, hogy kártyás tranzakciót kell jóváhagyni. Appon belül is ki lehet keresni, meg ha az értesítésre bököl, akkor belépve asszem oda is visz egyből.
Viszont néha azt írja az Ali, hogy oppá, valami nem oké, de az OTP kifizeti a vételárat, jön SMS is róla, eladó megkapja a pénzét, fel is adja a cuccot, csak a weblapnál vmi nem oké.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Nekem meg a kínai mátrix megint lezárt egy rendelést...
Tracking alapján - az aliexpress.com szerint nincs infó - keressem a szállító oldalán, ide van link. Megnyitom, azt mondja az oldal, hogy matrica elkészült, de nincs a rendszerben. Azaz 90%, hogy kinyomtatta a kicikínai, csak sehova nem ragasztotta, vagy a klozett ajtó belső oldalára. Szóval megnyomogattam a refund gombot, meg írtam neki, hogy b+.Másik, hogy a hazai Pósta valami átalakítást végezhet, mert má' többször (2x) belefutottam, hogy a tracking megáll a vámnál, és valami hazai ragszám kerül a rendszerbe, de azt még nem tudom, hol lehet követni. Az alapján meg lehet mondani, melyik postán mennyi ideig áll, de mivel nem sikerült kinyomozni, hogy ezt hol lehet lekövetni, marad az üffélszolgálat. A hölgynek legalább kellemes a hangja...
-
zetor2000
őstag
válasz WiZARD #98654 üzenetére
Ha már így alakul(t), akkor a kompresszor+festékszóró mellett +1.
Ha rendes szórócuccot veszel, akkor igen szépen lehet fújni vele, á lá autófényezők.
De szerintem beltérben praktikusabb, és lehet, hogy valami "festékboltban" kéne kérni festéket, akkor lehet, olcsóbb. Ilyen autófestéket árulóknál érdeklődnék, 10 liter csak nem 180 ropi...
A spray ellen nekem annyi érvem van, hogyha szar a szórófej, akkor "pöttyöz", kisebb-nagyobb festékpöttyök tudnak megjelenni a fújt felületen. Saját tapasztalás, de ez Prevent / Neolux márkákkal.Festés előtt valami próbadarabon "edzeni" kéne, gyakorolni, hogy a késztermék sikeres legyen.
-
zetor2000
őstag
Szükséges a szögletesség? Mert ha nem, akkor széles a
chevy...a paletta.
Kamado vagy sima? Ezekből van olcsóbb is, nem kell BGE / Kamado Joe. Esetleg valami Weber wifis csoda , ha már IT fórumon vagyunk.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Máltai canga? :
-
zetor2000
őstag
Hmmmm... tuti finom. Az a méret relatív hamar át is tud sülni.
Idehaza pár éve voltam egy hentesnél, ott akkora volt a fasírt, mint egy kisebb zsemle. Minden dimenzióban. Az biztos nehezebben sülne át, de egy laposabb (hamburgerszerű valami), pláne kellően zsíros / szaftos hússal tuti lehet a siker. Majd kísérletezek, van vaslapom, indukciós főzőlap... Majdnem (qrvára nem) olyan.A mérettel az a baj, hogy mire jóllakás körüli mennyiség elkészül, elfárad az ember... egyszer csináltam olyat, hogy ~100+ fasírt egy este, de azok méretesek voltak. Mire átsült mind, bennem volt 6 pálinka és 3-4 sör... Meg az zsiradékban sült, ballagásra. Meg még 1 komplett malac, 1 birka, 7 tyúk...
-
zetor2000
őstag
válasz WiZARD #98678 üzenetére
Áhhhááá! Azt hittem, ez rendes festék... de akkor nem. Így érthető az ára is.
Mindenesetre 1M körüli árért szvsz bárki megcsinálja. Lehet, nem ilyen szépen, hanem szebben, vagy rondábban...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Lidl-ben volt tojgli, 24 centis ráccsal, 40-50 körüli árral. Ide jutott 2 (kettő) darab. Szerintem 10 percig árulták, mire mentem, már csak a helyét láttam. Ez ~1-1,5 hónapja volt.
Weber meg ilyen smoker jellegű is tud lenni, hogy a tűztér nem a cucc alatt van, hanem inkább kicsit mellette. Ha ott dörrentesz be, akkor inkább csak a meleg és a füst találkozik az étellel. De nyilván van 1000+1 féle, hogy jó legyen, csak nemrég olvastam mindenféle smart cuccról, hogy wifi+bt, és maghőmérő, és jelez, ha kész... de én se dugnám be a grillt az áramba, ha az szenes.
-
zetor2000
őstag
Tojgli azt mondják, mindenre is jó.
Ha nem zárod le, grill, ha lezárod, BBQ, ha csinálsz bele füstöt, akkor smoker. Az tény, hogy kicsi, és drága. De ez kerámia, és nem egy préselt vazslemez.Ilyesmi grillekből Dunát lehet rekeszteni... Persze nem rosszak, csak akkor, ha nincs.
Anno valami grillangyalt is kérdeztem, azok csinálnak egyedit is, mert sokan beépítenék valami kerti helyre. Persze az meg amiatt drága.
-
zetor2000
őstag
Gabibácsi figyelmébe:
[link]Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #98711 üzenetére
De a sikeresebbeket se nézed... vagy igen?
Kajak-kenu, vízilabda, öttusa, kézilkabda, úszás (ezt de érdekes nézni...), szinkronúszás (ebben legalább csinosak a lányok)?Én sem nézek már egy ideje TVt se, se sporteseményeket.
Max ilyen okosságot, hogy a szlovák gyerek félpályáról gólt lőtt. De kinek, mikor? azt nem tudom.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #98730 üzenetére
Pont reggel volt a rádióban ilyen ajánló, hogy felhívnak egy illetékest, magyarázza el, mileszhogyan, és ki kinek kell, hogy fizessen. RetroRádió, Bochkor... De gondolom, ha megjelenik a rendelet, minden nagyobb híroldal / TV / rádió elmeséli, mi merre változik.
-
zetor2000
őstag
Hétfő reggel Balaton - Budapest M7esen szerintem felejtő, mert az ingázók jönnek a városba.
Olyan 8-9 felé még szoktunk látni dugót befelé a városba. Szerintem kicsit később 10-11 felé már járható. De reggel vagy nagyon reggel, amikor még nincs senki az utakon, vagy inkább délelőtt jönnék fel.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-
zetor2000
őstag
Megküldte a kínai a cserekijelzőt a 7ikről kiesett készülékre. Volt vagy 20 perc kicserélni, mert 1-2 ragasztó elég erős, meg egy csavar feltapadt a panelra, és kerestem, hogy miért nem megy vissza a helyére a nyák. Maga a csere annyi, hogy régi telefon hátlap le -ez patentes, ~10 csavart ki kell tekerni, az akkut, az ujjlenyom olvasó kábelét le kell pattintani, illetve a hátlapi két kamerát tartalmazó modult is le kell pattintani. Alul, a töltőcsatit egy műanyag elem takarja, ezt le lehet pattintani - le is kell. Ha ezek megvannak, akkor a komplett panel kijön. Ki kell szedni alul a vibramotort, felül meg a ki/bekapcs+hangerő panelt is, de én ebből vettem újat, mert a 7ikről a becsapódást nem élte túl. Ha kinn a panel, akkor a régi házból ki kell műteni az előlapi hangszórót, meg egy kicsi panelt, amin asszem valami szenzor lakik (közelségérzékelő talán?), ezeket át kell tenni az új házba. A panelt be kell csavarozni, alul a műanyag takarót fel lehet helyezni, akkut ki kell műteni, áttenni az új házba, csatlakozókat a helyükre kell pattintani (akku+ujjlenyomat olvasó), a hátlapi kamerákat vissza, és kábé be lehet kapcsolni a telefont. Leírni tovább tart, mint megcsinálni.
Kérdeztem a postás nénit, hogy hol lehet kínai trackinget magyar postaira konvertálni, de még nem tudta megmondani. De ideadta a kijelzőt tartalmazó dobozt.
-
zetor2000
őstag
Kérdés, mennyi a patak vízhozama, lehet, kicsit érdemes lenne valami gátfélét építeni, hogy ott felgyűljön a víz. Akkor lesz talán elég mélysége is, hogy valami merülőszivattyú féle húzzon elég vizet.
Exemnél valami ásott kút volt, ott egy 1000éves orosz búvárszivattyú van/volt, locsolni ideális. Nekik is van a kert végében patak, de csak a szomszéd használta locsolásra. Neki is valami olyasmije volt, lehet, még az "apósom" tekerte neki a motort... Neki ez volt a szakmája, de már nem él.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Azt én értem, hogy a víz mennyiségét nem tudod befolyásolni, de ha kicsit duzzasztasz a patakon, akkor lesz egy "puffer", ami ha jól csinálod, mély is, meg terebélyes is annyira, hogy a szivattyú tudjon dolgozni.
De ha volt kinn szivattyú, akkor meg kéne kérdezni, milyen volt. Azt valami olyasmit beszerezni.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Az egy Kamado tojgli, nem feltétlen kerti grill, bár annak is jó. De tud lenni BBQ sütő és smoker is, szemben a nagyátlag faszenes kerti grillekkel szemben. És az a 2cm kerámia nem egy utolsó szempont, amikor sütés kell, meg némi maradékhő.
Sajnos drága, de van nagyobb is...De tegnap láttam, hogy "megvettem a legolcsóbb offset smokert" és nem volt rossz a végeredmény. 80-90€
Nekem sajna se kertem, se grillem... majd 1x veszek valami tuttit.
-
zetor2000
őstag
Az az orosz az olyan, hogy megkocogtattam ~15 év állás után, após adott bele valami új gumit, összecsavaroztuk, kicsit kerregett, azt jön a csövéből a víz azóta is.
Nem klasszik szivattyú, hogy propelleres, hanem valami gumi membránt mozgat, jó gyorsan, és az pumpálja fel a vizet. Nagy nyomása nincsen, de öntözni, hordót kimosni tökéletes volt.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest