Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
Oké, lassan-lassan csak megértem.
Tehát 150 euró értékig nincs vám. Ez szuper, mert biztosan nem veszek ennél drágább dolgot eBay-ről. Esetleg nézhetünk néhány példát, hogy még tisztább legyen a kép?
Pl. ha megvenném ezt a terméket [link] akkor mivel itt fix ár van, postáz is hozzánk és import charge is fel van tüntetve, gyakorlatilag ezt az egészet kifizetem és itthon rendben is vagyok, már nem lesz vámeljárás?
1. kérdésem:
Mi van, ha fix áras a termék, van postaköltség megadva, de Import Charge nincs? Ekkor a termék árát és a postát kifizetem az eladónak, utána pedig itthon ezek összegének a 27%-át behajtják rajtam ÁFA-ként?Olvastam az összefoglalóban, hogy "az Áfa meghatározása már vámeljárás keretében történik, így a vámolási szolgáltatást végző cég felszámolja a vámeljárási költségét".
És itt jön egy Magyar Posta (mint vámolási szolgáltató) ártáblázata. Mikor vonatkozik a vásárlásomra az első és mikor a második "IOSS" sora a táblázatnak? Valamint honnan tudom vásárláskor (eBay-es), hogy azt a Magyar Posta fogja vámeljárás alá vonni, vagy valamilyen futár hozza majd? Ha futár hozza, akkor a terméklapon a postázás résznél ez külön fel van tüntetve? Az összefoglalóban levő FedEx, illetve DLH 5-6 ezres csomagonkénti lehúzása nem túl szimpatikus számomra.2. kérdésem:
Mi van, ha licites a termék, van postaköltség megadva és Import Charge összeg is? Ahogy növekszik a licit, az Import Charge összege is növekedni fog?3. kérdésem:
Mi van, ha licites a termék, van megadva postaköltség és Import Charge, de meg tudok egyezni az eladóval, hogy olcsóbb postával (mondjuk sima Royal Mail International) küldje, mint a terméklapon megadott? Kapok vásárláskor egy Total Invoice-t az új postaköltséggel + megnyert licit összegével, mint régen is? Ezt kifizetem és itthon jön a vámeljárási díj + 27% ÁFA?Konkrétan van egy ilyen termék, amit meg szeretnék venni. Licites tétel, 12,63 a posta, 5,44 az Import Charge. Kérdeztem tőle, hogy sima postaként is elküldi-e, mivel sima borítékba belefér, gyakorlatilag papírokról van szó. Beleegyezett, így a postaköltség 3,65 font. Az a kérdés, hogy ha megnyerem a licitet, akkor ő küldi nekem a total invoice-t a nyertes licit + 3,65 fontról és itthon 27% ÁFA, vagy mi fog történni?
Elnézést, hogy ilyen dedós módon, értetlenül kérdezgetek, de nekem ez a dolog teljesen új és hátha másnak is segítenek a példák.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nők, nőügyek (18+)
- Okos Otthon / Smart Home
- Overwatch 2
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- Simtrecs pedál GT eladó 360ezer ft
- Igazi különlegesség! Cooler Master Mastercase SL600M
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest