Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shadowguard

    senior tag

    Én évekig voltam megrögzött warezos, 30+ éves fejjel jutottam el odáig, hogy már csak eredeti játékokkal játszok, közben folyamatosan "fordítom" át az évek során összegyűjtött játékokat is legálisra. Úgy, hogy van amit esélyesen fel sem fogok telepíteni, de egyszer végigjátszottam és mai eszem szerint ennyit megérdemelnek.
    Ettől függetlenül most is van olyan játék, amit kipróbálnék, ha lenne belőle tört verzió és az a RDR2. A GTA 5 anno hatalmas sláger volt, mindenhol dicsérték. Én leszedtem, próbáltam rájönni mit szeretnek benne és aztán töröltem is. Videók alapján tetszik, szeretem az open world játékokat, de nekem hiányzott belőle valami, hogy én is játszani akarjam. Az RDR2 pedig ugyanaz a kiadó.
    De a lényeg, hogy szerintem még jó pár évnek el kell telni, hogy visszaszoruljon a warez. Csak saját magam példája alapján kiindulva, miért is tartottam ördögtől valónak a vásárlást:
    - Amikor az első gépemet kaptam még egyáltalán nem számított normálisnak az eredeti játék. Aki a gépet telepítette hozott pár játékot is, aztán saját zsebpénzemet összekuporgatva megvettem a Baldurs Gate első részét (mai napig megvan). A boltos srác szabályosan lehülyézett, hogy pénzt adok érte, amikor ő 500Ft/CD áron meg tud szerezni rengeteg mindent. Ez még alacsonyabb lett mikor középiskolába kerültem És közben elterjedt az internet is, ami még egyszerűbbé tettem.
    - Ismerősök körében ugyanez volt általános. Szerintem ma több eredeti játékom, mint akkoriban a teljes ismerősi körömnek összesen.
    Röviden: mivel ezt láttam normálisnak, ebbe nőttem bele ezt is tartottam természetesnek. Mint szerintem még rengeteg ember. 10+ évvel ezelőtt senki sem mondta, hogy miért nem veszem meg.

    És ha szigorúan nézem rengeteg játék esetében ma is csak morális okaim vannak arra, hogy megvegyem. Nem játszok multit, nem érdekel a coop, arról nem beszélve, hogy ismerősök közül továbbra is csak én veszek eredeti játékot. A frissítéseken kívül (amik a Denuvót kivéve egész rendszeresen érkeznek a tört verziókhoz is) nekem semmi hasznom nincs belőle, egyszerűen eljutottam oda, hogy ezt érezzem helyesnek.

    Ettől függetlenül nem érzem magam különbnek attól, aki sajnálja a pénzt a játékokra és jobban megértem őket, mint akik szerint máglyára kell vetni mindenkit, aki torrentezik. Ha anno nem lettek volna tört játékok lehet én sem jutok el idáig, inkább keresek magamnak más hobbit.

Új hozzászólás Aktív témák