- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gfefe
őstag
ok... biosz megoldva....
Már csak az USB drive terén kérek segítséget.Remélem azért lesz valaki aki ír nem csak magamnak beszélek itt
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
gfefe
őstag
Erre is lett megoldás, hogy miként kell xp-t USB re varázsolni....
Jól elbeszélgettem magammal
DE hátha kell majd valakinek ezért linkeltem be.DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
Jano_023
őstag
Win 7 telepítése USB-re:
ITT''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Jano_023
őstag
Lehet valami régebbit próbáltál. Nekem ez most ment. 3-4 gépre is felraktam és minden frankó volt vele. Egyszerű és gyors. Ha gondolod próbáld ki, az USB-re telepítésig. Onnantól meg úgy is megy ...
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
gfefe
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Bár már megoldódott a problémám, de jobb később mint soha.
Amúgy szerintem az a progi amit linkelten nagyon jó.... xp,vista,win7 készíthető vele usb kulcsra!
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy a gépnek az alján volt a Windows matricám és a SN. matricám is. Ezek 1,5 év alatt teljesen megkoptak. Szóval a kérdésem, hogyan szerezhetem meg a ezt a kódot. A SN.em szerintem megvan a kis könyvében, de a windows kódot hogy szerezhetném vissza ?
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
LucaToni
tag
sztem ezek kurvajó találmány EEEpc-ék
Eladó fa nálam és ingyenes fakivágás!
-
adrian87
tag
Lehet vennék 1 Asus Eee PC 701-est, ha a tuning lehetőségekkel tisztában leszek.
Teljesen gyári minden rajta (van 1 pixel hibálya) és 4gb-s.
Kérdéseim:
-milyen op. rendszert rakjak rá ( xp-> pfúj ), tudtommal a xandroszt már nem frissítik és nem kezeli emiatt jól a flash-t
-asztali használathoz mennyire lehet underclock-olni a procikáját
- hogy lehet bóvíteni? ->tudtommal 2 pci catilya van és így van benne 1 szabad amibe tehetnék eee pécés ssd-t, meg van rajta kari olcasó (sd;mmc,ms)
-az aksija valszeg ki van pusztulva, mennyi lenne bele egy strapabíró?A méretei nem zavarnak, külföldi munka vállaláshoz vinném magammal telefonálgatni haza, psp + mp3-at töltögetni zenével és rá is dugnék 1 500-as vinyót (áramforrásost).
[size=+3]Hogy lenne érdemes alkudni az árával, mennyiért érdemes venni?[/size]
[ Szerkesztve ]
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
Gercsa
senior tag
válasz adrian87 #3613 üzenetére
Szia!
1. Ha az xp-t utálod, én az ubuntu-t tudom ajánlani.
Az xp-vel egyébként semmi baj, csak okosan kell telepíteni, ha visszakeresel a hozzászólásaim közt megtalálod, hogyan fér el 2G-n is egy minden hasznos dologgal megpakolt xp meghajtótömörítés nélkül.2. Asztali használathoz underclock? Eeectl nevű programot próbáld meg, van hozzá egy ini fájl, amiben szerkeszthetők a sebességprofilok, bár én még csak overclock-ot próbáltam.
(ugye tudod, hogy gyárilag is már csak 630MHz-en megy a proci 900 helyett??)3. Bővíeni nem feltétlenül lehet. Nézd meg vásárlás előtt. A memória takaró lapot ha leveszed, elvileg a memória mellett kell lenni az extra minipcie portnak, de a legtöbb gépben csak a helye van ott, de nincs beépítve igazából.
A gyári SSD szerintem nem cserélhető benne (de legalább gyorsabb, mint a nagyobb modellek cserélhető 8,12,16GB-os ssd-i), sdhc kártya max 32GB-os van, zene filmek tárolásához tökéletes.4. Akksi kb 5000HUF ebay-ről postával, 8-9000HUF körül már olyat is kapsz, amivel 6 órát vígan elmegy.
Szerintem halott akksival 25-nél többet nem ér.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
adrian87
tag
Most néztem meg a wikipédián és mivel pontos tipust nem adott a hírdető így elég nagy a választék.
(Eee PC 2G Surf (700) Eee PC 4G Surf (701) Eee PC 4G (701)1 Eee PC 701SD Eee PC 8G (702))A 630Mhz es procisebesség nem függ a bios frissítésétől? - a hírdető szerint 900Mhz-es
Mekkora a valószínűsége, hogy 2 pci slot van benne, ha eredetileg xandrosos volt? - 1 wifinek és 1 meg üresenÖnkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
Gercsa
senior tag
válasz adrian87 #3618 üzenetére
A surf modellektől óvakodj, azokban azt hiszem a ram sem cserélhető.
Ráadásul azokban a proci is gyengébb (A 2G-ben tuti, 4G surföt még nem láttam)
Le van tiltva a prociban az L2 cache teljesen, és a szorzójuk is csak 8, tehát valami 560MHz-en mennek csak, azon már a youtube videók is szaggatnak 360p-n.A proci sebesség nem függ a BIOS frissítéstől, legalábbis a hivatalos BIOS-okkal tuti 630-on megy, én még nem hallottam hackelt tuningbiosról, de elvileg nem lehetetlen..
Nagyon sok eladó kábít ez ügyben itt és a vaterán is.
Ugyanaz a 900-as celeron van a Eee 7xx-as szériában is mint az Eee 9xx-asban, tehát gyárilag ugyan 900MHz-es, de a 7xx szériában le vannak butítva.
A 700-ast már fennt leírtam, a 701-esben csak az FSB van visszavéve 70-re a gyári 100 helyett, így jön ki a 9X70=630MHz.
FSB tuniggal szépen gyorsul a gép, mert a proci és a memória is kap a tuningból.
(bizony, gyárilag a 280MHz DDR2 nem valami acélos)A 701-esben gyönyörűen vissza lehet lőni 900MHz CPU / 400MHz DDR2 -re eeectl-lel, csak a hútésre kell figyelni, de a programban azt is lehet manuálisan szabályozni.
700 2G surfben nem fog működni az eeectl, szóval ott nincs lehetőség semmilyen tuningra.
Egyébként a gép alján rajta kell legyen írva a pontos tipus.
-
Gercsa
senior tag
válasz adrian87 #3618 üzenetére
Szerintem nincs sok esély, hogy legyen benne szabad mpcie port, de tény és való, hogy egy-két példányban volt.
Ez szerintem nem az oprendszerrel van összefüggésben, inkább attól függ, hogy eredetileg melyik országba szánták azt a modellt, mert ugyanazon a néven de más más kiépítésben árulták őken anno a különböző országokban.
De voltak különböző generációk is, pl 701 4G-n belül volt 7a, 7b, 7c generáció.
A wikipédián a tényleges tipusok csak töredéke van fönnt.
-
sanchomuzax
aktív tag
A 900 és 901 teljesen eltérnek! A 900-asban lehet, hogy ugyanaz a CPU, mint a 701-ben, de hogy a 901 az más, az tuti. Volt 701-esem, és alapban melegedett, továbbá sokkal lassabb volt, mint a 901-esem. A 901-ben Atom van, a 701-ben és a 900-ban meg csak Celeron. Nézd csak meg a táblázatot: http://en.wikipedia.org/wiki/Asus_Eee_PC
[ Szerkesztve ]
Google: Sancho blogja
-
Gercsa
senior tag
válasz sanchomuzax #3621 üzenetére
Nyilván a celeronos 900-asra gondoltam, bocs ha félreérthető voltam.
Csak a két celeront akartam összehasonlítani, igazából a 701 procija volt a lényeg.Tudom, hogy a 901 más mint a 900, nem csak belülről, de már a váza, és akksija is más,
Nekem is egyébként 900A-m van, és az is atomos.
(Ahogy a 900HA és 900AX is)[ Szerkesztve ]
-
ColemanV
csendes tag
Tisztelt Mindenki!
.
Ma nagyon gyanús hangokat kezdett adni az 1000H típusjelű EeePC-m, konkrétan a proci-hűtés csapágyazása a probléma - hát istenem, nem gáz, mert kb. két éve megy minden nap 18-20 órákat, van nyüstölve rendesen.
.
Az a kérdésem volna, hogy hol lehet csere alkatrészt beszerezni neten? ( hogy ne kelljen a szervizbe cipelnem aranyárban, mert a szervizekkel amúgy is tele a hócipőm már egy ideje )''A jövő az, ahol leéljük még hátralévő életünket...''
-
montero7
csendes tag
Sziasztok!
Nem szeretnék visszakeresni a sok hsz között, egyszerű kérdésem lenne csak.
Asus 1005H-hoz szeretnék 2gb-os memot venni. Hol lehet kapni, mennyiért kb? Fogalmam sincs melyik jó bele. előre is köszi
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék megosztani veletek egy kellemes tapasztalatot.
Bedöglött a 900A-ban a gyári SSD. Hosszas hezitálás és keresgélés után végül rendeltem ebay-ről egy kingspec márkájú 16GB-osat.
Kicsit féltem, hogy gagyi kínai, és csak a bajom lesz vele, de szerencsére alaptalok voltak az aggodalmaim, teljesen normális a nagy márkákra emlékeztető dobozban, alapos csomagolásban megjött 10 munkanap alatt a cucc, kb. 12.000 HUF volt postával, tökéletesen passzolt a gépbe, a sebessége pedig kiváló.
kb 85/30MB -ot tud maximumban, de 4kB-os fájlméretnél sem lassul be úgy mint a gyári Asus-Phison.
Xp felment rá pikkpakk, villámgyorsan bootol, a rendszer sebessége nagyon jó, amire rákattintok, az már indul is. (úgy tűnik, az akksi is tovább bírja 5-10 perccel vele)
Szóval mindenkinek ajánlom, aki SSD cserén gondolkodik.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
0 %-os akksi visszajelzés után a gép még kb. 1-1,5 órát megy. Az akksi kb. 60%-os elhasználódással bír. Tehát nem mai darab.
Gondolom a már nem tökéletes akksi adhat ilyen hibás visszajelzést, de kérdezném, hogy lehet-e még esetleg valamilyen más módon javítani ezen? -
gps76
őstag
Sziasztok!
Akinek van vagy volt 701-ese,meg tudná mondani hogyan tudom az 1024x768-as képet a kis kijelzőre varázsolni,hogy nem kelljen "húzgálni" a képet,hanem egyben rajta van.Tudom alig olvasható,de régebben amikor volt 701-em sikerült,de már elfelejtettem hogy is kell,mi is kell hozzá?
Arra emlékszem,hogy kell hozzá egy monitor csatlakozó a 3 ellenállással.Ezt meg is találtam,de innentől hiányzik a emlékezet. -
sanchomuzax
aktív tag
Szia Gercsa,
URL-t tudsz dobni?
901-hez keresek én is valami épkézláb árút.Ez volt az? Nem lehetett, mert hazánkba nem szállít.
http://viewitem.eim.ebay.hu/KingSpec_mini_PCIE_16GB_SSD_Eee_PC_901_900901903_Ajv/260533815211/item[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Valakinek esetleg valami iránymutató gondolata erre?
-
Jano_023
őstag
válasz ro_bert17 #3635 üzenetére
Nem biztos hogy bármit is kéne vele kezdeni... vagy hogy lehet.
Szerintem újat kell venni, ebay-en 8K ért lehet venni már 7200-eset ... nézz körül ott. Itthon marha drága.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Gercsa
senior tag
válasz sanchomuzax #3634 üzenetére
Szia!
Nézz szét az angol meg az amcsi ebayen is, de talán az árfolyam miatt most az amcsi éri meg.
Én ponotsan innen vettem, ugyanettől az eladótól:
LinkPosta simán kihozta, vámon átengedték, szóval házhoz fog jönni valszeg minden procedúra nélkül.
-
Gercsa
senior tag
-
sanchomuzax
aktív tag
Megérkezett az SSD egész gyorsan nekem is.
http://picasaweb.google.com/sanchomuzax/20101203MiniPCIESSDSATA16GBEeePC9009019039051000#
A BIOS látja.
Mivel ahogy nézem, letörhető a kártya vége, elvileg beszerelhető a 4 GB helyére is. Te hová tetted be? A 4 GB vagy a 16 GB helyére?
[ Szerkesztve ]
-
Gercsa
senior tag
válasz sanchomuzax #3642 üzenetére
Nekem csak 1db 70mm-es helyem van, úgyhogy nem volt választásom.
Én a 4GB-ost cserélném mindenképp a helyedben, így lesz jó gyors rendszerlemezed (bár a 4GB-osra nem volt annyi panasz mint a nagyobb gyáriakra) és sok tárhelyed.A BIOS kapcsán azt elfelejtettem mondani, hogy esetleg frissíteni kell hozzá, mert a régebbi BIOS-ok csak az IDE eszközöket tudták használni, ez meg ugye SATA, de ha látja, akkor oké.
-
sanchomuzax
aktív tag
Végül még tegnap este a 16 GB helyére tettem be, mert nem volt kedvem szétkapni a gépet trljesen. A BIOS elég friss. :-) Érdekesség, hogy primary lett, nem secondary, így az XP telepítő végre nem ragaszkodott.ahhoz, hogy a bootloader a 4 GB-oson legytn, hanem ez is a nagyra került, és C: lett a sys. A tárhely mérete elég lesz, mert alap dolgokat lát csak el a vas, bőven elég a 16 GB. :-) Pláne, hogy hasít! :-)
-
sanchomuzax
aktív tag
Írtam egy bejegyzést is az SSD cseréről.
http://blog.sancho.hu/2010/12/ssd-csere-es-bovites-az-eee-pc-901.html
-
Gercsa
senior tag
válasz sanchomuzax #3646 üzenetére
Jó kis írás!
HIánypótló cikk, nagyon sok fórumon és hozzászólásban olvasom, hogy leszólják ezeket a "kisebb" Eee Pc-ket, pedig sajnos a rossz felhasználói tapasztalatok nagy része csak a gyári SSD-nek tudható be.
Egy két ilyen apróbb fejlesztéssel már kiváló masinák ezek nagyon nagyon elérhető áron.
Anno nekem a Toshiba Libretto U100 volt az álmom, az a gép még hosszú évekkel a megjelenése után is horribilis összegekbe került...
-
sanchomuzax
aktív tag
Van a netbook vásárlóknak egy része, aki notebook tudást vár el használat közben, cserébe persze könnyű, kicsi és kis fogyasztású kellene, hogy maradjon a gép, no meg legyen olcsó. Ez lehetetlen.
Ha azonban tisztában van az ember a gép képességeivel, és rendeltetésével, és rájön, hogy hogyan lehet még jobb (lásd SSD csere), akkor nagyon megéri az árát a vas.
-
Jano_023
őstag
Az előző bejegyzéshez én annyit tennék hozzá, hogy tényleg jók ezek a kis netbookok, de tényleg nagyon minimális dologra.
Amit egy ismerősöm mutatott a minap, az lenne szerintem az ideális. A lényeg hogy egy normál asztali laptop ( azt hiszem IBM thinkpad X61 volt) képes a CPU és mindenféle teljesítményét mérsékelni ... és ezzel képes az aku idejét megnyújtani jócskán. Szóval olyan mint egy netbook csak szoftverből lehet állítani a teljesítményt ... szerintem ez a legjobb megoldás, eddig ...''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Gercsa
senior tag
Mindekettőtökkel egyetértek.
Igazából én nem fogalmaztam helyesen.
Arra akartam célozni, hogy a 10-11" képátlójú netbookokhoz képest valamiért túlságosan is le vannak nézve a kisebbek.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Sweet.tv - internetes TV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mazda topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest