Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz VoltanIgor #141529 üzenetére

    Ó nyugi... én is sötéten látom a dolgot, de ettől még a világ legegyszerűbb dolgának tartom eldönteni valamiről, hogy jó-e vagy rossz, vagy egy dilemmában hogyan kell súlyozni, hogy este sikerüljön elaludni.

    Jó példa erre az égő ház, ahol a szeretett feleséged és a gyereked vannak. Csak egyiküket mentheted meg, melyikük legyen az? Ezen aztán napokat elvergődnek emberek, pedig valójában ennek is van helyes megoldása: a gyereked mented meg.
    Miért? A gyereked előtt még a ott a jövő, a nejed már jóval többet élt és tapasztalt. Objektíven nézve a tűzoltónak is kutya kötelessége a gyereket menteni, a süllyedő hajón is először a gyerekek mehetnek. Meg úgy eleve: Mindig, minden körülményben a gyerekeké az elsőbbség. Rém egyszerű. Hogy utána aztán lelkileg beledöglesz az esélyes, de még mindig vígasztalhatod magad azzal, hogy egy abszolút ártatlan életet mentettél meg és ha te nem lettél volna ott, akkor mindenki a gyereked menti.

    A hittel semmi gond nincs. A vallással van a gond, főleg az elvakult fajtával.

    A hithűnek mondott nácik egy részének személyes irataiból is kiderült aztán, hogy jó részüknél komoly aggályok és kétségek merültek fel, de ugye kaptak egy komoly pozíciót, előnyöket, nem kellett a lövészárokban megdögleni, így megalkudtak a gonosszal. Iskolapélda kellene legyen, de az emberiség nem sokat tanul ezekből és újra és újra kreténnek áll.

    Az átlag iraki és afgánról tudok nyilatkozni, mivel nem egy ismerősöm melózott/melózik kint olajipari területen ezekben a régiókban. A többségük elítéli az öngyilkos merénylőket. Viszont vannak akik a Koránt jóval szélsőségesebben értelmezik (kb. mint a középkorban a keresztények) és történik meg az ami.

    Látható, hogy a ND mégiscsak megalkotta a játéktörténelem, sokak számára egyik legnagyobb címét, ugyanis ilyen és ehhez hasonló diskurzusok netszerte újra és újra fellángolnak a TLOU kapcsán. Mission accomplished. Nyertek.

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák