- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Hülye kérdés, de klón vagy kiterjesztett asztal be van kapcsolva? Másodlagos kijelző be van állítva? Mert lehet addig nem is leszilyen fül ... Persze akkor még mindíg lehet gebasz. Próbáld meg legyalulni valami driver leszedővel, és valami friss verziót feltenni hátha. Van már Catalyst 10.1 MÁSODIK javított kiadás
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
|AP|
veterán
válasz Komplikato #7501 üzenetére
persze, kiterjesztett asztal megvan. A tv HDMI-n keresztül van a kártyára kötve. Ha áthúzom az ablakot és ott teszem ki teljes képernyőre akkor minden rendben.
Legfrissebb catalyst és legfrissebb CC van fent... egyelőre nincs ötletem
-
Mika1227
őstag
Érdemes a 10.1-es hotfixet felrakni? HD4890-em van. Előbb szedjem le az előzőt?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Alpachino
veterán
Akkor itt is felteszem a kérdést. 3850-hez, melyik a legjobb driver, mely az új játékokban is helytál Win.7 32bit.
két éve volt ilyen karim, de akkor még a 8.1-es volt a tökéletes hozzá
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
konas
senior tag
LI.Implementation fajl vagy szerelveny illetve annakeggyik fuggosege nem toltheto be.A rendszer nem talalja a megadott fajl-t.
Ezt miert irja ki mindeggyik CCC ha be akarok lepni?Mindeggyik driverrel...9.11,9.12 -
kbalazsa
senior tag
Láttam már több embernél is ilyen problémát. Egy alapos eltávolítás-újraindítás-újratelepítés-újraindítás kör lefutása megoldotta náluk a gondot.
Mika1227: A 10.1 hotfix leginkább az 5xxx sorozatú kártyák problémáin (pl. szürkehalál és társai) próbál segíteni, a többi kártyával nincs változás ... elvileg.
Elvileg
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
AtHoS
nagyúr
Ötletnek esetleg annyi, hogy a használt lejátszó programban (mpc, mpc-hc, vlc, kmplayer, stb...) a megjelenítési módot ill. esetlegesen a teljes-képernyős eszközt be kellene állítani.
Nem beszélve arról, hogy mivel képes a HDMI kábelen áttolni a hangot is, az "Audio Renderer"-t, tehát a megszólaltató felületet is át tudod tenni a HDMI megjelenítőre. Persze, ha nem a TV-n kívánod megszólaltatni, akkor erre nincs szükség.Én pl. mpc-hc-t használom és a TV-n csak akkor jelenik meg kép, ha felteszem teljes képernyőre a filmet. EVR módba van a kimenet állítva. Nekem ez megfelelő.
Más lejátszóval megoldható, hogy a másodlagos képernyőn egyből az elindítás után teljes képernyőben látszódjon a kép.read-only mode on the forum
-
Berguson
tag
Sziasztok!
Az azonnali vga kérdések topikban már kérdeztem a problémámról,de egy valaki próbált csak meg segíteni,de az ő tanácsa sem jött sajnos be. Ezért megkérdezném itt is,hátha valaki itt tud majd segíteni...
Olyan problémám van,hogy most telepítettem win-t,feltettem az eredeti drivercd-ről a driverét a vga.mnak (HD4890) ami feltette a .net 2.0-t is.
Majd volt egy win frissítés is ami a 3.5öst frissítette.
Feltettem a CCC-t az új 10-est. Megpróbáltam elindítani a CCC.t,de semmi nem történik...
Már uninstall is volt (többször is),újból felraktam,de akkor sem akar elindulni...
Rákattintítok,homokóra villog pár másodpercig,és ennyi. Nem történik semmi...
Valaki segítsen legyenszíves!
Köszönetttel... -
konas
senior tag
-
siva
aktív tag
Nem úgy volt, hogy a 10-s verzióval jön valam 3-D hatású megjelenítés a driverben, mint az nvidiánál a 3D Vision. Ezzel a dologgal mi lett? Engen nagyon érdekel...
-
Hikvision
senior tag
Üdv Mesterek. Adott egy HD4830, egy 22"-os TFT, és egy 82Cm-es CRT TV. RCA-val összekötöttem a VGA-t a TV-vel, és ki van terjesztve az asztal, úgy, h ha áthúzom a lejátszó progit a TV-re akkor én a monitoron nyugodtan tudjak netezni stb. Na most ez így működik is, de valamiért, a TV-képét hullámozza a VGA amikor a monitoron valami csinálok(ablak megnyitása, áthúzása stb) Olyan mintha mindig kalibrálná a képet, és azért filmnézés közben elég idegesítő. Tapasztalt valaki ilyet? Win7 X64 és Catalyst 10.1. a Monitor felbontása 1680x1050 a TV pedig 848x480-ba megy. Mondjuk mindegy mert minden felbontásban csinálja. a Segítséget előre is köszi!
20 éve a PH-n.
-
godness
csendes tag
Nem lehet hogy fent hagytál valami előző driverből valami foszlányt? Nekem akkor csinált ilyet mikor Nvidiárol áttértem Ati-ra,nem akartam regeditezni,újra raktam a rendszert és kész.
Biztos van valami felhasználó barátabb verzió is a megoldásraIntel Q9650 3Ghz 12mb,Noctua NH-C12P(proci hűtő) ,Asus p5k,4X1GB 1066 memory,HD5770 1GB GDDR5,2TB,1X32col Samsung full HD TV 2X24col samsung full HD
-
Berguson
tag
Szia!
Én is már mindent kipróbáltam... Több verziót a 10.1-ből leszedtem... Jah,s nekem XP van fennt!!
Én is feltettem a "sima" csak angol verziót ~45mb,volt egy ~102mb-os csomag is,azzal is próbáltam,illetve a hotfixet is feltettem,de sehogy nem tudom elindítani ezt a fránya CCC-t...
Siralmas a helyzet komolyan,s nem is értem hogy erre miért nincs még megoldás?! -
ejjj
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 3 hete álltam vissza az XP-re, Pro SP3 van fent, a kártyám MSI 3870 OC 512 DDR4. Először a catalyst valamiért nem ment fel, többször is próbáltam, végül csak a driver húztam a gépre, a 9.12-t. Eddig komoly problémák voltak az OpenGL cuccokkal, most viszont minden tökéletes e téren, ma felrántottam a 10.1-es driver+catalyst-et, mindkettő felment. De a problémám, ami miatt írok, nem szűnt meg: vízszintes csíkozás van minden gyorsan mozgó objektumnál mindkét monitoron, attól függetlenül hogy mit nézek (játék, hd film, youtube video) Eddig az előző konfigokon sem xp-n sem w7-en nem volt hasonló, nem is értem mitől lehet. Amúgy minden rendben működik, fps-ben jól teljesít a kártya mint régen, de ezek a csíkok nagyon zavarnak, egy filmet nem tudok megnézni...
Ha tudtok légyszi segítsetek, előre is köszönöm!Üdv
-
Titaa1991
csendes tag
Hello!
Lenne egy olyan kérdésem , hogy mitől lehetnek esetleges kép és textúrahibák játék közben vagy akár sima windows futtasákor?Ezek mellet kevesebb FPS-t is észlelten mint ami elvárható lenne ettől a géptől.Előszőr videókártya problémára gyanakodtam , de amint visszavittem az üzletbe ott teszt alá is vetették.. Mint végül kiderült a videókártyám megfelelően működik.Ezek után kb 1hétig semmi baja sem volt a gépnek és egyszercsak hopp megin elkezdett mindent..:S Ja és valami olyasmiket is ír ki : "Az Ati Family képernyőillesztő nem reagált , aztán sikeresen helyreállt" Ezek előtt elmegy a kép pár másodpercre. Probálltam új drivert is de nemsegített.Mi lehet a baj?Aalaplap:Gigabye EP31-DS3L rev2.1
Processzor:Intel core2duo E7500 2,93Ghz 1066Mhz (LGA775)
Memóri:2giga kingmax 800Mhz
Merevlemez:80giga Maxtor SATA
Táp:Logic 400W
Oprendszerindows7 Home premium 32bit1-2 kép a Hibákról:
Játék közben:
http://www.xfire.com/profile/makker1991/screenshots/
2.sor utolsó 2 kép[ Szerkesztve ]
-
Titaa1991
csendes tag
a videókarit kihagytam
MSI 4650 1gigaddr2 -
RpPRO
őstag
válasz Titaa1991 #7521 üzenetére
Szerintem VGA memoria hiba.
4 dolgot javaslok kiprobalasra:
- regebbi drivert is probalj, ne csak egyet
- vedd vissza kulon a VGA memoria / GPU orajelet es teszt
- nezd meg valamelyik haverodnal, jatek alatt is
- alaplapi bios frissites (sajat felelossegre)Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Berguson
tag
Sziasztok!
Erre valaki tudna esetleg megoldást?
Tanácstalan vagyok... -
Sennalacy
aktív tag
válasz Berguson #7524 üzenetére
Nem tudom volt-e már tipp, de próbáld meg alaposan eltávolítani az összes korábbi driver verziót.. (uninstall ->safe mode->Driver Sweeper) nvidia drivert is pipáld ki, ha volt előtte.. Utána újra fel a 10.1 hotfix... esetleg frissíthetsz directx-et és utánanézhetsz hogy a net framework-ök telepítve vannak-e? Ha minden ok, mennie kéne sztem..
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
Zolás
addikt
válasz Titaa1991 #7522 üzenetére
Szia.
Jól van berakva a vga a csatlakozóba? A PCI-E sinre gondolok. Nekem is csinált furcsaságokat ha elmozdult egy kicsit(elvileg van a házon gyorscsati de ha nem csavarozom oda a vga-t a helyére akkor eleinte ilyeneket mint neked aztán kékhalál)
Továbbá azt a tápnak nevezett cuccot cseréld le egy értelmesebbre. Habár a vidkarid csak az alaplapból kér áramot de magára a gépre nézve veszélyes lehet.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
bmate97
csendes tag
Hali!Problémám van a videókártyámmal,mert pl.játszok és kidob hogy valami vpu recover vagy mostanában meg, ilyen szinte szívárványt szokott kiadni ;
Videókarim:Ati Radeon 9600,Ati Radeon 9600 Secondary 64MB 2-szer
Monitorom:Samsung SyncMaster 943NW
És én a videókártya felmelegedésére gondolok,de nemtudom ezért kérném ha lehet minél elöbb a válaszotokat!Előre is köszönöm,bmate97![ Szerkesztve ]
-
Titaa1991
csendes tag
Megpróbálltam több drivert is , de egyiktől se lett jó:S
A VGA memória / GPU órajelet szintén probáltam visszavenni , de ezsem jött be.
A VGA-m sajnos nemtudom kiprobállni egyik haveromnál vagy rokonomnál se ugyanis mindenkinek még garanciás a gépe... Én szerintem tuti h VGA lesz , de nemtudom miért mondták hogy semmi baja... Lehet kompletten megkéne mutatnom nekik a gépet? Kösz a segítséget. -
Titaa1991
csendes tag
Esetleg megpróbálhatnék még valami drivert..
Mit ajánlotok? MSI 4650 1giga ddr2 , win7 home premium 32bit -
bmate97
csendes tag
Hali!De még mindig fenn áll a probléma,de már kipucoltam:S
Most éppen a Catalyst 10.1 van fennt,de szerintetek melyiket rakjam fel?Mert hogy nem jó!:S -
lsc
nagyúr
válasz bmate97 #7536 üzenetére
Az előbb 10.1-et írtál, kevesebb smiley is elég, nem kifestőkönyv. Egy kicsit pontosabb konfig nem ártana, milyen proci, milyen lap, milyen és mekkora táp. Everest segít, a táp oldalán meg van adattábla, de ha a táp miatt benézel a házba kiderül a lapról is minden.
Az élet kegyetlen .
-
bmate97
csendes tag
Itt ez az egész, amit az EVEREST Corporate Edition írt;am. meg utána raktam fel 10 perccel kb.! na szal:
Mező Érték
Számítógép
Számítógép típusa ACPI egyprocesszoros PC
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 3
Internet Explorer 8.0.6001.18702
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Számítógépnév M-93993C18250F4 (Mathias számítógépe)
Felhasználó neve sp
SMTP e-mail cím bmate97@citromail.hu
Beléptető tartomány M-93993C18250F4
Dátum / idő 2010-02-09 / 20:50Alaplap
CPU típusa AMD Sempron, 900 MHz (9 x 100)
Alaplap neve MSI KT6V-LSR (MS-7021) (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet VIA VT8377 Apollo KT600
Rendszermemória 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS típusa AMI (09/09/04)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)Megjelenítés
Videokártya ATI Radeon 9600 / X1050 Series Secondary (128 MB)
Videokártya ATI Radeon 9600 / X1050 Series (128 MB)
3D gyorsító ATI Radeon 9600 XT (RV360)
Képernyő SyncMaster 943NW/943NWX/NW1943/NWX1943 [NoDB] (HMDQ234800)Multimédia
Hangkártya Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio ControllerHáttértár
IDE vezérlő VIA Bus Master IDE Controller - 0571
Háttértár vezérlő D347PRT SCSI Controller
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Optikai meghajtó Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device
Optikai meghajtó HL-DT-ST CD-RW GCE-8526B (52x/32x/52x CD-RW)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
SMART merevlemezek állapota OKKötetek
C: (NTFS) 38162 MB (11438 MB szabad)
D: (NTFS) 39997 MB (19362 MB szabad)
Teljes méret 76.3 GB (30.1 GB szabad)Bevitel
Billentyűzet HID billentyűzet eszköz
Egér PS/2-kompatibilis egérHálózat
Elsődleges IP-cím 192.168.1.101
Elsődleges MAC-cím 00-1D-0F-BF-C0-CD
Hálózati kártya TL-WN321G USB Wireless Adapter (192.168.1.101)
Hálózati kártya VIA Rhine II Fast Ethernet AdapterPerifériák
Nyomtató Microsoft XPS Document Writer
USB1 vezérlő VIA VT8237 USB Universal Host Controller
USB2 vezérlő VIA VT8237 USB 2.0 Enhanced Host Controller
USB eszköz TL-WN321G USB Wireless Adapter #2
USB eszköz USB HID
USB eszköz Webcam 1200 #3DMI
DMI BIOS gyártó American Megatrends Inc.
DMI BIOS verzió Version 07.00T
DMI rendszer gyártó MSI
DMI rendszer termék MS-7021
DMI rendszer verzió 1.0
DMI rendszer sorozatszám 00000000
DMI alaplap gyártó MSI
DMI alaplap termék MS-7021
DMI alaplap verzió 1.0
DMI alaplap sorozatszám 00000000
DMI burkolat gyártó Uknown Chassis Manufacture
DMI burkolat verzió Version 1.00
DMI burkolat sorozatszám 123456890
DMI burkolat címke 0123ABC
DMI burkolat típus Desktop Case
DMI összes / szabad memóriafoglalat 2 / 0 -
CaptainChaos
tag
Lenne egy problémám.
Vettem egy Sapphire 4850 Vapor-x 1GB karit. (használtan, itt ph-n).
előtte egy 3870x2-m volt, azzal semmi probléma nem volt.
Ez a kari minden játékban lefagy, összevissza jelzi az órajeleket. (a gyári érték: GPU 625MHZ, RAM: 993 MHZ). Egyik progiban (everest) 758/1150-et ír (terheletlenül). CCC-ben 500/700-at. Amint ráeresztek egy 3D-s alkalmazást, elkezd szórakozni. Előfordul, hogy megy 1 játék simán 1-2 órát, aztán összefossa magát FarCry2 . De van olyan is (Resident Evil 5), hogy megy a játék egészen addig, amig jobb egér gombbal célozni akarok, ott minden esetben kifagy. Monitor kiírja, hogy "out of range" , ami fura, mert azt akkor írja ki elvileg, ha túl magas neki a felbontás (1024x768-on használok mindent), vagy sok a freki (85Hz-en megy minden).
a 3Trémárk03 eccer ment le rajta (40000 pont, ami nevetséges teljesítmény a 3870x2 62000 pontjához képest.... szerintem...egy HD3850 256 Mb-os, AMD 5600+ x2-vel 33000 pont)
de azóta az is kifagy. A 9.9-es catalyst van alatta, de azóta már rátettem szinte minden újabb catalyst-ot. 8.66-tól végig. A rendszert is változtattam. Win7 ultimate x64 volt rajta, de most egy WinXP prof. 32-bit van fent. Ugyanez a jelenség, semmi sem változott.
Az előző tulaj azt mondta, hogy neki is ezt csinálta, és csak úgy lett jó, hogy beállította ccc-ben az override-nál a gyári értékeket. De nálam már elve azt látja, vagy simán b@szik rá, hogy mit állítok be.
Szóval plíz help, ha vkinek van ötlete.
Na, valaki?70/403-03-54 Hívj, ha nem vagyok PH-n, és biznisz van JUSTICE FOR HUNGARY!!!! Szebb jövőt! Azért jó tengerparton lakni, mert csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék
-
Zso2
őstag
Lehet nem ide való, de hátha:
segítséget kérnék hdmi-hanggal kapcsolatosan.
Szóval , mikor a számítógépet úgy indítom el,hogy még nincs az lcd tv-m bekapcsolva, vagy hdmi-re kapcsolva akkor úgy indúl a win, hogy nincs hang .Azt írja a hanglejátszó eszközöknél, hogy nincs csatlakoztatva és el van szürkűlve a teszt vagy a beállítás menüje is. Csak akkor van hang ha újraindítom. Hogy lehet ezt újraindítás nélkül észrevetetni vele?
Bocs a kicsit ködös szövegértAdelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Zebu
addikt
válasz CaptainChaos #7540 üzenetére
Gyanús nekem, hogy kártya hiba a dolog.... BIOS-t nézted, hogy milyen van benne és milyennek kellene lennie? Lehet ott lesz a bibi....
-
CaptainChaos
tag
NÉztem. MOst az van, hogy a default érték 650/1000 Mhz.
Ami a gyártói oldalon tényleg a valós érték. viszont a 625/993 az az érték, amit magától belőtt a kártya. Most nem tom, hogy downgrade volt, vagy eccerűen másik bios van rajta, de valami nem jó, az tutaj.Nem tud vki 4850 vapor-x 1 Gb-os karihoz valami bios progit? Persze semmi húzottat, csak a gyári alapot. Sapphire oldalán nem találtam semmi ilyesmit...
70/403-03-54 Hívj, ha nem vagyok PH-n, és biznisz van JUSTICE FOR HUNGARY!!!! Szebb jövőt! Azért jó tengerparton lakni, mert csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék
-
kopidoo
senior tag
válasz CaptainChaos #7543 üzenetére
Ez elméletileg jó.
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Úgy gondoltam feljebb állítom a felbontást mind a monitoron és wow-ban egyaránt.Na most az történt, ha 1200x1024-ből átváltottam bármely nagyobb felbontásra egyből engedelmesedett, de a képet lehetett mozgatni.Tehát ha a kurzolt kihúztam a monitor szélére ott volt még egy sáv mintha nem fért volna bele a monitorba a kép.Feltettem a legújabb ati drivert és most csak 1200x1024 a max felbontás.
A Catalyst Control Centerbe néztem a Maximum reported resolution ott 1900x1200 a max és ezt is szeretném, de nem tudom állítani a max 1200x1024.A játékba is megváltozott a felbontás ott is ez a max.A monitorom:Samsung SyncMaster 940N és a kártyám Asus Radeon EAH 2900xt 512mb ddr3.Kérlek segítsetek hogyan tudnám beállítani nagyobbra a felbontást.Szerközbe megtaláltam a tálcán itt tudom állítani a felbontást, de max 1920x1080 és nem igazán passzolhelpme
[ Szerkesztve ]
-
Departed
őstag
válasz Bencus88 #7546 üzenetére
Egy 19 colos asztali tft-be sohasem fog beleférni 1920*1200 pixel, annak a fizikailag maximális felbontása 1280*1024.
Amit a CCC ír azzal meg ne törődj, ezek a tények, használj mindenhez 1280*1024-et, vagy végy egy nagy FullHD monitort ha nem elég .Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
bmate97
csendes tag
Szia!Gondom van miközben játszok kikapcsol egy pár pill-ra a monitor és utána ilyen szívárványos kép jön vissza!Most nincs rajta a Catalyst a VPU recoverje miatt mert ha meg azt kikapcsolom akkor meg teljesen befagy Szóval csak a megjelenítésvezérlő van hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest