- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Diplomata #22400 üzenetére
nem szabad venni g80-as kàrtyàt. az ultràkbòl szerintem nem is létezik olyan, amit ne javìtottak volna, és a gtx-ből is ritka.
a 90nm vs 55nm-ről nem is beszélve. többet fogyaszt, jobban melegszik, és bàrmikor meghalhat. az összes létező g80-as kàrtyàk kipròbàltam, és mindegykből halt meg nàlam egy. a 110 fokos ultra meg elég rémisztő tud lenni, bàr fűtésszezonban előnyös. -
Baryka007
őstag
válasz Diplomata #22400 üzenetére
Nem
1. 8800 sokkal többet eszik nagyobb a fogyasztása
2. 4850 nem kicsit erősebb nála
3. Jobb képminőséget is produkál mert (ebben nem vagyok biztos) újabb DX meg Shader modelcsucsbicep:
http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_4850/26.html mondjuk ebben nincs ultra de annyival nem erősebb az alap 8800 nál hogy jobb legyen a 4850 nél nézegesd csak[ Szerkesztve ]
-
Gyurma23
aktív tag
-
MorphBCS
tag
Halihó!
Sapphire HD4870-em van, új gépet tettem össze, és GPU-Z szerint, és a tapasztalatok szerint is csak X4-en megy a kari... Konfig az adatlapomon megtalálható, nem tudom, hogy mi baja, az azonnali VGA-s kérdések órája topikban nem tudtak segíteni...
A Core Temp meg pöttyet téved, vagy Guiness rekord született
Ja és a korábban 1 évig hibamentesen szaladó Win7-em most újratelepítve platformváltás után holt lassú...(((((( Szűcs Mátyás | +36-20/516-43-99 | Keress, ha van valami ! Régi: 78+/0- Újat meg látod! ))))))
-
MorphBCS
tag
válasz bobalazs #22413 üzenetére
A képből is kiderül, meg írtam is, ez Windows 7 x64 Ultimate csak Snow Leopard skinnel, meg egy Rocket Dockkal. Több progit is kipróbáltam, mindenhol azt írja, h X4, a Black Ops 1440x900-ban megfogja, mikor ugyanez a kari a korábbi gyengébb Intel konfigban bőven elvitte...
(((((( Szűcs Mátyás | +36-20/516-43-99 | Keress, ha van valami ! Régi: 78+/0- Újat meg látod! ))))))
-
MorphBCS
tag
válasz Lacpac #22415 üzenetére
Telitalálat!
Az AC TT Pro picit lehúzza
Pedig a korábbi Intel gépben vígan elment, és az is ASUS alaplapos volt...Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül Lacpac oldotta meg a gondot, szabtam gyors egy éket alá fából, így X16-on megy a kártya, és a hőmérsékletek, és az érzékelők is helyreálltak, amint a mellékelt ábra is mutatja !
(((((( Szűcs Mátyás | +36-20/516-43-99 | Keress, ha van valami ! Régi: 78+/0- Újat meg látod! ))))))
-
AthlonXP
őstag
válasz F e Z o #22418 üzenetére
Pedig hidd el, nem hülyeség amit csinált.
Nekem a mostani VGA-m előtt egy Gainward GS OC HD4870-em volt, ami egy elég nehéz kártya a nagy hűtése miatt. Nekem ugyan problémám nem volt vele, mint fentebb a kollégának, viszon az is meghajlott szépen, amikor bent volt a helyén. Majd egy cm-t hajlott lefelé a külső fele/vége. Muszáj volt alá tennem egy kis fadarabot hasonló képpen, mint ahogy fent az látható. Alatta levő ajzatokban nekem nincs semmi, így kényelmesen elfért bent ez a kis támaszték.Hasonló okok miatt nem tudom megérteni egyszerűen, hogy pl, hogyan lehet felrakni a CPU-kra ezeket a nagy 800-1200g-os bordákat... Hogy a fenébe nem törik az le onnan, mert lényegében egy elég kis felületen van rögzítve és mivel a gépben az alaplap függőlegesen van ( általában ), így a súlya mindig húzza lefele az egész bordát a ventilátorokkal együtt...
De persze, nyilván meg oldják valahogy, de sztm én az alá is bepakolnám a kis fa pöcköt vagy felkötném a gépházra valahogy![ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
A referencia Sapphire HD4870-eseknek mennyi a normális hőfoka?
Enyémnek Crysis 2 alatt GPU: 80-85 , VRM 100 fok.
Ez elfogadható még? -
MorphBCS
tag
válasz MATEO6600 #22420 üzenetére
Szerintem ott már kicsit sok nem? A magas hő igen csökkentheti az élettartamát. De sajnos ez tipusbetegség...
Nekem hűtés szerint ez a típus van: " HD 4870 1G GDDR5 PCI-E QP "
Sajnos a gyári hűtőjével nekem is hasonló értékek voltak. Amikor egyszer Crysis alatt felment a GPU 92°C-ra, akkor vettem az Arctic Cooling hűtőt 5-ért, és olyat néztem, hogy csak na, nyáron Idle: 55 körül, Load: 70 körül +- 1-2 °C!!! Télen Idle: 43-45, Load: 65...
Jó pár fokot számít a szobahőmérséklet is azért!
Igaz 3 slotos lett a kártya, de nagyon megérte![ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz MorphBCS #22423 üzenetére
Nálam egy ordasi féle vizesblokk van a gpun, a vramokon kínai borda, a vrm-en házikészítésű borda egy 8-as 5v-s ventivel. Csendes és hatékony. 790/950-n a GPU memio furmark alatt néha már láttam 55 fok felett is, a GPU-t még nem. A vrm játék alatt 90, furmark alatt 98-100 fok, egy 27 fokos szobában. Ez is 3 slotos kártya lett, csak nem mobil.
(#22419) AthlonXP : Úgy tudom lehet venni egyes boltokban olyan állítható eszközt, ami hátul megtámasztja a videókarit.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Laci2277
senior tag
Újrapasztáztam az asus4850 top videókarimat ( gfx chillával hűtöm) mx2-vel és kb 9C fokot hozott. Tegnap furmark alatt 69C fokra melegedett fel, ma pasztázás után pedig 60C fok volt ugyan annyi idő elteltével mint az előző tesztnél. Nem gondoltam volna, hogy ez ekkora javulást eredményez.
[ Szerkesztve ]
-
omarion23
tag
Sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy a hd4850-nél a pci csatlakozónál a felső 3 föld..az alsó 3 pedig a 12V...vagy csak a két szélső a 12V és az alsó, középső az semmi?
remélem értitek -
Baryka007
őstag
válasz Laci2277 #22428 üzenetére
Nekem is már meg kéne pasztáznom de nem sok időm van rá igazából pasztát is kéne vennem de az a legkisebb probléma keveset vagyok itthon amúgy nekem Furmark alatt 90 fokig elmegy és ott fekete képernyő aztán hibaüzenet "A VGA illessztőprogram hibát észlelt majd helyreállt!" Mindezt úgy hogy gépház oldalát levettem és szoba ventilátort oda raktam full speeden szóval.... enyémmel lehet lesz egy kis extra hűtő is majd hétvégén addig tuti nem :S
-
törölt tag
válasz omarion23 #22435 üzenetére
a felső a 3 föld, az alsó 3 a 12v. egy sapphire átalakítót néztem meg, és a felső fekete kábelek a földelésből vannak átvezetve, az alsó sárga 3 kábel meg a 12 voltból.
de ezen a képen nagyjából érthetően ábrázolták. ehhez viszonyítsd az átalakítódat.[ Szerkesztve ]
-
hatter
tag
Sziasztok!
Hd 4800-as szériához létezik olyan program ami játék közben ott fent a sarokban mutatja a GPU hőmérsékletét esetleg terhelést is? Köszi!
-
veze
őstag
a vrm hőfokát mivel tudom megnézni?
most a riva tunerben ezt látom
képes ez is mérni, ha igen mit kell bekapcsolnom még benne? -
roberto211
őstag
Sziasztok.. Azt szeretném kérdezni hogy egy Codegen 400w-os táp elbír e egy Gainward HD 4870 Golden Samplet?? Egy ilyen gépbe venném: Pentium dual core e7600,4gb ddr3 1333mhz kingston ram, gigabyte p41t-d3p lap, ...... Várom válaszokat.. Üdv: Robi
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
veze
őstag
válasz roberto211 #22446 üzenetére
nemtom..mit ír a 12 V os ág? jo ha 200-220W-ot produkál?
probalj valami megbízhatóbb tipusra váltani
régen én is bíztam benne mert olcsó meg jóó..(hittem én)
addig amig meg nem szívatott -
Diplomata
aktív tag
válasz roberto211 #22446 üzenetére
Ez így csak elméletben tűnik jónak, gyakorlatban nem sok esély van rá hogy megbízhatóan minden helyzetben kiszolgálja.Én nem próbálkoznék egy ilyen táppal,márkásat ajánlok mindenképp.,és ha már vennél akkor legalább 450/460w-os tápot,azok vannak egész jó áron itt is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Diplomata
aktív tag
válasz roberto211 #22449 üzenetére
Akármennyire is erősen nézem nem látok ott tápot.
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest