Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz #141113 üzenetére

    Ugrás van most is látványban, de ki is kell azt tudni szolgálni vassal. Egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem letolni hardon az összes Uncharted részt 1-2-3-4-LL és őrületes mekkora fejlődéseken estek át az egyes részek. (1,2,3 anno lementek, ez most részleges újrázás volt.)
    Az 1. részből még a felpimpelt verza is elmegy kategória, de már a 2-3. esetében jól látszik, hogy a ND mennyire beletanult a történetbe és mit kihozott a PS3-ból... egészen elképesztő az 1. és a 3. rész közti difi még PS3-on is.

    Aztán megnézve a 4. részt... sok PC-s nem lát olyan grafot (mert nem bírja vassal), mint amit az PS4-en tudott, hát még a felupgradelt verza PS5-ön, 60 vagy éppen 120 frémmel. Aztán amikor azt hittem már mindent láttam a Lost Legacy olyanokat mutatott, hogy azt mondtam, hogy ott helyben beszékelek... brutális ahogy az kinéz. És ez egy PS4-es játék PS5-re uppolt verziója. (Emellett viszont meg kell jegyezzem, hogy a gunplay számomra egy kicsit visszalépés és a játékmenet is bőven lehetne jobb.)

    Szóval, a fejlődés jelentős és ez még csak konzol. PC-n még durvább a fejlődés, néha már olyan szinten amire azt mondom, hogy ez már-már tényleg valóságos, ultrarealisztikus.

    Mellé bejött a VR is, ami dettó brutál mennyit fejlődött a PSVR 1 óta... hát még a VFX óta.

    A másik, hogy már egyetlen platformon jelenléve is bele lehet fulladni a jó és jobb címekbe és akkor mit szóljak én, aki mindegyiken jelen van. Killer a felhozatal.

    Aztán ott van a mobilos és tabletes oldal, ahol dettó nem panaszkodnak a userek, minden is van... sőt, az a baj, hogy egy rakás tehetséges fejlesztő ott mocorog, mert ott a nagy lóvé.

    De igen, a játékiparral régóta gond van, évente én is el szoktam regélni, hogy szerintem az egyik legnagyobb probléma a mennyiség és nem a minőség, élükön a végtelen számú indiefossal, melyekből mondjuk úgy 5% ami tényleg nagyon jó, a többi instant kuka.

    Az AAA irány meg a remaster és remake korát éli, meg senki nem nagyon mer új IP-vel próbálkozni, mert nagy rizikó, de azért vannak ezen a téren is sikersztorik és lehet úgyis nagyon kaszálni.

    További gond a milliónyi kompetitív cucc, mert mindenki CS:GO, DOTA, LOL, Overwatch, PUBG és persze Fortnite klónokat akar gyártani.

    Aztán ott van a felvásárlási láz, amikor mamutok zabálnak fel értékes fejlesztő
    bagázsokat, hogy aztán vagy szarokat készíttessenek velük, vagy nagy semmit...

    Az is fincsi, hogy a mikrotranzakciókra a játékosok oldaláról sajnos van igény (ha nem lenne, nem költene rá a hülyéje) és a DLC biznisz is remekül virágzik.

    Utóbbira remek példa a saját baromságom: Xenoblade Chronicles 1 lement. Része volt a Future Connected DLC örültem neki. Aztán lement a Xenoblade 2 is, ott már vehettem meg méregdrágán a Torna Golden Country kieget, amit igen, érdemes volt letolni dettó.
    Aztán megvettem kb. 1.5 hete a 3. részt és itt már gyak. annyiba fog kerülni a DLC pakk, mint az alapjáték!!! És mit fogok tenni, mivel érdekel a játék erősen? Tejelek... valaki rúgjon seggbe :-/

    És ezzel szinte párhuzamosan csúsztam rá egy újabb játékipari brére: Mario Rabbids Sparks of Hope. Mivel az elődjét is imádtam + ott is megvettem a DLC-ket, így itt is kénytelen voltam a teljes élmény érdekében tejelni. Szóval a DLC business baromi jól működik, főleg az ilyen OCD-s hülyéknél...

    Na de reggelig lehetne még sorolni, hogy mik a gondok az iparral, ettől függetlenül fenntartom: Aki gamer és nem tud mivel játszani 2023-ban, az magában keresse a hibát.

    [ Szerkesztve ]

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák