Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkutya01

csendes tag

Sziasztok!

Vettem egy laptopot előtelepített Windows 8.1-gyel. Raktam bele ssd-t, amire a hdd-ről klónoztam a windowst, mivel termékkulcsot külön nem kaptam hozzá és csak úgy simán nem tudtam volna telepíteni ssd-re.
    Olvasgattam kicsit és több helyen is írták, hogy a biosban van tárolva a kulcs és tiszta, újratelepítés nem lehetséges, csak a merevlemez recovery partíciójáról oldható meg a windows visszaállítása.
    Emiatt nem tudom úgy particionálni a merevlemezt adattárolásra, ahogy nekem kellene. Van egy 370 gb-os, amin a windows van és van egy 500 valahány gb-os partíció.
    Az egyik ismerősöm azt mondta, vannak programok, amik kiolvassák a kulcsot a biosból. Ha megvan a kulcs, akkor a merevlemezt szerintetek 0-ra gyalulhatom és utána szabadon hozhatok létre partíciókat?
    A lenti linken a microsoft hivatalos szoftvere található, amivel pl. az előtelepített windows tulajok tudnak telepítő médiát létrehozni.
    Megerősítést kérnék a hozzáértéktől, hogyha ezzel megvagyok(telepítő média), ezután az ssd-re a kulccsal bármikor újratelepíthetem a windows-t és a merevlemez recovery partíciója nem fog kelleni?!

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-8/create-reset-refresh-media

[ Szerkesztve ]

• vadkutya01

csendes tag

MaTMaN és szabonagyur, kössz a válaszokat! A kulcs már megvan és ha legközelebb nem aktiválna automatikusan, ott lesz talonban felírva.

Új hozzászólás Aktív témák