Hirdetés

Aktív témák

  • lacibacsi

    addikt

    Sziasztok!

    A gépem egy
    AsRock 939 Dual alaplap
    Athlon 64 3000+ proci
    1,5GB DDR
    Radeon HD3850RX VGA
    500+1000 GB Samsung HDD

    Gond nélkül működött eddig. Játék, filmnézés, internet, minden ment rajta, igazi mindenes igásló. Két napja fordult elő először, hogy "kékhalállal" lefagyott. Nem ült előtte senki, csak letöltés ment rajta. Láttam a kékhalált, csináltam egy resetet és ment tovább, mintha mi sem történt volna. De pár órával később megint jött a kékhalál, majd újraindítás után gyors ütemben még kétszer. Először vírusra gyanakodtam, de a gép egy jó pillanatában sikerült lefuttatni a vírusellenőrzést és az nem talált semmi problémát.

    Tegnap délelőtt indítottam be a gépem, kettőig legalább 10 fagyás jött. Minden alkalommal más fájlt írt ki problémásnak. Délután a fiam játszott a géppel (F1-el, bár ez szerintem nem számít) amikor megint jött a kékhalál. Ekkor már olyan sikeresen, hogy reset után már be sem töltődött a windovs. Azaz félig, mert eljutott az "ön személyes adatainak betöltése" pontig, de ott megint fagyott.

    Ekkor már komoly aggályaim merültek fel a gépemmel kapcsolatban... Gyorsan lehúztam a két SATA vinyót és rádugtam egy IDE HDD-t, amire korábban WinXP volt telepítve. Csakhogy a gép nem akart elindulni ezzel sem, még a Win betöltő képernyő sem jelent meg. Sebaj, gondoltam, újratelepítem a rendszert. Win XP Blade be, telepítés indít, de a fájlok másolása közben tömegesen írta ki, hogy az "x" fájlt nem sikerült másolni, mert a lemez nem eredeti lemez. Ezen mondjuk csodálkoztam mert ilyen bajom eddig nem volt. Nosza, eredeti (!) XP SP1 lemez be, telepítés, de a gond ugyanez: nem tud fájlokat másolni és nem csak egy-kettőt, hanem sok tucatot.

    Újabb próba: vissza az eredeti vinyó, indítás csökkentett módban. Elindul, felajánlja a rendszer visszaállítást, elfogadom, de nem történik semmi és menüből sem tudom elindítani a rendszervisszaállítást. Gondoltam, legalább mentem a menthetőt és elkezdtem kimásolni külső meghajtóra a fontos dolgokat, de a TC másolás közben egyszerűen bezárta magát (többször is).

    Azt gondolom, hogy ha formázott szűz vinyóra nem tud fájlokat felmásolni, illetve eközben kékhalállal lefagy, akkor nem valószínű, hogy vírus okozza a problémát. Ha csökkentett módban nem futnak a legalapvetőbb programok sem, akkor az azért elég érdekes eset...

    Szerintetek mi lehet a megoldás? Alaplap? Processzor? A vinyót kizárnám, mert a tartalékkal sem működött a rendszer, sőt, ugyanazt a hibát produkálta. Hol (hogy) tudnék utánajárni annak, hogy mi a gond?

    Köszönöm a segítséget és elnézést ha hosszúra fogtam...

    Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Aktív témák