Hirdetés
- Ekkor jönnek az új Apple szoftverek mindenkihez
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Tecno Pova 6 Pro - buli reggelig
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
-
Csokornyi S25 Ultra renderkép érkezett
ma Impozánsan tiszta a vékony keretes dizájn.
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
Hollowbody - Premier előzetest kapott a tech-noir túlélőhorror
gp A játékot egy ember fejlesztette, a látványvilággal a PS2-es érát próbálta megidézni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacis
nagyúr
Szerintem két oka van ami miatt a telefonos piac biztosan masszív lassulásba fog átfordulni:
1. Manapság annyira rendben vannak már a telefonok, hogy ha 1-2 éves akkor sem érdemes cserélni mert nincs szignifikáns változás az új szériákban.
2. Az árak irreálisak. Én soha nem sajnáltam a pénzt a teefonokra mert ez az egyik hobbim, de már én is azt gondolom, hogy inkább nem cserélek mert nem akarok egy halom pénzt kidobni az ablakon.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Cecevok
tag
Hát kíváncsi leszek... Jobb hőkezelés, hosszabb üzemidő... Ez az LG Velvet-es kameraelrendezés sem túl "izgalmas" az alap S23-on.
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 Pro / Sony HX99 / Lumix GX800
-
Kasya
nagyúr
Az árak valóban magasak, de ha hobbi is, gondolom az előző telefonod eladod és nem gyűjtöd. Ehhez ha hozzáteszem, hogy a telefon árát az átlag keresethez viszonyítom, akkor nem is változott különösebben a csúcs, sőt, inkább olcsóbb lett az alsó szegmens.
Jómagam S22U-ról szívesen váltanék, ha Snapi lesz benne, bár inkább az új fold érdekel majd.
-
AnonymusX
senior tag
Jövőre talán izgalmasabb lesz az új design főnöknek köszönhetően. Samsung anno ezt jól csinálta az s6-s7-s8-s9-es időkben. Kijöttek egy új formával, aztán 1 év múlva a javított verzióval és a 3. évben jöhetett más formavilág. Személy szerint nálam az S10 széria az utolsó tetszetős Samsung az S szériából.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
2. Az árak irreálisak.
Magyarországon azok. Külföldön egyáltalán nem drága. Teljességgel megfizethető, még ha nem is akciós éppen az adott készülék. Ha akciós, akkor meg nekik nevetségesen olcsó. Márpedig a Samsungnak nem a magyarországi magas árak miatt nem megy jól, úgyhogy inkább az első pontodban van igazság. -
Juhaszatti
addikt
Még mindig egy S10-et nyúzok, teljesen jól teszi a dolgát, elégedett vagyok vele. De azért viszket már a tenyerem valami újdonságra, főleg hogy ez már megkapta az utolsó főverzióját is.
Kíváncsi leszek a sima S23-ra, ez a kamerasziget nélküli design tetszetős, bár a kijelzőkerekítés elhagyását sajnálom.
Valószínűleg váltok idén, egyelőre ez tűnik befutónak. -
Dare2Live
nagyúr
"keveset változtató S23 trió lesz a Samsung idei nagy dobása, és szükség is lesz a sikerre"
Mitől lenne sikeres?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
klaya86
senior tag
Alapvetően a Samsungokkal, főleg S szériával nem sok probléma van. Ami igen, az főleg gyenge üzemidő sokszor, néha lagg, térerő problémák, ezek mind az exynos procik miatt vannak. Ha végre snapdragon kerül bele és ezek a problémák rendeződnek, akkor egy nagyon jó telefon lehet előre láthatólag bármelyik S23 szériás darab. Egyedül még a lassúcska töltés, ami maradna, de egy kellemes üzemidővel nem gáz. Ha csak a jelenlegi snapdragonos s21fe-m veszem alapul, akkor tényleg jók lesznek. Nálam az üzemidő okés, nulla lagg, hibátlan minden.
-
MrOomen
tag
Őszintén szólva mindig csodálkozom az exynosra írt kritikák miatt. 4-5 év exynosos csúcs használat alatt ezeket nem tapasztaltam.
Divat is lett szídni az exynost. Elismerem hogy van alapja, de korántsem olyan vészes a helyzet mint ahogy sokan beállítják.
Ugyanakkor várom az egységesítést is, a megjelenést követő néha problémásabb pár hónapoknak talán sikerül elejét venni. (De legyünk őszinték, ez a megjelenés kori béta érzet minden márkánál jelen van, nem csak exynos specifikus...) -
Shyciii
veterán
Nekem sincsen vele bajom. A készenléti fogyasztása teljesen jó (0,7%/h), gyors, pörgős. Egy idő utáni laggolás (ami restartal megoldható) meg nem a proci hibája, hanem az android 13-as frissítésé, mert Android 12 alatt nekem nem volt ilyen gondom. Melegedés semmivel nem nagyobb, mint egy Snapdragon 855+, vagy 870-es esetén. Egyedül a térerő gyengébb jóval a megszokottnál, de ennek semmi köze az Exynos procikhoz. Főleg mert más Samsungnál ez nem volt, sem S22+, sem S22 Ultra sem Note 10 esetén sem. nyilván lehetne benne nagyobb akksi, meg a terheléses fogyasztása lehetne jobb, de nekem max ezek a negatívumok.
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
Egy darabig én is azt hittem, hogy csak divat fikázni az Exynos-t. Aztán mikor megvettem az S20+ telóm akkor jöttem rá, hogy nagyon is valós a probléma. Annál a telefonnál a térerőgondok mindennaposak voltak. Aztán volt melegedés is és ebből fakadóan brutális akadások. Mivel így eladni sem lehet egy telefont meghagytam navigációnak motorozáshoz. Viszont csak síma navigálás közben is képes irgalmatlanul belassulni.
Persze lehet, hogy csak az én telefonom volt egyedileg ilyen vacak, de az Exynos 990-es procit használó telefonok topikjait olvasva sok felhasználónál jelentek meg hasonló problémák.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Shyciii
veterán
Nelem az előző telefonom egy Samsung Note 10-es volt. Szinte ugyanolyan kicsi, mint az S22. Exynos 9825-ös proci van benne, és nyár közepén minden további nélkül elnavigáltunk vele Prágába autóval, mobil szélvédőre téve, így légkondi nem tudott közvetlenül ráfújni. Egyszer sem lassult be a navigáció, pedig a hűtését még nehezítette az is, hogy a hátlapon volt egy Slickwraps matrica is. A térereje meg mérföldekkel jobb volt, mint a mostani S22-esnek.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
nagyúr
Az exynos snapdragonnal való váltása komoly előrelépés de evvel nem jobbak lesznek a kokurenciánál csak 99% hozzák teljesítmény/aksi/modem vonalon amit a konkurencia is.
Töltés engem se izgat de vhol azért röhely, hogy a fele harmad annyiba kerülő modellek is gyorsabbak mint az S23.
Kamerában megint csak egy jó átlagos szintet várok véletlenül se lesz a topban ahol egy pixel 7 pro, iphone 14 pro... van.
Talán a DEX az egy ami tudtommal jobb mint a konkurencia de az egy kamerához képest marginális, még a töltési sebesség is fontosabb a 99%nak.
Mitől lenne sikeres?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
leslien
nagyúr
végre Snapdragon lesz a következő S nővérek..
nem lesz vita , legalábbis Exynos vs Snapdragon már nem...Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
klaya86
senior tag
válasz Dare2Live #16 üzenetére
Nem állítottam, hogy sikeres lesz, csak feltételeztem. Mert ha valóban snapdragont kapnak és javulnak a fent sorolt problémák, akkor igazából nem tudsz belekötni. Kapsz egy csúcs minőségű kijelzőt, jó hardvert, ami végre feltételezhetően nem melegszik + jobb akku időt. Kamerákban eddig is jó volt a Samsung, mindenképpen az élvonalban van. Szoftver szerintem oké+ hosszú távú támogatás is adott. Szervízháttér eddig is rendben volt. Nem azt mondom, hogy mindenben a top lesz bármelyik s23, de hogy végre egy minden téren a frankó telefonok legyenek, arra nagy az esély.
-
Lajmund
senior tag
Egyszerü a siker titka ha emaitt aggodnak. Jó árban kell adni és akkor veszik mint a cukrot. Mert ha sokba lesz és nem lesz valami jo kedvezmény rengeteg ember fog még várni a régi telojával vagy vesz más márkát vagy az elözö generáciot. Ha nem lesz valami értelmes kedvezmény ami lenyomja 400 alá az árát itthon rendes helyröl akkor kivárom a fold ötöt vagy ha lesz jó árba veszek fold négyet inkább ha már ennyiba van egy sima telefon is.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Shyciii
veterán
válasz 7Heads Drago #22 üzenetére
https://www.samsung.com/us/smartphones/galaxy-s22/buy/galaxy-s22-128gb-unlocked-sm-s901uzkaxaa/
Tessék. 190eFt-nak megfelelő összeg. Amerika, "kicsit" nagyobb fizetéssel.
Ó igen, ott más drágább. Tudom az M1 is mondogatja, hogy hanyatló nyugat, és mindenki hozzánk akar hasonlítani, mert most aztán mi vagyunk a top... -
vdavid4
tag
válasz 7Heads Drago #22 üzenetére
Azért azt nem nevezném ugyanannak, hogy azon országokban mit is kapsz érte mire elfogy az a zsé évi 2-3 nyaralás, meg úgy összességében az életszínvonal lehet kicsit más mint itt az átlag és ezt nem tartom jó dolognak csak ténynek.
-
kchris78
veterán
[link] Itt van minden S széria ára.
Plusz a nagy furmányság hogy régen a normál S szériával megkaptad a csúcsot. Ugyanez volt iPhone-al is. Aminek oké nem lett nagyon irreális az ára. CSAK éppen a normál S-el a normál iPhone-al nem kapod meg a csúcsot! Megcsinálták a Pro-t, a Pro Maxot, megcsinálták a Foldot megcsinálták az Ultra-t. Úgyhogy drága lett és irreális.
Történelmi pontok pl a HTC Universal, a legutolsó E90 Communicator sem kerültek ennyibe mint most a Fold meg hasonló kütyük. Azokat még megvettem. Ezeket már nem pedig jóval többet keresek mint akkor.[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
Ezen jól látható, hogy az S20-hoz képest még olcsóbb is lett az S21 és S22 is, és látható az is, hogy az S21-hez képest a kiadási ár nem változott az S22-nek.
Viszont csalósak ezek az árak, mert nem tartalmazzák a pénzromlást, az inflációt, így csak pusztán azt látod, hogy hogyan kezdtek drágulni az eszközök, de azt nem érzékeled, hogy például a dollár régebben többet ért, mint most.Én is többet keresek jóval mint akkor. Több min 2x-esét, mégis több mindent megengedhettem akkor magamnak, és tudod miért? Mert a pénzünk akkor nem majdnem 2x többet ért (mint most amennyivel többet keresek), hanem jóval többet ért. A forint az elmúlt 10-15 évben olyan mértékben romlott, hogy az a balkánt idézi. Nem véletlenül mondogatják folyamatosan, hogy a magyar fizetések nem követik ezen országokét (sem).
-
Shyciii
veterán
válasz 7Heads Drago #34 üzenetére
1. Florida...
2. Egy videót, ahol pont a a 2022-es év válságainak árairól szól? Miért nem mutatsz olyat, ami előtte volt pl, meg nem mindjárt Florida, ahol szegény (sírjunk ezerrel) Gombos Edina lófrál. Szerintem Edina drága a hanyatló Las Vegas drágaságait is bemutathatná már
3. Volt kollégám nettó 3,5m Ft-ot keres kint. Nemigazán viseli meg az a 123eFt-os nagy bevásárlás, ami nekem itt 55eFt volt legutóbb, és nem feleannyit keresek hozzá képest. Úgyhogy továbbra is ott tartunk, hogy közel sem annyival drágább ott egy vásárlás, mint amennyivel nagyobb a fizu. Az más kérdés, hogy ők nem ehhez vannak szokva, mint ahogy anno hozzászoktak a filléres benyához.
4. Jah panaszkodnak még hogy mennyi a lakás/ház bérlés ott. Azt ugye tudod, hogy nálunk ugyanazon színvonalú lakásbérlés mennyibe kerül, ugyanolyan "környéken"? Ők sírva rohannának el, ha itt az "olcsónak" mondott 250eFt-os havi díjat kellene kifizetniük a lepra lakásértMaradjunk annyiban, hogy Gombos Edina nem véletlenül ment oda abba a borzasztóan drága USA-ba
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Enged el. Nekem is volt kint rokonom, él kint osztálytársam. Nem kell a rizsa. Ott is vannak jómódú emberek akik jól keresnek, de a köznép az nem ez.
Sőt nem muszáj az USA-ba menni, az EU-ban volt ismerős németben és Angliában is. Úgy tudtak spórolni, ha itthonról vittek enni és a fogukhoz verték a garast... illetve fejenként 2 munkahelyen dolgoztak. Ha ott éltek volna semmire se jutottak volna abból a fizúkból.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Shyciii
veterán
válasz 7Heads Drago #36 üzenetére
Nekem csak egy Angliába kiment ismerősöm jött vissza, de az itthon is eleve okosban próbált ügyeskedni, mitől lett volna más odakint ugyanazzal a mentalitással. Naná, hogy nem ment odakint sem. Azon ismerőseim akik rendesen tanultak fiatalon itt, és dolgoztak utána, majd kimentek, azok mind kint maradtak, és jól élnek: Német, Ausztria, USA, Ausztrália. lehet hogy ott az nem jelent gazdagságot, de a mi szemünkkel nézve...Egyiküknek se jelent gondot évi két nyaralás, meg úgy általában hogy úgy éljenek, hogy ne csak munka, alvás, evés, hanem tényleg éljenek is, és költsenek szórakozásra, olyan autóra amilyet szeretnének (családi, meg szórakozásra való). Pedig aki Ausztráliában van, az egy informatika cégnél ügyfélszolgálatos, és mégis megengedhette magának, hogy egy használt nissan gt-t vegyen, pedig közben 2 gyerek apja, úgyhogy van mire költenie amúgyis.
-
xabfx
tag
Sajnos azt tapasztalom hogy az embereket nem erdekli mit vesznek ki csak uj legyen… bejonnek hogy kineztek a telot kerdem milyenjuk van jelenleg es rosszabbat valasztott mint amit hasznal csak azert mer az tetszik neki… 90% komplett elveszett… egy elado a mobilszolgaltatoktol
-
Lajmund
senior tag
Persze drága kint az élet csak maradjunk annyiban hogy nem mindegy hogy 800 dolláros havi fizetésböl veszel egy 1200 dolláros telefont hanem 3000-5000 dolláros fizetésböl.. A felét elviheti a lakás kaja a másik fele több mint az itthoni fele ha marad fele. A béka segge alatt vagyunk a balkán segglyuka lettünk. És egyre rosszabb lesz ha azt názzük 10 év mulva 50-50% Lesz azoknak a népségeknek az aránya akik dolgozni fognak vmeg azoknak akiknek a nagy része nem dolgozik.. Mindenki kitalálhatja kikre gondolok nem a migránoskra.. Rengeteg pénzbe vannak a "nem dolgozo népségek"
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
jacis
nagyúr
Az emberek nagy része nem technikai paraméterek alapján választ telefont hanem a design ami eldönti mit akarnak. Emiatt van amit leírtál.
Nekem van olyan kolleganőm aki háborgott hogy nem találja a whatsapp-ot az alkalmazásboltban pedig új telefonja van. Kértem mutassa meg és egy Huawei volt a kezében. Fogalma nem volt mit vett meg.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2 vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Ekkor jönnek az új Apple szoftverek mindenkihez
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- RGB-túladagolást kapott az ADATA legfrissebb DDR5 memóriája
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen