- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz HUNNIA1920 #11325 üzenetére
Nekem simán viszi a konfigomat, szerintem neked is menni fog(az enyém PNF). De azért várd meg más véleményét is.
Ja látom a tiéd is az.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
t.kristof
senior tag
ezt inkább ide kellett volna beirnod, de szerintem kevés lesz neki az a 350es(ha 4850et veszel). vegyél helyette egy 400pnf-et vagy gigabyte superb 460-at, azok már 100% hogy elviszik.
[ Szerkesztve ]
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
LamaCube
addikt
Szia!
Konfigom az adatlapomon.
A rendeszerem alapesetben pl. most / pillanat 145w-ot vesz fel.Amikor everesttel cpu-t terheltem + furmarkot is beizzítottam,akkor vett fel 250-260 w-ot.Nincs húzva se vga se proci.Tehát alap esetben el kellene bírnia ,de szvsz nem bíznám rá a gépem,de ez csak az én véleményem.Az adatok pontosak van fogyasztásmérőm tehát nem hasamra ütöttem.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
kriszbon
őstag
válasz HUNNIA1920 #11339 üzenetére
Amúgy van (itt) ph-s teszt is a fogyasztásról, hogy mennyit eszik a teljes rendszer.
t.kristof: Úgy lehet 18A hogy 1 ágat megterhelhetsz annyival, de ez nem azt jelenti hogy mindkettőt annyival, mert összesen 25A lehet a +12v.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
athomi
veterán
-
Májsztró
addikt
válasz HUNNIA1920 #11416 üzenetére
A továbbiakban feltételezem ,hogy kimondottan Dx10 játék nem is igen lesz Csak beteszik lehetőségnek mint anno Cod2-ben amikor választhattál ,hogy Dx7-ben menjen a játék vagy Dx9-ben. Aztán ha multiba dx9-nél akadt a füst miatt , akkor maradt a dx7-es változat
-
szekto
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #11416 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a DX 10.1 majdnem egyenlő a DX11-gyel, csak annyi a különbség, hogy előbbi nem fog tudni 1-2 feature-t, amit utóbbi igen.
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz HUNNIA1920 #11439 üzenetére
Leírták, hogy mi a különbség, főként a víz, és egyéb pár effect a fő különbség.
De akkor javaslom, hogy tesszallátorral futtasd le a heaven tesztet, és akkor mond azt, hogy nincs különbség...
Na meg ez van most, jövőre ez nem így lesz...
Véleményem szubjektív...
-
szekto
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #11453 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy amit például látunk tesztprogramokba grafikát, az legalább 1,5-2 év, mire játékokban is használatra kerül, ha jól tévedek. Mint ahogy pl. 3D Mark 2006-ban látottak is valahogy 2008 elején kerültek bele a játékokba asszem.
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
katt777
félisten
válasz HUNNIA1920 #11453 üzenetére
AKkor leírom +1x, mert látom, te sem vagy tisztában a DX11 működésével. Ez ugyanis nem úgy működik, mint a régebbi verziók, hanem annyit használ a VGA tudásából, amennyit tud. Ezért valószínűsítettem már a Dirt2 alapján, hogy más játékokban is csak DX9-et és DX11-et lát majd a user, de attól még a köztes verziók is működnek, ha lehetőség van rá.
Nekem azért elég feltűnő volt Clear Skyban az álcahálók, a kerítés-drótok, és egyebek hiánya, főleg, amikor egy üres helyen nem tudtam Vista alatt tovább menni, és ott totojáztam utat keresve fél órát, XP-n meg rögtön kiderült, hogy ki van húzva ott egy drótháló. Hát ez engem nem kicsit zavar, ahogy az is zavarna, ha lépcső helyett egy 45°C-os rámpán mennék föl, a talajba beleálló lábakkal (már ha látszanak) .Májsztró: Ki mondta, hogy csináltam? Mert én ugyan nem.
Vistában az volt a trükk, hogy ki kellett lőni belőle pár dolgot, ilyen pl. az aut. indexelés, az basztatja egyfolytában a vinyókat. Semmi szükség rá, W7-ből is alapból kiszedem.Scholes9: Hát én +1 érvet tudok a 9.9 mellett, ti. hogy azzal nem lépeget ki az Oblivion W7 alatt, míg az összes későbbi driverrel igen. Itt jegyezném meg, hogy későbbi drivert feltelepítve, majd azt rendesen lepucolva, és 9.9-et visszatéve megint csak nem működik, szóval ezeket a rejtve ott maradó hibákat máig nem küszöbölték ki az ATI-nál.
A helyedben VGA-szűz rendszerre feltennék egy Catalyst drivert az eszközkezelőből, és semmi mást, csak ATT-t. Egyébként meg fölösleges drivert frissíteni, ha rendben működik.lsc: Már vártam, hogy ezt mondod.
szekto: Sokat tévedsz DX11-gyel és a grafikával kapcsolatban. Pl. DX11-et mindenképpen DX10-zel fogsz kapni.
Vistával nekem nem volt semmi problémám, ráadásul az is tudja a DX11-et, szóval ezt a problémádat sem nagyon értem. DX9-ben ráadásul mind a Vista, mind a W7 gyorsabb az XP-nél, amúgy mint rendszer a 3 közül nekem még most is az XP tűnik a leggyorsabbnak, kivéve a betöltést/leállást, mert abban a W7 verhetetlen.
Sajna DX-től függetlenül egy rakat program nem megy XP fölött, szóval nálam marad a 2 OS.psg5: Driver lesz. Próbáld a 9.9-et, v. a 9.12 hotfixet. Nálam amúgy még a W7 WDM driverével is ment hibamentesen.
t.kristof: Mint mondtam, benne van a DX11-es játékokban a DX10 és a DX10.1 is, ezért nem is fogod látni, csak a megjelenítésben.
Joachim21: Sajnos ua. hardveren, és nem elavulton, a W7 sokkal gyorsabb a Vistánál (játékok is), sokkal több program fut is rajta.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
hendrixsl
csendes tag
válasz HUNNIA1920 #11501 üzenetére
Koszi a segitseget
Igy eltudom adni majd a monitoromat,mert akkor a tv-et hasznalom..[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
válasz HUNNIA1920 #12467 üzenetére
Vagy áldozol előbb-utóbb egy S1-re
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
kop8
őstag
válasz HUNNIA1920 #12467 üzenetére
Nekem S2 volt a 4850-en és jól működött, csak a felszereléséhez kicsi átalakításon ment át és utána jó volt egy 14-es ventivel 5Volton.
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz HUNNIA1920 #12471 üzenetére
?
4850-ről volt szó, az s2 meg 4830-hoz készült hűtés.
Véleményem szubjektív...
-
fagy53
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #18636 üzenetére
Egyik gyártó sem vállalkozott arra, hogy a 4870-re teljesen passzív hűtőt gyártson! Nem lehet venti nélkül használni, persze lehet jóval halkabb megoldást találni, mint a gyári.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #18650 üzenetére
Nálam az S1-gyen 400-at fordul egy sima AC 12cm-es venti, na az tényleg hangtalan
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Gampa
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #18704 üzenetére
A legjobb a gyári hütés.Én is próbálkoztam egy ac twin turboval 4870emre ,a magot marha jol hütötte,de a többit................... Meg ez a felragasztós hülyeség,nem hiszem el hogy ennél jobb megoldást nem tudnának kitalálni,minthogy felragaszuk rá azokat a kis szar bordákat amik ha leesnek akkor baszhatod az egész kártyát.Igy marad a gyári hütés,ami nem is annyira rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Gampa
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #18730 üzenetére
Melyik kártyád van pontosan?
Én az enyémet ugy löttem be hogy fix 35%-on megy a venti igy csendbe van és jól hüt.2d-45fok,3d-60fok. A többi alkatrész sem megy 70 fok fölé igy,és nem kell attól félnem hogy leesik valamelyik felragasztott borda pl:a vrm-röl.
[ Szerkesztve ]
-
Gampa
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #18732 üzenetére
Az nagy baj. Legföképp Erre az 5 db kis chipre kell,mert azok nagyon melegednek.nekem is a ref van és hibátlanul hüt.
[ Szerkesztve ]
-
Gampa
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #18734 üzenetére
Próbáld meg bezsirozni az eredeti venti csapágyát,az szokott segiteni általában.De szerintem a gyári hüti le a legjobban azokat a kis chipeket,igaz hogy a magot ez jobban hüti.Hát néhol a 4870 erösebb az 5770nél.
-
Löncsi
őstag
válasz HUNNIA1920 #18704 üzenetére
Javaslom, hogy szedd szét és tedd fel újra, szorítsd a hűtést a GPU-ra.
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
HUNNIA1920
őstag
válasz HUNNIA1920 #18787 üzenetére
Kifutottam s Szerkesztési időből, így ide írom.
A legalsó képen látható "mit-tudom-én-mi" lecsavarozható a hűtőről, ami egy elég tekintélyes méretű fém lap. Tulajdonképpen ez hűti a memóriát és a VRM - et is. Na szóval ezt vissza csavaroztam a kártyára, arra meg a Scythe hűtőt és láss csodát, mindjárt 25C fokkal hűvösebb lett a VRM.
A többi alkatrész is hűvösebb lett, kivéve a CPU, ahhoz ugye nem nyúltam. Próbálkoztam azzal is, hogy ezeket a felragasztható memória süniket ráragasztom a fém lapra, ahol vannak a RAM - ok, hátha az is hűt majd valamit, de sajnos a Scythe hűtő bordába bele ütköztek a "sünök", így végül nem raktam rá.
Végül is ez a fémlap beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Még jó, hogy nem vettem több ezer Ft - ért valami VRM hűtőt."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Gampa
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #18788 üzenetére
Igen ez is egy nagyon jó ötlet.
-
Gampa
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #18788 üzenetére
A többi cucc ami maradt a hütésböl én megvenném.
-
Stirbi
addikt
válasz HUNNIA1920 #18924 üzenetére
HELO! nekem van, -45w ot csináltam idleben avval ,h a hd4870-et(pontosabban asus eah4870 512mb) 500/900rol és 1,203V rol levettem 250/350-re és 1,083V-ra 2d ben
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz HUNNIA1920 #18984 üzenetére
Hali!
Ram problémára:
Eszközök és beállítások => Általános beállítások => Fejlett => Túlhajtási korlát alsó határát beállítod pl. 80%-ra...A másik pedig:
Hardver => Automata túlhajtás => Kivételek
[feltéve, ha erre gondoltál]...
-
HUNNIA1920
őstag
válasz HUNNIA1920 #18986 üzenetére
Tök jó, hogy most meg RT - el nem lehet a GPU - t 500MHz fölé emelni.
Még jó, hogy nem tudnak egy olyan programot csinálni, ami használható minden fronton."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
mrbig25
őstag
válasz HUNNIA1920 #18996 üzenetére
Innen tudod letölteni a legújabb ATT-t. Én ezt használom már jó ideje és semmi gondom nem volt vele, csak pár percet rá kell szánni, hogy az ember beállítgassa [magát a programot is ; túlhajtási korlátok, stb...], de utána már megy minden magától.
Az alábbi kártyákkal használtam, gond nélkül: Sapphire ref. 4870 - PowerColor 4870 PCS - Sapphire 4850 - Gigabyte 4850 - MSi 4770 Cyclone - XFX 4770...
-
HUNNIA1920
őstag
válasz HUNNIA1920 #19339 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott a probléma. Az ATT szórakozik.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
katt777
félisten
válasz HUNNIA1920 #19340 üzenetére
Az ATT nem szórakozik. Legfeljebb nem tudod használni.
GYENGE IDEGZETŰEK NE OLVASSÁK AZ ALÁBBI BESZÁMOLÓT!
Nekiálltam nézegetni pár újabb játékot a régebbiek után, mivel más topicban is felmerült a kihajtás kérdés, és sokan úgy vélik, CPU-limites akár egy i920 rendszer is. Hát, az eredmény, amit kaptam, finoman szólva vérlázító. Nézzük csak:
Mafia 2 közepes PhysX és PhysX nélkülA Mafia 2 PhysX bekapcsolásával jobban használja a procit (logikus), viszont szarik rá használni a VGA-t (magas PhysX-szel 50% alá is leesik a VGA teljesítménye), miközben a proci röhögve malmozik az ujjaival. Cserébe játszhatatlanná lassul a játék.
Mafia 2 benchmark maximum grafika PhysX nélkül
Mafia 2 benchmark maximum grafika PhysX: HighCsak nem azt szeretnék valakik, hogy cseréljük le a VGA-nkat?
Aztán itt van a Legendary, amely egész jól indul, de nézzük, mi történik 1 óra játék alatt:
Elvesznek a CPU-magok, a VGA teljesítménye 25% alá csökken, és a remekül futó játék kb. diavetítéssé válik! Már megint nem a VGA-nk gyenge, de nem is a procink.
Igyexem minél több játékot megnézni a vásárlók átverésének tekintetében, aztán majd logoutra felmegy az eredmény, addig a honlapomon bővítem a kínálatot.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest