Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
őstag
válasz Hedgehog9780 #18055 üzenetére
Mindkettő ajánlott, de inkább az, amelyik éppen akciós, mostanában a PB. PB-kal a fórumon több a tapasztalat. A Kobo Forma elegánsabb, de drágább is. A PB akku sokkal tovább bírja. Ha véletlenül könyvfelolvasás (TTS) is érdekel, akkor Inkpad 3 Pro. Ha szerzői jogvédett (DRM) könyveket akarsz vásárolni, akkor előre tájékozódni érdemes, hogy melyik mit támogat (Kobo Store/Adobe) és honnan akarsz vásárolni. Ha Amazonról, akkor csak a KIndle marad.
Egyébként érdemes átgondolni, hogy tényleg kell-e a 8". A 6" méret normál könyvekhez elég és könnyebben hordozható, nagyobb csak speciális igényekhez kellhet (PDF, DjVu, tervrajzok, stb.)Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
@Pal
tag
válasz Hedgehog9780 #18055 üzenetére
Ezért jók ezek a fórumok mert eltérők a vélemények, de a tapasztalatokat meg lehet osztani.
Csendes azt írja, hogy könyv olvasáshoz elég a 6 colos. A minap olvastam erről egy tanulmányt és a tapasztalatom is azt mutatta, hogy nehéz megszokni, és sokkal kevésbé köti le a figyelmet a kis képernyő illetve ha tanulásra akarjuk használni rosszabbul rögzül az anyag. A könyv átformálása miatt ráadásul az egyes részek újra keresése, átnézése is nehezebb, mert nincs elég "kapaszkodója" a szemnek. Szóval szerintem jobb a 8 colos. Nem véletlen, hogy kb. ekkora a könyvek hasábjainak a mérete.A formátumok tekintetében valóban fontos a jogvédett anyagok kérdése. A PocketBook nem "szereti" ezeket. (Legalábbis én éppen egy ilyen problémába ütköztem.) Árban és üzemidőben viszont ez a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
válasz Hedgehog9780 #18060 üzenetére
Hivatalosan a Calibre nem támogatja DRM-mel védett könyvek konvertálását. Sokféle harmadik feles plugin van hozzá, amik telepítésénél viszont nem árt az óvatosság.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
@Pal
tag
válasz Hedgehog9780 #18060 üzenetére
Hedgehog9780
Mint írtam korábban, kissé meggyűlt a bajom egy DRM védett könyvvel. Azw3-ból átalakítottam epub formátumra. Pc-n olvasható volt Calibre-vel az azw3 és az epub is, de még az átalakítottat se tudtam megnyitni PocketBook-kal.
Végül átkonvertáltam docx formátumra. Ezzel sikerült eltüntetni a védelmet. A PB egyaránt tudta olvasni a docx-et és az ebből készített epub-ot.
Male
Kíváncsi lennék a tapasztalataidra a készülékkel kapcsolatban. Ha nem fáradság megírhatnád. Remélem jó választás lesz számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest